Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 9 april 2017

Liefde

 

Zo vaak heb ik mijzelf afgevraagd hoe die gevoelens van liefde ook al weer voelden. Verliefd ben ik zat geweest en genoeg om te weten dat verliefdheid een passerend gevoel is, dat vaak verdwijnt als de spreekwoordelijke sneeuw voor de zon; soms heel snel en heel, heel sporadisch wat minder snel. Als echte vrouw ben ik snel verliefd; maar sja – verliefdheid en de duur daarvan. Genoeg om te beseffen dat verliefdheid gebaseerd is op het niet kennen van de ander. En echte liefde gebaseerd is op het volledig accepteren van de ander zoals hij is; met al zijn goede en slechte kanten. Liefde is dat waar eenieder, en ook ik, naar zoekt en wat zo verdories moeilijk te vinden is. Juist die gevoelens van liefde zijn bij mij zodanig zeldzaam dat ik bij tijd en wijle mij de vraag stel zoals verwoord in de eerste zin van dit blog. En wat gebeurt er opeens – een paar dagen na het gebeuren hierna vermeld, besef ik dat die gevoelens van liefde er weer zijn. Zo'n vreemd en onverklaarbaar gebeuren en een man die mij vertrouwd is en die ik tegelijkertijd voor de eerste keer zie. Voor de lezers van dit blog die niet behept zijn met enig spirituele intelligentie is dit een stuk dat zij beter kunnen overslaan, want begrijpen zullen ze het toch nooit. SQ (spirituele intelligentie) staat naast de bekende IQ en EQ met daarnaast de FQ; samen de 4 typen van intelligentie. SQ heeft 5 belangrijke kerneigenschappen: wijsheid, inspiratie, creativiteit, geduld, gelijkmoedigheid. En een persoon met hoog SQ is goed in staat om meerdere factoren – zoals inzicht, bezieling, intuïtieve factoren, creativiteit – te verbinden om tot de juiste oplossingen en antwoorden te komen. Altijd aardig om te stoeien met die verschillende vormen van intelligentie. Nu even terug bij het gebeuren – bij de eerste blik op die man, schoten de woorden door mij heen – 'hij is hier voor mij'. Nu zit mijn leven vol met onverklaarbare gebeurtenissen. Tenminste gebeurtenissen die andere mensen veelal alleen maar beoordelen als zijnde vreemd, vreemdsoortig, rechtstreeks afkomstig van de maan, uit een sprookjesboek – maar dan wel een vreselijk eng sprookjesboek – en op z'n best ook nog eens dat het puur fantasie zou kunnen zijn. Terwijl het niet anders is dan gewone werkelijkheid. In ieder geval was die eerste blik op die man, en de woorden die direct daarbij door mijn hoofd schoten, een gebeuren dat uitsluitend te categoriseren valt als zijnde een van die onverklaarbare gebeurtenissen. Een gebeuren dat mij in een seconde deed schudden op mijn grondvesten en een moment met open mond liet staan. Waarna ik minuten lang de mogelijkheid kreeg om te observeren of die plotselinge uit het niets komende gevoelens van mij voor juist die man ergens op gebaseerd zouden kunnen zijn. En dat waren ze. In zo'n situatie worstel ik altijd met een conflict tussen mijn gevoelens en mijn verstand. Mijn verstand vertelt mij dat ik niet direct mijn gevoelens dien te volgen. En mijn gevoelens vertellen mij dat ik mijn verstand eens een keer een grote schop dien te geven. Een conflictsituatie waar ik toch altijd enige tijd – soms een paar dagen – voor nodig heb om alles voor mijzelf helder te krijgen. Om kort te zijn – daarboven hebben ze weer eens een goede grap met mij uitgehaald. In mijn vaste vertrouwen in Onze Lieve Heer en in de over mij wakende beschermengelen, vermoed ik dat 'ze' daarboven het deze keer niet zo slecht met mij voor hebben en eens een keer hebben geregeld dat mij een man is voorgeschoteld die helemaal voldoet aan wat ik mij maar wensen kan en die net zoveel om mij geeft als dat ik om hem geef. Voorzichtig ga ik verder – niet wetend waar ik ga uitkomen; maar rekenend op het goede.


geplaatst door Rianne - 2226 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl