Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 16 april 2017

Verlegen

Helemaal knalrood worden van verlegenheid. Hoe vaak heb ik dat niet meegemaakt toen ik jong was. En later ook nog op de Uni; zodat ik een vak uitkoos waar ik wist dat ik geen last zou hebben van openbare optredens, contacten met buitenstaanders nooit langer dan een uur zouden duren en ik rustig rood kon worden als daar aanleiding toe zou zijn. Laat nu de zoveelste financiële crisis in Nederland mij noodzaken een heel ander vak te kiezen waarbij openbare optredens wekelijks nodig zijn. Bijna dertig jaren lang heb ik in dat andere vak gewerkt en sjonge jonge wat heb ik in het begin mijn best moeten doen om die verlegenheid van mij af te schudden. Net zolang totdat ik de mogelijkheid verworven had om mijn zachtere kanten voor de buitenwereld te verbergen achter een zogenaamd pokerface, een arrogante, zelfstandige uitstraling en een radde tong. Een succesvol toneelstuk dat noodzakelijk is in dat vak en wat inmiddels een vast onderdeel van mijn bestaan is geworden. Verlegenheid geeft daarnaast een gevoel van onzekerheid en meer vragen dan er antwoorden zijn. De combinatie verlegen/onzeker is zoiets ongelooflijk vervelends om mee behept te zijn. Met verlegenheid/onzekerheid doe je op een datingsite, zoals deze, zo vreselijk weinig. Als aangesloten alleenstaande dien je toch zelf de initiatieven te nemen en die ander, die op foto's en qua omschrijving zo aardig lijkt, te benaderen. Zinloos om op deze site jezelf in te loggen en vervolgens niets te doen, in de verwachting of in afwachting dat de juiste ander wel contact met jou zal zoeken. Zo werkt het natuurlijk niet – er dient van twee kanten initiatief genomen te worden om te komen tot een voor beiden tevredenstellende date. Voor mij is het ongelooflijk dat er nog zoveel mannen zijn die gratis lid zijn van deze site en zichzelf daarmee de mogelijkheid ontnemen om zelf contact te zoeken met dames van hun gading. Natuurlijk gaat dat zoeken van contact ook niet altijd even goed en soepel. Met afwijzingen heeft iedereen wel eens te maken. Hoewel ook de man die je eerder afgewezen heeft, plotseling van gedachten kan veranderen en er dan toch een aardig contact kan groeien. Tijd en mogelijkheid en dat dien je als zoekende alleenstaande te kunnen vinden en te kunnen benutten. Een kunst op zich, natuurlijk. Maar als je het aangesloten zijn op deze site – zoals ik heb gedaan – ten volle uitbuit door onder meer het plaatsen van postings op T2S en/of het maken van wekelijkse blogjes, dan wordt het aangesloten zijn een plezierig geheel met een stoet aan leuke contacten waar het aardig mee communiceren is en zo nu en dan een contact dat gevoelsmatig toch wel dicht bij het ideale kan komen. Ik zou er bijna mijn verlegenheid/onzekerheid door vergeten zijn. En laat mijn lief het nu toch voor elkaar spelen dat mijn verlegenheid en onzekerheid mij parten gaan spelen elke keer dat ik hem zie. Momenten zijn er geweest dat door mijn hoofd schiet – als ik mijn armen om hem heen sla en hem een goede knuffel geef – vindt hij dat dan goed of zou hij dat niet goed vinden. Allemaal onzin natuurlijk. De man vindt mij aardig en ik vind hem aardig dus elke aanraking van elkaar voelt alleen maar goed en werkt mee aan een steeds betere verstandhouding van elkaar. Que sera sera.


geplaatst door Rianne - 2217 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl