Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 7 mei 2017

Meetlat

De laatste tijd ben ik een beetje verslingerd geraakt aan de countryzanger Willy Nelson met zijn mooie teksten en de daarbij horende langzame muzikale vondsten. Ik stuitte op zijn meest bekende lied Always On My Mind. Zo menselijk waar Willy Nelson over zingt en momenten die iedere vrouw en ook iedere man in haar/zijn leven wel eens meegemaakt zal hebben. Ook ik bezit een (heel) kleine rij bestaande uit twee mannen die ik niet vergeten kan en waarvan de naam en beeldtenis elke dag wel voorbij komen in mijn gedachten. Twee mannen die – ongelooflijk maar waar – nog op elkaar lijken ook wat verschijning en vriendelijkheid betreft. Deze mannen zijn, en dat elk op hun eigen manier, van grote invloed geweest op mijn bestaan en dat tot een punt dat de gedachte aan hen nooit meer uit mijn leven zal verdwijnen. Niet dat dat storend is in de vaart des levens en in mijn zoektocht naar die zo gewenste nieuwe partner. Maar wel heb ik de neiging elke potentiële nieuwe date lags de meetlat van die beide mannen te leggen. En zo slecht is dat niet. Hun beider sterkte van karakter, daadkracht en diepgang is een uitstekende meetlat voor mij gebleken. De gedachten aan hen zijn goed en somtijds zit ik te denken hoe het zou zijn als een van hen zich weer toegang zou verschaffen tot mijn leven en ik dat natuurlijk ook zou toelaten. Zouden wij dat dan nog kunnen volbrengen met z'n tweeën en zal ik dan nog steeds zoveel van hem kunnen houden als ik eerder heb gedaan en in mijn gedachten nog steeds doe? Ik weet dat ik in alle jaren nauwelijks veranderd ben in denkwijze, keuzes en aannames; en wonderlijk genoeg ook niet in uiterlijk. Wat ons drieën betreft lijkt het alsof de tijd geen vat op ons heeft; alsof de tijd aan het stilstaan is. Deze beide reuzen in uiterlijk, karakter en houding zijn voor mij de noodzakelijke rotsen bij elke onverwachtheid en onwenselijkheid die zo nu en dan in een mensenleeftijd voorkomen. Beide mannen zien er, in mijn ogen, nog steeds heel goed uit en met beiden heb ik een zekere band en een zeker contact. Als zij in mijn gedachten verschijnen dan krijgen ze elk van mij een kleine handkus toegestuurd en – hoewel ze het niet kunnen zien – verschijnt er altijd een glimlach op mijn gezicht en blijf ik momenten lang stilstaan in mijn bestaan om naar hun beeltenis op mijn netvlies te kijken. Ik heb dan dezelfde neiging als Willy Nelson om te vragen dat zij mij vertellen dat hun liefde voor mij niet is verdwenen en nog steeds bestaat. En om uit te leggen dat ik nog steeds en altijd aan hen denk en in de toekomst ook aan ze zal blijven denken. Een denkbeeldige mariage à trois wat in werkelijkheid niets voor hen is en zeker nooit iets voor mij zal zijn; maar wat zich gewoon afspeelt in mijn gedachtenwereld. Mijn gedachten kan niemand zien of horen en ik ben ook niet van plan daar ooit iemand inzage in te verlenen. Hoewel – je weet maar nooit bij die ene man.


geplaatst door Rianne - 2304 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl