Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 14 mei 2017

Balans

Altijd ben ik op zoek naar de balans in het geheel der dingen en zeker zoek ik dat in de relatie met een man. Vaak is die zoektocht vergeefs, maar somtijds ontstaat die balans als het ware natuurlijk vanaf het eerste contact. Googelen naar het woord balans leverde in eerste instantie slechts op het boekhoudkundig opmaken van de balans als onderdeel van de jaarstukken. En dat is nu precies wat ik niet bedoelde. In mijn leven heb ik jaarstukken genoeg gezien en geleerd dat het lezen van een balans een kunst is die ervaring vereist en dat leerproces heb ik decennia geleden al achter mij gelaten c.q. decennia geleden was ik op dat gebied al volleerd. Alleen heeft dat niets te maken met daten en dat was waar ik echt naar op zoek was; namelijk de balans in de relatie met een man. Met een ander zoekwoord kwam ik wel bij wat ik bedoelde. Het ging om de combinatie van het woord balans met het woord evenwicht. Een hele mooie uitleg van wat de fysieke balans is, vond ik bij het Nationaal Opleidingscentrum voor de Klassieke Paardrijkunst. En die omschrijving was zo mooi dat ik die niet aan de lezer van dit blog wil onthouden. De fysieke balans is het nodig hebben van een steunvlak, een middenlijn (mediaan) en een massa die zich op een bepaalde manier verdeelt ten opzichte van het steunvlak en de middenlijn. Zo – dat is duidelijk natuurlijk. Met als sluitstuk dat wij in de Nederlandse taal spreken over evenwicht uitsluitend bij statische objecten en nooit bij bewegende objecten. En dat wij in de meeste gevallen bedoelen het hebben van balans als wij het hebben over evenwicht. In mijn jonge jaren heb ik lang en graag paardgereden en een ieder die dat ooit gedaan heeft, weet dat het behouden van je evenwicht in het zadel wel eens lastig kan zijn bij een beest (excuses – edel dier) dat vaak op heel andere zaken let dan jij en kan schrikken van het eerste de beste boomblad dat plotseling voor de hoeven opwaait. In ieder geval ben ik er in al die jaren zeker drie keer afgegooid en altijd dankbaar geweest dat mijn vader mij eerder judolessen had laten nemen, waardoor ik de kunst van de schouderrol tot in de perfectie beheers en daardoor bij een val van het paard telkens zonder problemen weer overeind kon komen. Waarmee ik maar wil zeggen dat het zoeken naar de balans in de meeste gevallen goed gaat, maar zo nu en dan niet. Wat kan worden doorgetrokken naar de relatie met een man. In die zin dat daar het omgekeerde het geval is en via het daten er vaker geen balans is, dan wel een balans. Wat iedere zoekende alleenstaande al lang aan den lijve zal hebben ondervonden. De balans met mijn lief wordt in eerste instantie natuurlijk altijd opgebouwd uit wederkerigheid. Wederkerigheid van gevoelens, wederkerigheid in aantrekkingskracht, wederkerigheid in gedachten en werkelijke aandacht voor elkaar. De zekerheid die ik hem geef, dien ik van hem geretourneerd te krijgen. Als hij mij zoekt, dien ik er te zijn voor hem en zoek ik hem, dan is hij daar voor mij. En om bij het begin te beginnen – op elke mail komt op redelijke termijn een reactie. En als een man – ondanks alle drukte in zijn leven van baan, omgeving en hobby – daartoe in staat is en – ook – daartoe bereid blijkt te zijn, dan ontstaat heel langzaam daarmee het nodige begrip en vertrouwen over en weer. Voor mij is die balans van wezenlijk belang en gewoon nodig in de relatie met mijn lief. Het doet bij mij ontstaan het gevoel van stille tevredenheid en genegenheid bij het zien van zijn gezicht en zijn gestalte, bij het kijken naar de blik in zijn ogen en bij het luisteren naar zijn verhalen. Het is alsof ik dan als het ware gevangen ben in die gevoelens van genegenheid voor hem. Een heel prettige gevangenschap – dat wel.


geplaatst door Rianne - 2144 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl