Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 25 juni 2017

Run

Hoe vaak komt het voor in een mensenleven dat je denkt voor altijd iemand gevonden te hebben?! Dat zal toch niet zo heel vaak zijn. Goed – iedereen kent wel die flirtaties van korte of iets langere duur die gewoon in een mensenleven ertussen door voorkomen. Maar om een of andere redenen – en als je later gaat terugkijken – zijn dat vaak onverklaarbare en onbelangrijke redenen - verdwijnen die flirtaties weer. Zij lijken nooit een heel lang leven beschoren. Hoe aardig en veelbelovend die flirtaties in het prille begin ook lijken te zijn – de affectieve gevoelens voor die ander blijken na verloop tijd aan slijtage onderhevig te zijn. Dan komt er op een gegeven moment maar eén mogelijkheid – en dat is wegwezen, niet omkijken en zeker niet omkeren. Als eenieder bij zichzelf te raden gaat, dan zijn er in zijn/haar leven misschien maximaal twee of drie personen geweest of – in het meest positieve geval - nog te verwachten, die juist dat gevoel aan liefde, aanhankelijkheid en vertrouwen meebrengen die nodig zijn om het gevoelen te laten ontstaan om veel en veel langer bij juist die ene te blijven. En in een mensenleven van gemiddeld 80-90 jaar zijn slechts twee of drie werkelijke huwelijkskandidaten/-partners toch absoluut niet veel. Een verbazingwekkend gegeven en ook helemaal niet afhankelijk van omstandigheden, woonplaats, al of niet internationale werkplekken of wat dan ook aan bijzonderheden. Ieder mens heeft, wat dat betreft, dezelfde ervaringen. En wel dat er op de wereld maar zo heel weinigen zijn waarmee het werkelijk klikt en wederzijdse langdurige liefde groeit. Soms lijkt het wel alsof het vinden van de juiste partner van bovenaf geregeld is. Zelf ben ik een gelover in het Boek des Levens en heb daar in mijn leven ook veel voorbeelden van voorbij zien komen. Daar ik geen enkele neiging tot zendingswerk heb, laat ik het maar bij deze losse opmerking. Wel wil ik er op wijzen dat het vaak lijkt dat het lot pas met de oplossing komt als men zelf als mens zodanig is gerijpt en/of veranderd dat die ideale partner risicoloos in je leven komen kan. En het merkwaardige is dat je die ander dan ook meteen als zodanig herkent, accepteert en dat je zelf gaat streven naar het langdurig met juist die ene gelukkig te zijn. Het zijn van vriend en maatje, van sekspartner, van aanspreekpunt, van raadgever en regelaar. Het zo onmisbare bestaan samen waar iedereen naar streeft en oh zo gelukkig mee kan zijn. Zelfverandering zou dus wellicht de oplossing kunnen zijn voor elk zoekprobleem naar de ideale partner. Niet stilzitten en afwachten, maar bewegen, zien van nieuwigheden, een nieuwe hobby, verhuizen, veranderen van baan, alles doen wat innerlijke groei geeft. Bij mij was het aan de ene kant het oppakken van een veelomvattende studie over de geschiedenis in een periode van het jaar nul tot het jaar 1400 in een bepaald gedeelte van Europa. En aan de andere kant het oppakken van zowel het schrijven als het dichten. Zelfverandering wat maakt dat die ander in staat is je leven binnen te komen. Of zoals het nu lijkt voor mij te zijn geweest – dat ik in al die jaren slechts korte flirtaties gehad heb met een paar mannen; elk een ware persoonlijkheid in hun bestaan en op hun vakgebied. Mannen waar ik over blijf nadenken. Bij geen van die mannen ben ik gebleven – hoewel elk van hen mij nog steeds na staat en mijn blijvende genegenheid gewonnen heeft. Het lot of de voorzienigheid wilde anders voor mij en duwde mij altijd weer verder op het pad des levens. En nu – vind ik opeens al de verschillende eigenschappen en persoonlijkheden van juist die mannen terug in die ene man, die plotseling opnieuw mijn leven is komen binnen wandelen op zoek naar mij. De man die zo aardig voor mij is, die mij opeens zo lief is geworden en telkens aan het lachen maakt. De man die op perfecte manier mijn aandacht heeft weten te vangen en weet vast te houden. Wellicht is het toch zo dat al mijn ervaring en verandering de komst van deze man mogelijk maakt.


geplaatst door Rianne - 2297 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl