Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 21 mei 2017

Mistwolk

Al die profielomschrijvingen zijn zo goed bedoeld en vermelden over het algemeen uitsluitend de goede eigenschappen die een ieder meent te bezitten. Maar op mij komt het altijd een beetje over als de veelgenoemde Wij van WCeend keuren WCeend. Men schept met zo'n profielomschrijving een mistwolk van goedheid met als bijkomend doel om de werkelijkheid aan het oog te onttrekken. Een profielomschrijving is niets anders dan een kleine egotrip in de hoop en de verwachting dat de lezer het gaat geloven. Niets mis met profielomschrijvingen natuurlijk, en ook niets mis met sprookjes, maar als van alles wat staat in de profielomschrijvingen de helft waar zou zijn, dan wandelen er hier op aarde uitsluitend hele fijne mensen rond. En waarom kom ik die dan niet tegen op straat, in een winkel of in het zakelijk verkeer? Neem nu de puppiecursus die ik met mijn 7 maanden oude vierpotige reus, met huidige schofthoogte 75 cm en over de 50kg zwaar, loop. Aan mijn cursuslessen neemt zowaar een voor mij heel aardige alleenstaande man deel en wij mogen elkaar gewoon. Punt uit. Nu ben ik mijn hele leven lang al een grage bekijker van mensen en hun (on)hebbelijkheden geweest en zowaar – ook op een puppiecursus – is de battle of the sexes bezig en word ik daar, onbedoeld en ongewenst, nog deelgenoot van gemaakt ook. Een van de deelnemende vrouwen doet er alles aan om in de aandacht van mijn aardigerd te komen. En dat terwijl ik het idee heb dat die man helemaal niet geinteresseerd is in haar. Je krijgt dan de soort situaties die vreselijk op mijn lachspieren werken en waar ik elke les een beetje naar ga uitkijken; benieuwd wat er nu weer gaat plaatsvinden. We hebben van de puppiecursus nu 5 cursuslessen gehad en nog 3 te gaan, dus de tijd gaat dringen – voor haar dan. Het zal mij benieuwen allemaal en zeker wat de volgende truuks van die dame zullen zijn. Ik hoop alleen niet nog een keer geconfronteerd te worden met haar snauwerige natuur; want de volgende keer ga ik toch echt verbale katten uitdelen. En hoe vriendelijk ik ook ben – indien nodig kan ik heel duidelijk verbaal vervelend zijn. De betreffende dame op vrijersvoeten, uiterlijk zoutloze bezemsteel en duidelijk alleenstaand, begon in de eerste les al bij herhaling zich telkens te posteren naast die ene aardigerd om gedurende de les meermaals zogenaamd bevallig door de knieen te zakken, wanhopig richting die man kijkend en al roepend dat haar beestje helemaal niets meer deed. Alsof ze zich niet had ingeschreven voor die cursuslessen juist om te leren omgaan met haar beestje en onze bijzonder goede cursusleidster iedereen direct helpt, indien nodig. Zoiets herhaalde zich bij de volgende lessen en dat steeds duidelijker. Bij onze laatste les werden door de bezemsteel wat andere barrieres geslecht. Die ene man moest ook haar pup maar even vasthouden, zodat zij dwars door de les van dat moment heen, aan hem kon tonen hoe hard het beestje van een afstand naar haar toerende. Met dat ik daarna tot twee keer toe op snauwerige toon bevolen werd om met haar van plaats te ruilen zodat zij in de les naast die ene man kwam te staan en kwam te lopen. Waarbij zij stokstijf (hahaha) bleef stilstaan in de rij van rondlopende cursusten, al spiedend of de man achter mij haar gesnauw ook had gehoord; daarmee meteen forcerend dat ik wel aan haar voorbij moest lopen met mijn jonge reuze pup. Hoe goedkoop kun je jezelf als vrouw maken, vraag ik mij dan af. In mijn optiek zou die aardigerd wel gek zijn om aandacht aan dat mens te besteden. In ieder geval vertoont hij geen enkele neiging om tegemoet te komen aan haar avances; maar je weet maar nooit hoe een koe/bezemsteel (nogmaals hahaha) een haas vangt. Om even een goede plattelandsuitdrukking te gebruiken. Ik heb mij al een paar keer afgevraagd hoe zo'n zoutloze bezemsteel zichzelf in haar profiel op een datingsite zal omschrijven. Met de directe conclusie dat alle door haar daar dan neergeschreven schoonheid van zichzelf, slechts zal blijken te zijn een dichte mistwolk ter verberging van hoe zij in werkelijkheid is. Petronius zei het al – de wereld wil bedrogen worden, laat haar dus bedrogen worden (mundus vult decipi, ergo decipiatur) en dat zal zo'n snauwerige bezemsteel ook wel denken.


geplaatst door Rianne - 2201 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl