Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
maandag 17 april 2017

Zijn teennagels

Smerige titel, dit, ik weet het. Om veel lezers te trekken zou ik de woorden seks, chocolade en rode wijn moeten gebruiken, gelardeerd met een vleugje ‘zout op mijn huid’. ‘Teennagels’ doet mij denken aan de slappe lach-sessies met m’n ex-schipper, in de punt van zijn zeeschouw. Aan zijn quasi misnoegen omdat mijn ‘smerig’ de zijne overtrof. Seks, chocolade en rode wijn. Maar dit blog gaat nu eenmaal over teennagels - en over de liefde, natuurlijk: ‘Een goede test voor de ware liefde is of je de gedachte kunt verdragen de teennagels van je beminde te knippen.’*

Al zoekend naar een beminde kan ik wel wat hulp gebruiken. Echte hulp. De psychologie vertelt me wat ik wel en niet moet doen tijdens een date en in de liefde, zonder rekening te houden met mijn meanderende geest, de verwarring die inherent is aan een geslaagde date en de bewustzijnsvernauwing die verliefdheid veroorzaakt. Bovendien veranderen psychologische inzichten nogal eens en dan is de beminde al gevlogen. De filosofie stelt vragen die ik zelf mag beantwoorden. Daar hou ik van. Dat geeft ruimte voor verandering. De vraag: 'kan ik de gedachte verdragen om zijn teennagels te knippen’, is een filosofische vraag. Hoewel geen beginneling in de liefde, had ik mijzelf deze vraag nog nooit gesteld. Ik laat hem los op mijn exen en jawel, de teennagels van mijn favoriete ex zal ik knippen, ook nu de magie verdwenen is.
En de teennagels van mogelijk toekomstige beminden? Van X, die ik beter los kan laten? Hij vroeg mijn gezelschap om zijn huidhonger te stillen en ik snelde naar hem toe over het schelpenpad langs het water. Ik sta voor hem, voor de grote leren stoel waarop hij troont en toen ik dichterbij kwam spreidde hij zijn benen, maar zijn ogen sloot hij. Ik sta voor een ademende dode. Zijn oorschelp zachtjes tussen mijn vingertoppen nemen? Na de derde ademhaling stromen de woorden uit zijn mond. Lustdempende woorden over geloof, hoop en liefde. Hij wil puur zijn. Ha, hoe puur wil je het hebben? Pasen is een reinigingsfeest, een vruchtbaarheidsfeest en jij zit in je leren stoel te treuren om de oude dood van een jonge verzetsstrijder. Geloof, hoop en liefde. Rode wijn, chocolade en seks. Een film keken we nooit uit, want er was te veel om te vertellen, te veel om aan te raken. En nu huidhonger de inzet is, is begeerte je vijand. Zijn teennagels zal ik knippen, mits hij zelf zijn schoenen uittrekt.

Tot nu toe waren tijdens een date de handen van de man mijn ijkpunt. En de vraag: verlang ik naar de aanraking van die handen? En later, als het gesprek wederkerig is en aangenaam, als er magie is, herkenning: het zoenen. Zou ik met met deze man willen zoenen tot we, week van begeerte, alleen nog maar dat ene willen? Zonder zoenen kan het nu eenmaal niet... Maar vanaf nu roep ik het beeld op van zijn voeten. En van mijzelf, die gekleed in een openvallende kamerjas voor die voeten knielt en aandachtig de teennagels knipt.

*uit: ‘De beste ideeën over de liefde’, The School of Life.


Bekijk mijn profiel op match4me.nl

geplaatst door RodeJas - 1302 keer gelezen

beoordeeld 4.5/5 (10 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl