Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
vrijdag 5 mei 2017

Het kruisverhoor

De zon scheen toen het tijd was om te gaan. Ik pakte dus mijn rode jas van de kapstok, trok hem aan en ging op weg naar de kat, met een rolkoffer en een rugtas.
Elf dagen lang heb ik het koud gehad in die jas - behalve die ene avond toen hij er was; toen had ik het juist lekker warm. Hij is een dierbare oude vriend. Losjes lig ik met mijn hoofd op zijn schoot, op het harde vlak gevormd door zijn sterke hardlopers-bovenbenen. Hij kijkt licht bestraffend naar mijn al te lang niet gezoende mond en onderwerpt me aan een kruisverhoor.

Deze middag is hij mijn gids geweest in het wulpse Leiden van zijn studententijd: Achter dat bovenraam wijdbeens op een stoel, in dat huis op een afgeragde bank en achter die monumentale deur in de stille duisternis van een museumzaal. Slechts een briljante geest kan zich zoveel vrijerijen veroorloven. Ik hou van briljante geesten maar gek genoeg niet van deze; het raadsel van de aantrekkingskracht heb ik nog steeds niet opgelost.
‘Ben je wel aan het daten?’ vraagt hij. Hij ziet mij nu eenmaal graag onsterfelijk gelukkig zijn. ‘Ik sta ingeschreven op twee datingsites en ik schrijf blogs’, is mijn enigszins ontwijkende antwoord. ‘Laat je me je blogs lezen, straks?’ ‘Natuurlijk.’ ‘Heb je al nieuwe dates gehad?’ ‘Ja, twee.’ ‘Heb je die mannen daarna nog ontmoet?’ ‘Nee en ja. Drie keer.’ ‘Heb je lekker met hen gevreeën?’ ‘Dat is een vraag te ver.’ ‘Heb je met hen gevreeën?’ ‘Nee en ja.’ ‘Was het lekker?’ ‘Ja.’ ‘Waarom heb je het afgekapt?’ ‘Weer een vraag te ver, al heb je gelijk.’ ‘Natuurlijk heb ik gelijk. Vooruit, wie heeft het afgekapt?’ ‘Ik.’ ‘Waarom?’ ‘Ik kreeg het spaans benauwd bij hem.’ ‘Stel je geen veel te hoge eisen?’ ‘Hij was oké, ik stel vooral hoge eisen aan mijn eigen gevoelens. En hé, die andere man wilde zelf alleen maar een vervolg in woorden, geen daadwerkelijk vervolg. Woordseks is wat hij wil.’ ‘Natuurlijk wil hij dat. Je kunt verrekte uitdagend schrijven.’ ‘En ik dan?’ ‘Hou je van me?’ ‘Verkeerde vraag.’ Hij lacht. Houden van hoeft niet, sympathie en af en toe per ongeluk een tikkeltje verliefderig zijn is genoeg om deze vriendschap gaande te houden.

De volgende dag leg ik een handdoek op de natte plek voordat ik in ‘Op reis met een zalm’ van Umberto Eco begin te lezen. De kat kijkt broeierig toe. Hij heeft op de bank gepiest, vannacht.


Bekijk mijn profiel op match4me.nl

geplaatst door RodeJas - 1351 keer gelezen

beoordeeld 4.76/5 (21 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl