Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 2 april 2017

Nu

Wat is een Nederlander tegenwoordig zonder extra cursus 'om hoger op te komen'. Al heel lang word ik bijna wekelijks benaderd voor een cursus en tot heden toe weten de cursusgevers mij te vinden. Zelfs voor het daten is een cursus aanwezig – ter bevestiging van problemen waar je op date-gebied tegenaan zou kunnen lopen. Ik kreeg weer een mail van de blonde adonis die lessen geeft in het veroveren van een geliefde. Met een link naar zijn nieuwe video boodschap, die ik met grinnikend enthousiasme ben gaan bekijken. Niet elke cursus ga ik uit de weg. Zeker niet als die cursus gegeven wordt door een blonde adonis van minder dan de helft van mijn jaren; waar ik absoluut nooit voor zou vallen – zelfs al zouden wij van dezelfde leeftijd zijn. Maar er zullen vrouwen genoeg zijn die de adonis zullen adoreren. De adonis doet zijn Nederlandse lesboodschappen opnemen ergens op de wereld, in een warme omgeving met beboste heuvels en een rustiek watertje; nu eens met loofbomen op de achtergrond, dan met een dennenbos en ook wel zijn palmen te zien. Het is nooit Nederland, maar waar het is, is en blijft een raadsel. Wellicht dat de adonis van de opbrengsten van zijn lessen in staat is om maandenlang uitvoerig vakantie te vieren over de hele wereld heen. Hoewel hij aan mij niets verdient, want om onbekende redenen krijg ik dat alles telkens gratis toegespeeld. Ik heb mij best wel eens afgevraagd waarom dat zo is en rondgevraagd of iemand misschien vond dat ik die lessen nodig zou hebben. Maar ik ben nog steeds niet achter het hoe en waarom. Weet u het? – vertel mij het dan. Deze videoles van de adonis ging over het evenwicht in vriendelijkheid en goedheid naar elkaar toe; als je tenminste beiden besloten hebt je in het vervolg samen aan de wereld te presenteren. Zoiets wist ik al. Door schade en schande wijs geworden, natuurlijk. Maar sja – met het lekkere weer buiten heb ik geen enkele zin daar verder ooit nog over na te denken. Vanaf begin 2017 is mijn blik gericht op de toekomst; het liefst natuurlijk samen met dat lief. Het verleden is voorbij – sluimert nog een beetje en van sommige aspecten is het mogelijk dat die in de toekomst nog een keer tevoorschijn komen, maar wat geweest is, is geweest. Mijn rugzak is er niet, als die er ooit geweest is, en dat geldt ook voor de backpack, de pukkel, de ransel, de rugtas, de knapzak, de musette, de toeristenransel en de travelbag. Alleen de toekomst telt nog voor mij. En de toekomst is de tijd die na het huidig moment van nu komt. Gandhi stelt dat er een duidelijke verbondenheid is tussen het nu en de toekomst. Volgens Gandhi hangt de toekomst af van wat je nu aan het doen bent. Dat lezend, gaat natuurlijk mijn blik direct van de toekomst weer even terug naar het hier en nu van mijn bestaan. Mijn hier en nu is eenvoudig in te vullen – ik ben druk bezig en kijk lief rond in de verwachting dat er ergens beweging in gaat komen. Als mijn toekomst afhangt van het nu van vandaag de dag, dan mag ik ook verwachten dat er beweging komt in mijn liefdesleven. Ach, wat kan de toekomst er aardig uitzien; net zo zonnig als Nederland van de afgelopen dagen.


geplaatst door Rianne - 2315 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl