Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
dinsdag 11 juli 2017

Hey dude

De subway van New York is een fascinerend onderaards universum: op de perrons ruikt het naar steenkool, er waait een lauwwarme wind, er is live muziek en zowel het wachten als het in- en uitstappen geschiedt met een haast bovenaardse rust. Maar in de treinstellen zag ik in grote letters een zeer aards verzoek hangen: ‘Dude…Stop the Spread, Please.’ Nu heb ik het wijdbeens zitten van een man altijd gezien als iets wat hij nu eenmaal doet. Als een teken dat hij de doorbloeding van zijn edele delen niet wil belemmeren, als het logische uitvloeisel van zijn mannelijkheid. Dat was behoorlijk naïef van me: het blijkt een ongewenste gewoonte te zijn, een gewoonte die hij kan afleren.

In de Volkskrant (die ik vier weken gratis mag lezen) dreigde even een relletje te ontstaan. Het verzoek in de New Yorkse subway hing er twee jaar geleden al en is ongemerkt aan de Nederlandse man voorbij gegaan, maar een verbodsbord in de bussen van Madrid werd wel opgemerkt en van commentaar voorzien. De eerste journalist nam het luchtig op en zijn advies aan vrouwen was: span je beenspieren aan en duw keihard terug. De tweede journalist reageerde verbolgen: zetten die vrouwen niet altijd hun tas neer op de zitplaats naast de hare? Altijd!? Waarna hij het feminisme erbij betrok en de ‘spread’ definitief een vrouw versus man oorlogje was. Selectief rondkijken in de trein leerde me echter dat mannen elkaar ook opzij kunnen zetten door extra wijdbeens te gaan zitten. Het lijkt er domweg op dat dominantie een grotere spreidwijdte vereist. (Ik probeer hierbij niet aan recente krantenfoto’s te denken.) Hoe dan ook: zou de ‘spread’ al wetenschappelijk onderzocht en bewezen zijn? En als niet dominatie, maar krapte in het kruis de oorzaak is van zijn vermaledijde wijdbeense zitten, zou de man in het dagelijks leven dan niet zo’n kapje kunnen dragen als balletdansers doen, zodat er niets kostbaars kan worden afgekneld danwel gekneusd? Misschien kan Marlies Dekkers er iets moois van maken? Welke cupmaat heb je, hoeveel kruiswijdte denk je nodig te hebben? Hoeveel haakjes wil je? Terwijl de vrouw een jurk zal aantrekken als ze behoefte heeft aan meer kruisruimte dan een skinny jeans haar kan bieden, is de man hulpeloos overgeleverd aan zijn ijdelheid, aan zijn rond het kruis te krap gesneden spijkerbroek. Er zijn alternatieven, maar ik moet toegeven dat alleen op de catwalk mannen er goed uitzien in zo’n bloezende broek van soepele, glanzende stof. Ook de wandelbroek heeft een territorium waarbinnen hij uitstekend voldoet.
Trouwens, in de trein en in de bus voorkom ik een ‘spread’ van de mannelijke medereiziger naast me door op voorhand mijn voeten wijd uit elkaar te zetten, zo wijd als ik noodzakelijk acht (wat iets anders is dan mijn benen spreiden). Het werkt, het is een signaal dat hij begrijpt. Hey dude...

Soms, zo ‘s avonds op de bank (die ik niet heb, althans geen zitbank), vind ik het juist fijn als de man naast me wijdbeens gaat zitten. Deze ‘spread’ geeft mij de kans om mijn been over het zijne te slingeren en het daar rustig te laten liggen tot zijn handen beginnen te strelen. Of ik leg mijn hand zo hoog mogelijk op zijn bovenbeen en oefen aan de binnenzijde zacht pulserende druk uit met mijn vingers. Het is maar net hoe lang de film nog duurt.


Bekijk mijn profiel op match4me.nl

geplaatst door RodeJas - 1127 keer gelezen

beoordeeld 4/5 (9 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl