Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
zaterdag 1 april 2017

Hebben en houden

In een aantal blogs van mij is al naar voren gekomen hoe ik in relaties sta. Ik krijg van veel mensen daarom het advies mijn heil wat meer te zoeken in de polyamoureuze sferen. Dat is gek, omdat ik het steeds heb over de aard van de relatie zelf, polyamoureus of niet.
Wat zei ik daarin? Dat het hele begrip 'relatie' dodelijk is. Dodelijk, omdat het het vrije contact in de weg staat. Het vrije contact. Dat wat je wezenlijk met elkaar hebt en wat dan gewoon zijn eigen weg en eigen kwaliteit kan vinden. Daar ga je natuurlijk niks voor leggen. Met ideeën als 'we hebben nu een relatie'. Want een relatie heb je niet, die leef je. In dat hele 'hebben' zit iets van bewaren, van vasthouden, van veilige status geven. Dan geloof je er blijkbaar niet in. Zoals het gewoon is. Heb je dat nodig. Laat staan dat het een kans krijgt zich vrij te ontwikkelen. Waarschijnlijk ligt voor veel mensen te veel pijn te wachten en leggen ze het liever vast. In plaats van het z'n vrije weg te laten vinden. Want dat is een vrijbrief voor vreemdgaan. Terwijl je juist in dat vastleggen daarvoor de basis legt. Want het spoort onmiddellijk weg uit het daadwerkelijk samen. Eigenlijk ga je dan al vreemd. En ben je al alleen. Waarvoor je nu juist zo bang bent. Want vanaf dat moment leef je met ergens onrust en basaal wantrouwen tegenover elkaar. Komt ook meestal wel op de geëigende wijze tot ontploffing. Kan lang duren. Want mensen stoppen veel weg en pikken veel uit angst voor die alleenheid en verslaving aan 'veiligheid' en comfort. Om dus weer snel in iets nieuws te schieten. Zoals een goede vriendin pas nog zei: beter een 'schijnsamen' dan doorleefde eenzaamheid.
Ik kan het niet. Ik kan niet anders dan verbonden zijn, wat zich gewoon leeft, zonder daar aanspraak aan te verbinden. Om het filosofisch te zeggen: met iemand leven in een steeds onverbonden zich aantreffen in verbindend zijn.


geplaatst door Parlante - 3670 keer gelezen

beoordeeld 1.75/5 (4 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl