Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
zondag 7 mei 2017

Kleren maken de man?

Wat is er heerlijker dan zitten op een terras. En dan kijken naar wat er zoal voorbij komt. In alle soorten en maten. Modische typjes, volgens de laatste trend gekleed. Maar missen de persoonlijke touché. Of de gekleurde vlinders. Smaakvol en eigen. Hun kleding een weerslag van hun innerlijk leven. Of mensen in onvoorstelbare combinaties. Soms van een schreeuwende lelijkheid. Dat je denkt, dat die mevrouw bij het aantrekken van die rok niet halverwege dacht, waar ben ik mee bezig? Nee, gewoon aangetrokken. Niks aan de hand. Gewoon mee de straat op.

Nu moet ik zeggen, sommigen van die lelijkerds vertrouw ik niet. Die doen het er om. Dan zit er iets moedwilligs achter. Kijk mij eens apart zijn. Maar al met al, het merendeel wat zo voorbij komt, is zwaar gemiddeld. Op veilig. Of zijn er helemaal niet mee bezig. Dat kan ook. Met hoe ze eruit zien. Met wat ze aanhebben. Hoe is dat eigenlijk met mij? Ja, ik ben toch wel ijdel. Niet dat ik langdurig voor de spiegel sta of uren ga shoppen voor kekke schoenen. Nee, maar let er wel op dat ik dingen aantrek waar ik goed in uitkom. Toch ook wel een beetje de leuke man wil zijn, die de aandacht van de vrouwen heeft. Maar aan de andere kant ook weer rustig m'n boodschappen doe op m'n opa-huissloffen. En die zijn echt van het meest onaantrekkelijke soort. Dat interesseert me dan weer niet.
Ik merk ook wel, al schrijvend, dat ik voor mannen en vrouwen een verschillende maat aanleg. Dat ik het van vrouwen toch belangrijker vindt. En dat ik mannen sneller overdreven vind dan een vrouw. Sneller fatjes. IJdeltuiten. Ik ben toch maatschappelijk geïndoctrineerd. Dat is duidelijk. Kan je ook niet omheen, denk ik. En daarnaast, ik ben natuurlijk ook zelf een man. Dus is er vanzelf ook meer oog voor vrouwen. En zeker gevoeliger voor pikante en uitdagende details. Die zou ik van een man niet eens opmerken. Nou ja, natuurlijk wel het overhemd een knoopje te ver open, mouwen half opgestroopt, horloge over de knokkels, dat soort dingen. Verder zou ik het niet weten. Toch eens aan een vrouw vragen. Of zouden mannen die subtiele kledingdetails niet eens hebben? Zijn vrouwen toch rijker bedeeld met mogelijkheden tot krijgen van aandacht dan een man? Natuurlijk. Onze cultuur. Kort rokje, decolleté, hooggehakt, bij elke stap de spiervorming van de kuiten, een mooie pas en natuurlijk eyeliner en lippenstift. Ik weet het, ik ben daar erg gevoelig voor. Ik vind dat prachtig bij een vrouw. Goh, wat ben ik eigenlijk een ordinaire man. Ik kan zo echt heerlijk naar vrouwen kijken. Ja, interessant. Het lijkt allemaal maar buitenkant. Maar duidelijk toch een taal die heel veel los kan maken. En dan bedoel ik natuurlijk niet alleen die erotiserende buitenkant. En dan bedoel ik vooral dat iedereen in elke ontmoeting of gewoon tussen de mensen zijn toch al ergens kijkt met een sferisch, of zelfs wel kunstzinnig oog. Omdat het iets vertelt, altijd iets vertelt over de verhouding binnenkant en buitenkant. Er is zoveel uit te lezen. Iets onverschilligs. Iets ongeinteresseerds. IJdels. Eenzaams. Geforceerds. Creatiefs. Kunstzinnigs. Veiligs. Verscholens. Soms ook zelfs hoe iemand zich die dag voelt. En dan heb je ook nog de onbestemde categorieën. Mannen met bepaalde sandalen. Instappers, omgeven met een leren riempje. Gaatjesschoenen. Leren slanke slofjes. Let vooral bij mannen eens op schoenen.


geplaatst door Parlante - 3905 keer gelezen

beoordeeld 3.75/5 (4 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl