Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 11 juni 2017

Toeval

Toeval – een gebeurtenis waarvoor geen doeloorzaak te vinden is. Toeval is een vorm van het ruimere begrip 'onbepaalde oorzaak', waaronder wordt verstaan iedere gebeurtenis die onbedoeld, ongericht of ongestructureerd het plaatsvinden van een andere gebeurtenis bepaalt (aldus Wiki). Maar is er ook sprake van toeval als een man en een vrouw elkaar ontmoeten en het meteen voor allebei vertrouwd voelt? Of is er sprake van Jungs mening dat er soms toevallige reeksen gebeurtenissen voorvallen die toch een of andere verborgen relatie met elkaar leken te hebben; ofwel Jungs synchronisiteit? Of wellicht – wat mijn vermoeden vaak wel eens is – dat wij elkaar kennen vanuit andere levens die wij beiden op aarde hebben gehad. Dat wij elkaar bij elke volgende stap op deze aarde op een gegeven moment altijd weer tegenkomen en waardoor de mogelijkheid geschapen wordt dat wij elkaar wederom wederzijds tot raad en to steun kunnen zijn. Wellicht een mening die te zweverig zal zijn voor heel veel lezers van dit blogje. Maar geloof mij maar dat er meer zaken op deze aarde zijn dan een mens in zijn wildste dromen zou kunnen bedenken. Wij, die mooie man en ik, zagen elkaar aan, liepen met de armen om elkaar heen en geanimeerd met elkaar pratend door de zonnige en vrolijk bevolkte straten van Den Bosch, om aan te komen bij de mooie basiliek van de St. Jan, waar wij beiden ruim de tijd vonden om de getoonde katholieke kunst met al dat houtsnijwerk en gebrandschilderde ramen te bewonderen. Om dan even plaats te nemen op die houten kerkstoelen die klaarblijkelijk altijd ervoor gemaakt lijken te zijn om onprettig te zitten. Het lijden van de mens gesymboliseerd in vervelend zittende houten kerkstoelen. Hout geeft niet mee, het zitgedeelte is net te kort en dat kan OLV toch nooit zelf zo bedoeld hebben. Je kunt nog beter blijven staan gedurende de dienst; net als in de Russisch Orthodoxe kerk de gewoonte is. Waar geen stoelen in de kerk staan, alleen voor de nooddruftigen een paar ruime goed zittende banken tegen de zijkant van de kerk, en iedere bezoeker gedurende de dienst op elk door hem/haar gewenst tijdstip kan binnenlopen en ook weer op elk gewenst tijdstip kan weggaan als men er genoeg van heeft. En dat terwijl de stoelen bestemd voor de katholieke geestelijke stand veel ruimer zijn gemaakt en vaak voorzien zijn van een prettig verend kussen. In gemoede vraag ik mij wel eens af of die geestelijke stand eens echt goed gelezen en geluisterd heeft naar wat het Woord werkelijk zei en bedoelde. Mijn Kathaarse aard komt op zo'n moment van onaangename houten kerkstoelen voor het 'volk' altijd direct in conflict met de heersende leer van de Katholieke kerk waar de geestelijkheid veelal als voornaamste doel schijnt te hebben dat ze goed voor zichzelf zorgen. Bwah – maar weer even terug naar het toeval van ontmoeten; als er al in dit geval van deze mooie man en ik sprake van toeval zou kunnen zijn. Wij tweeën hadden een paar hele mooie momenten samen. Zo prettig zo'n treffen en zo prettig dat ik zijn savoir vivre, zijn kennis en ervaringen kan waarderen en besef dat ik veel van hem zal kunnen leren; terwijl hij mij ook waardeert en ik mij vlij in de wetenschap dat hij mij graag ziet. Het voelt met juist deze man beter als dat ik in lange tijd heb meegemaakt. Wat is toeval, als toeval niet bestaat. Wat is toeval als onze ontmoeting gebaseerd is op eerdere ervaringen samen. Wat is toeval, als je het geen toeval wil laten zijn, maar voorzienigheid. Wij beiden kijken elkaar aan en hebben allebei een glimlach van herkenning.


geplaatst door Rianne - 2230 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl