Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 28 mei 2017

Zon

Haaaa - de zon schijnt weer en het is heerlijk warm buiten. Nederlanders (ook ik) wanen zich in Italiaanse sferen compleet met een stuk minder bedekking, volle terrasjes en heerlijke zwempartijen. Veel mogelijkheden om te kijken, veel mogelijkheden om aan te raken (indien gewenst natuurlik) en de onstuitbare neiging om de liefde te beleven. Waar maakt bijna en bij wijze van spreken niet meer uit – met wie maakt natuurlijk wel uit. Zeker bij zo'n figuur als de schrijfster dezes. En het is – zoals pater/schrijver Phil Bosmans het al vertelde – Zoals een bloem de zon nodig heeft om bloem te worden, zo heeft een mens de liefde nodig om mens te worden. Ik heb een shortje weer tevoorschijn gehaald, draag er een mouwloos bloesje bij; heerlijk met blote voeten in de tuin, met naast mij een groot glas rode limonade en voor de gelegenheid er een fel geel rietje in. Ik voel mij gelukkig en tevreden met de verstandige maaltijden die ik de hele afgelopen winter heb genuttigd, tevreden met de sportclub en tevreden met de vele beweging waartoe mijn reuze pup mij gedwongen heeft. Mijn zelfvertrouwen is helemaal op het peil waar het hoort te zijn. Met een welgemeend dank aan al die voorouders, die door de eeuwen heen altijd zo verstandig zijn geweest om de mooiste vrouwen voor zich te reserveren. Zonnig zelfvertrouwen helpt een mens vooruit en helpt een mens ook in de richting van juist die ene man die gevoelsmatig zo goed past in het plaatje dat ieder mens als blauwdruk in zijn/haar hoofd heeft gezet. Die blauwdruk ontstaat in eerste instantie door het nest waarin men geboren en opgegroeid is. De gezichten, gestalten, karakters en gebruiken van thuis, van de Uni, van de omgeving ofwel van het referentiekader vanaf de jeugd. Ervaring heeft mij geleerd dat het heel verstandig is om in de loop der jaren zo nu en dan die blauwdruk nog eens goed tegen het licht te houden. Want wat gebeurt er als op basis van die eerder gemaakte blauwdruk gewenste partners niets in je zien, gewenste partners het na enige tijd laten afweten, of bij een gewenste partner ik ga bedenken – krijg ik van die man in gelijke mate terug de genegenheid, aandacht en eerlijkheid die ik hem schenk, of is er helaas weer eens sprake van een verspilling van moeite en tijd etc. etc...? Naast verdriet geeft reflectie mij dan altijd aan dat er gekeken dient te worden naar mijn wensverwachtingen/blauwdruk. Aanpassen is het toverwoord en met de aangepaste blauwdruk eens opnieuw en grondig kijken naar al die mooie mannen aangesloten bij de datingsite. Nog een mooi citaat van pater Phil Bosmans – Humor en geduld zijn de kamelen waarmee je door alle woestijnen kunt gaan. Niet dat een woestijn iets voor mij is, maar ik neem aan dat de pater die woestijnen figuurlijk bedoelde. En in de relatie man/vrouw kan ik mij bij het woord woestijn en de daarbij behorende leegheid heel wat voorstellen. Gelukkig ben ik ruim in het bezit van zowel humor, zelfspot, geduld als positivisme; dus ik red het altijd wel weer. En dat met een schuine en zeker verwijtende blik naar boven. Door zo'n pater houd ik van de Belgen.


geplaatst door Rianne - 2317 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl