Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 18 juni 2017

Versierkunst

Versierkunst – wat is dat? Is het niet zo dat versierkunst start en eindigt bij gewone vriendelijkheid, eelijkheid en voorkomendheid ten opzichte van de ander? Immers met vriendelijkheid, eerlijkheid en voorkomendheid kan de halve wereld gewonnen worden en dan toch ook zeker een vrouw. De volgende vraag is dan natuurlijk of iedereen die versierkunst wel verstaat en ook weet hoe dat op de juiste manier te gebruiken. Op deze site ben ik mannen tegengekomen die, wat dat betreft, het echt wel kunnen, die probleemloos contact kunnen leggen met degene die hen aanstaat en dat contact ook gemakkelijk kunnen uitbouwen tot een prettige ontmoeting. Maar ach – niet iedereen is zo. En dat zonder dat dat onaangenaam bedoeld is. Wat bijvoorbeeld te doen bij datgene dat mij ooit in het verleden is overkomen. Ongetwijfeld zullen er vrouwen zijn die dan toch de beslissing hadden genomen om een afspraak te maken met die man. Maar voor mij, met mijn achtergrond en ervaringen, veegden sman's handelingen elk vertrouwen in hem van tafel. Een ontmoeting met hem werd out of the question; en dat lag niet aan mij. Met andere woorden: meneer profileerde zich ten opzichte van mij als onbetrouwbaar en een potentieel gevaar. Een potentieel gevaar zoek ik niet op.
Het mailcontact met die mooie man was aardig geweest en hij vroeg mijn telefoonnummer zodat hij mij bellen kon. Ik nam aan dat ik zijn telefoonnummer wel zou kunnen noteren als hij mij belde. Gewone wederkerigheid bij de opbouw van een affectieve relatie. Hij belde met een geheim nummer. Na wat prettig gepraat, vroeg ik bedenktijd en vroeg het telefoonnummer waarop ik hem bereiken kon, met toezegging dat ik hem snel zou bellen. Een paar dagen daarna belde ik het opgegeven nummer om verder te praten en een afspraak te maken. Al na een paar woorden werd ik door de man aan de andere kant van de lijn onderbroken met de mededeling dat ik beter kon stoppen want dat hij niet degene was die ik bedoelde. Maar dat telefoonnummer was mij door de potentiële date opgegeven, met zijn naam erbij. De andere kant van de telefoon zei dat hij anders genaamd was, vertelde zijn leeftijd en hij was zeker 10 jaren ouder dan de door mij bedoelde man, vertelde dat hij de door mij bedoelde man niet kende, niet wist wie dat was en zeker hem nooit zou kunnen vinden – wat bij herhaling en onverkort werd volgehouden. Ik vertelde de andere kant van de lijn dat, als hij onverhoopt toch de door mij bedoelde man zou tegenkomen, dat hij hem dan meteen kon vertellen dat ik overal vanaf zag. Ik voelde mij bedot, voor gek gezet en wel erg onheus behandeld door die potentiële date. De potentiële date belde mij nota bene de volgende dag zelf op, weer met geheim nummer. En die oudere man met al zijn ontkenningen, had wel degelijk aan hem doorgegeven dat ik gebeld had. Op mijn vragen daarover en aangeven dat ik dat gebeuren met dat opgegeven telefoonnummer, wat niet van hem bleek te zijn, als absoluut onaangenaam had ervaren, kwam nauwelijks reactie, kwamen geen excuses van zijn kant, geen redelijke uitleg, helemaal niets. Meneer vond het heel normaal zoals het gegaan was, en zei als klap op de vuurpijl dat – als ik hem weer wilde bereiken – ik die oude baas van het eerder opgegeven telefoonnummer maar diende te bellen. Hij belde dan mij wel en – voegde hij eraan toe – dat ging altijd goed. Zijn normale modus operandi dus. Ik stelde mijzelf de vraag hoe het mogelijk was dat die man wel al mijn gegevens wenste te hebben, maar zelf niet bereid was zoiets simpels als zijn eigen mobielenummer aan mij te geven?! Zelf kon ik wel een paar redenen bedenken – maar zonder enige uitleg daarover van zijn kant was er maar eén reden mogelijk en dat was de ongunstigste. Mijn vertrouwen, of wat daar nog van over was, in hem verdween als sneeuw voor de zon. Ik vertelde de man dat ik geen afspraak met hem wenste. Kwestie van risico-analyse, preventie, zelf-bescherming, en dat in die volgorde.
Natuurlijk heb ik uitgezocht waarom ik niet direcct bij het mailcontact sman's aard had doorzien. Uitzoeken is altijd mijn vak geweest. Later bleek dat het best een heel aardig man was, maar met bijna nihil empathisch vermogen en niemand in zijn omgeving die hem kon of wilde vertellen wat de gevolgen van handelingen zouden kunnen zijn, zodat hij zaken nog kon aanpassen.


geplaatst door Rianne - 2286 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl