Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
donderdag 8 juni 2017

TIA MARIA

Het kan zo maar ineens een feestje worden. Het gebeurt mij niet echt vaak. Maar soms kan een ontmoeting zó gezellig worden dat het dan niet bij een kopje koffie blijft. Wijntje, wijntje, zoentje, zoentje, hapje eten, koffie met een likeurtje. . .

Onlangs zat ik met een kennis ouwe koeien uit de sloot te halen en het ene sterke verhaal na het andere werd verteld. En natuurlijk was ik in de meeste gevallen de schlemiel. Ik sta per slot van rekening niet voor niks (letterlijk) nog op deze site terwijl mijn lieve kennis inmiddels tot volle tevredenheid ‘aan de partner’ is.

Het zijn die speciale en onverwachte gebeurtenissen die een blijvende indruk achterlaten en daarmee een verhaal waard zijn. Die knetterende ontmoetingen, die waar de vonken vanaf springen . . . ik kan die van mij trouwens op de vingers van één hand tellen. En het zijn natuurlijk de grote zeperds die ik af en toe in lachende verhalen weer moet herbeleven.
Zal ik je een geheimpje verklappen? Niet verder vertellen, want anders kom ik hier nooit weg, maar ik ben niet zo’n aantrekkelijke man. Tenminste, dat vind ik van mezelf. En daarom krijg ik weinig spontane uitnodigingen van een dame om te daten. En als ik er zo af en toe eens eentje krijg, dan vind ik de dame in kwestie vaak nog iets minder aantrekkelijk dan dat ik zelf ben. Ik moet dus zelf behoorlijk aan de bak om er nog iets van te maken.
En ik heb fouten gemaakt. Pfff.
Op een gegeven moment kregen we het over ene Maria, die ik een paar jaar geleden heb ontmoet. Ze had een prachtig geschreven profiel, haar foto’s waren bijna te mooi om waar te zijn. En deze schoonheid had mij benaderd om te daten. Yes! Ik kon mijn geluk niet op.
Het digitale voorspel was aangenaam prikkelend. En al heel snel hadden we een mailcontact waar we behoorlijk veel aan elkaar vertelden. Haar adres en haar telefoonnummer had ze niet gegeven, om het extra spannend te maken.
Maria reed geen auto en daarom accepteerde ik haar uitnodiging om haar kant op te komen. Ze had me gevraagd op een terrasje vlak bij haar huis. We zouden daar lijfelijk kennis maken bij een kop koffie met wat lekkers. En als die kennismaking niet tegenviel (en dat zou die niet, dat wist ik al zeker) dan zouden we bij haar thuis een hapje eten. Ik wist inmiddels dat ze niet rookt, maar wel van een lekker drankje houdt. 
Als klein kadootje kocht ik bij Gall & Gall een flesje Tia Maria. Ja, een beetje beperkt was mijn gevoel voor humor wel, maar ik vond het wel in de verwachtingsvolle sfeer passen.
En ze had me verteld dat de logeerkamer altijd beschikbaar was mocht de rijvaardigheid enigszins aangetast zijn….
Opgetogen stapte ik in de auto om de lange reis van 1 uur en 10 minuten te maken. Attent als ik ben was ik ruim op tijd op het afgesproken terras. Ik zat al lekker aan de koffie me te verheugen op de verschijning van mijn mooie date. Geen enkele nieuwkomer ontsnapte aan mijn aandacht, maar Maria …. ik heb haar ècht niet zien aankomen.
Ineens werd ik aangesproken. Een nogal oud uitziende vrouw, met een spraakgebrek, die een beetje moeilijk liep. Ik had haar wel opgemerkt, maar direct in de categorie ‘geen afspraak’ geplaatst. En juist zij bleek mijn date te zijn.
Ze stond erop om mij nog een kop koffie aan te bieden. Aan mijn reactie had ze al gezien dat dat etentje er niet meer in zat. Maar zij had haar date in ieder geval.


Op de 1 uur en 10 minuten lange terugweg probeerde ik te begrijpen wat haar bezielde om haar profiel niet eerlijk in te vullen. Een hersenbloeding is best heftig. Dat verzwijg je toch niet?.
Het tasje van Gall & Gall heb ik haar niet durven geven.


geplaatst door Kompas - 2427 keer gelezen

beoordeeld 3.43/5 (7 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl