Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
vrijdag 12 mei 2017

Over de liefde en ander ongemak

Het is stil in huis - en dat zou het niet moeten zijn. De mannen op werkschoenen hebben nog een half uur. In de ochtend zouden ze komen, staat er in de brief, vertelde de man die gisteren alvast een kijkje kwam nemen. En nu zijn ze bij de overbuurvrouw aan het werk. Bij haar, terwijl ze aan mij waren beloofd. Er ligt hagelslag op het streepjes-kleed onder de keukentafel. Chocoladehagelslag, zelf gemorst. De stofzuiger staat diep in de trapkast achter de schoenen en ik heb het nog koud ook. Het is gewoon een kutdag vandaag.

Ik zou tijdens het wachten iets zinvols kunnen gaan doen. Eindelijk een gebruiksvriendelijke indeling ontwerpen voor de diepe, smalle trapkast. Handdoeken opvouwen. Voor nu en voor altijd beslissen dat ik nooit meer op een man ga wachten, laat staan op mannen. Ik heb zin om mijn ommetje te lopen. Stap voor stap over het schelpenpad langs het water en bevrijd van frustraties thuiskomen. Hoeveel stappen moet ik eigenlijk zetten om gelukkig te worden? Facebook heeft ongetwijfeld het antwoord. Ik lees: ‘In drie stappen naar je droomleven.’ ‘De vier pijlers voor een betekenisvol leven.’ ‘Met een beetje geduld heb je in zeven stappen een eigen mangoboom.’ ‘Zes trucs om de supermarkt te slim af te zijn.’ ‘Vijftig-plus zijn is geweldig. Elf voorbeelden.’ ‘Vijftig redenen waarom single zijn zo fijn is als vijftig-plusser.’ ‘Wil je afkicken van Facebook, zonder je account meteen te verwijderen? Volg het driestappenplan in dit stuk.’ Tja. Toon Tellegen weet het wel, misschien: ‘....een halve stap was al voldoende, nu zie ik het.’
Het is nu ook stil bij de overbuurvrouw, wat hoop geeft. Hoop? Het filmpje ‘Het geheim van geluk in 60 seconden’ van The School of Life begint met: ‘Stop being so hopeful, expect that things are going to go wrong; marriage, job, holidays, kids. Look at the glass half empty and then feel grateful.’ Dit is ook curieus, uit Psychologie magazine: ‘Een stel dat in dezelfde jas de straat op gaat, is helemaal niet zo gek. Ook dieren zoeken graag een partner die op hen lijkt.’ Dezelfde jas? In gedachten teken ik het plaatje: Een jas gaat de straat op. Twee paar benen, twee afgewende hoofden en uit elke mouw twee wapperende handen, handen die het begerig kneden allang zijn verleerd. Voor zover ik kan zien, zijn het oudere, uitgebroede stellen die de keuze maken om gelijk gekleed te gaan, niet de jonge stellen, de nestenbouwers. De oudere stellen waarvan de liefde nieuw is, lopen hand in hand over straat, met handen die elkaar raken maar nog niet herkennen. Ha, dit is intrigerend: ‘Iedereen, ongeacht leeftijd of moment, denkt ten onrechte dat de belangrijkste veranderingen al achter de rug zijn. Mensen tussen de achttien en achtenzestig onderschatten schromelijk hoezeer ze de komende tien jaar zullen veranderen.’ Iedereen, zeker weten? Dan heb ik nog een paar jaar om onophoudelijk deze blijkbaar onvermijdelijke fout te maken.
Tegen het huis van de overbuurvrouw staat een hoge ladder. Ik ben aan de jongeman op die ladder gaan vragen wanneer mijn huis aan de beurt is - en daarmee maakte ik ook een fout: een montageploeg is uiteraard niet bekend met de planning. Fout, fout, fout. Zal ik mij opgeven voor de filosofie-cursus ‘Hoe word je een betere perfectionist?’ Helemaal in Amsterdam. Ach, laat ze maar gewoon hun werk doen, die mannen. Inmiddels staat de nieuwe voordeur op het grasperkje dat mijn voortuin is, samen met een ladder en drie nieuwe uitzetramen. Ik zie slotjes en sleutels. Romeo kan straks niet meer onopgemerkt naar binnen klimmen.


Bekijk mijn profiel op match4me.nl

geplaatst door RodeJas - 1459 keer gelezen

beoordeeld 4.79/5 (24 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl