Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

woensdag 14 juni 2017

Het percentage

Het kon niet uitblijven. Op het profiel van de zoekende mens alhier staat naast de zelf ingekleurde beschrijving van het innerlijk en het uiterlijk een beoordeling in de vorm van een percentage. Niet weg te fotoshoppen, te glimlachen of te schrijven. Nu zag ik mijn percentage met vertrouwen tegemoet, maar het bleek slechts 74. Ik, de empatische perfectionist, laat een kwart van de mannen tevergeefs op antwoord wachten? Ja maar als ik zie dat hij het echt meent, reageer ik wel. Reageren is een kleine moeite, ook als hij jou niet serieus lijkt te nemen. Ja maar. Dit lijkt op de zinloze discussie met een minnaar ooit, een minnaar die me dermate verblindde dat ik zijn gebruiksaanwijzing niet kon lezen - wat desastreuze gevolgen had voor zijn overgang van minnaar naar levensgezel. Ja maar laat dit nou eerst groeien. Je kon wel wat dankbaarder zijn voor wat ik je wil geven. Ja maar.

Nee, ik reageer dus niet altijd. Quizvragen bijvoorbeeld laat ik meestal onbeantwoord - wat méér over mij zegt dan het antwoord op de vraag. Zeg nu zelf, wat weet je over mij als ik in de keus tussen ‘caravan of hotel’ voor een hotel kies? Dat ik gehecht ben aan luxe? Nee, eigenlijk betekent het alleen dat het regende toen ik het antwoord gaf. En ‘lief of stout?’ Die vraag heb ik persoonlijk beantwoord, maar ik weet niet of dat ook telt voor match4me; de quizvraag staat nog immers steeds als ‘onbeantwoord’ in mijn mailbox. Ik vind ‘stout’ namelijk best ‘lief’ en dat antwoord stond er niet bij. En welk persoonlijkheidskenmerk kan er schuilen achter het antwoord op ‘tapijt of parket?’ Ha, een geliefde heeft ooit een glas rode wijn omgestoten op het lichte, wollen tapijt voor mijn bank. We strooiden er samen zout op, daartoe aangemoedigd door fora op het internet. Toen de vlekken steeds opzichtiger paars werden, kocht hij een nieuw kleed voor me...waarmee ik maar wil zeggen: Als je me iets te vragen hebt wat je belangrijk vindt, en je bent gratis lid, dok dan even voor een maand en stel je vraag. Ik ben het waard, ik geef gegarandeerd antwoord. Het is trouwens behoorlijk Westers om in tegenstellingen te denken, las ik laatst in Filosofie Magazine. De Afrikaanse filosofie omhelst het ubuntu, het ‘geloof in een universeel gedeeld verbond dat de gehele mensheid verbindt.’ Tapijt of parket? Ik hou van marmoleum, in het lichte geel van zeezand waar de zon op schijnt.
Terug naar het percentage: Zelfs in een aangename, gepassioneerde mailwisseling reageer ik niet altijd op de laatste mail. Er is ook nog zoiets als iemand met alle respect het laatste woord gunnen, toch? Een standaard interesse-bericht van een man die volgens zijn profiel volledig lid is, laat ik ook onbeantwoord. Behalve als hij waanzinnig aantrekkelijk zou zijn - wat hij natuurlijk niet is, anders zou hij zelf in staat zijn om een berichtje te verzinnen. Herhaalde standaard-interesse berichten van dezelfde man laat ik ook voor wat ze zijn. Vooral als de man in kwestie en ik al contact hebben gehad, en als dat contact werd afgebroken wegens wederzijds ongeloof over de manier van handelen van de ander. Ik ben hem niet vergeten, maar hij mij blijkbaar wel. Zou dat aan mijn nieuwe foto’s liggen? Nieuwe foto’s zijn nu eenmaal de foto’s van een vrouw die ouder is geworden; ik ga niet moeilijk over mijn leeftijd. Hij daarentegen is in al die jaren geen dag ouder geworden, de adonis, geen wonder dat ik hem wel herken. Ja maar. Nee, ik reageer dus niet altijd. En dat percentage neem ik dan maar voor lief.


geplaatst door RodeJas - 2907 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl