Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
maandag 19 juni 2017

Cadans

Mijn toekomstige echtgenoot is een leugenaar. Kan bijna niet anders. Als iets te mooi is om waar te zijn, is het meestal niet waar. Toch steek ik stoutmoedig het hoofd in deze storm. Hij is als een zalige bries. Klinkt als Tanz mich van Ellen ten Damme, dat mijn toekomstige echtgenoot als 'ons liedje' betitelt. Ik voelde me niet eerder zo bewonderd en op handen gedragen. Tanz mich bis ans Liebes End.'Hoe is het in godsnaam mogelijk dat jij nog vrij rondliep,' zingt de man die ik aanbid. Hij vindt alles van mij intelligent, lief en lekker. Laat me delen in zijn abonnement op de NRC en Spotify. Ik vind mijn afspeellijsten in iTunes handiger. De man die ik aanbid, zweert bij Android. Een minnetje, maar overkomelijk. Het gaat tenslotte om de inhoud van de berichten die we via onze assets versturen.


Eindelijk heeft de bijna-ex-vrouw van de man die ik fantastisch vind zelfstandige woonruimte gevonden. De eerste keer dat ik zijn stulp bewonder, slik ik een paar maal voor ik beaam: ‘Hier valt best iets van te maken, wat we beiden leuk vinden.’ Ik ben blij dat een buurman de positie aankaart van de net te grote, splinternieuwe tv. Van samen op de bank een film kijken, krijg ik nekkramp. Doe mij maar een vrijpartij. Of anders een roman.


Met de man voor wie ik diepe genegenheid koester, is seks een feestje. Al vind ik het wel typisch dat hij steeds het toilet op de begane grond gebruikt. Ik betrap mezelf erop dat ik ook niet vrijelijk zit te klateren op de wc naast de slaapkamer. Terwijl we verder reuze-intiem zijn. Du zeigst mir dass, wovon ik nur die Grenzen kenn.


De meneer waar ik verliefd op werd, verliest bekoring. Hij heeft een slecht gevoel voor ritme en verstoort de cadans. Zegt veel minder vleiende dingen, ook niet op whatsapp. En als we bellen, is dat een slap aftreksel van wat het geweest is. In tijd en kwaliteit. Het is geen CaTanz mich meer.

De vent die ik zo leuk vond, is best wel een softe sukkel. Hij wilde weten wat zo aantrekkelijk was aan mijn vorige geliefde. ‘Toch wel zijn ongrijpbaarheid,’ antwoordde ik. Nu doet de vent die ik eerst zo leuk vond al een week onbereikbaar. Alsof dat hetzelfde is.


Het sujet dat me zo interessant leek, is één grote, wandelende cognitieve dissonantie. Met de overvloed aan complimentjes bezweerde hij zijn onzekerheid.


Zelfs ‘ons liedje’ is een cover. Van Leonard Cohen. Ook onlangs overleden.


geplaatst door Muzza - 1650 keer gelezen

beoordeeld 3.64/5 (14 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl