Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 23 juli 2017

Kleur

Kleur bekennen ofwel voor je standpunt uitkomen. Ook wel de kaarten van een bepaalde kleur laten zien. Het woord kleur kan ik in heel veel betekenissen gebruikt worden. Zoals – zij krijgt er een kleur van, of een politieke kleur. Voor mij is het woord kleur in eerste begin gewoon echt een kleur. Blauw, groen, geel, rood en ga zo maar door. Waarbij gevoelens en veranderingen worden omgezet in een bepaalde kleur. In Nederland zou de kleur van de liefde rood zijn en alles wat met liefde te maken heeft, heeft ook meteen die kleur. Van hartjes tot rozen toe. De kleur rood wordt omschreven als zijnde een warme en sterke kleur. Een kleur die opwekt en tegelijkertijd onrust veroorzaakt. Hoewel zoiets klaarblijkelijk ook aan tijd onderhevig is; want in de Middeleeuwen werd de kleur rood gezien als de kleur van de zonde en het vernietigend geweld. En werden roodharige vrouwen verdacht van hekserij om daarna vaak op een brandstapel te eindigen. In de Middeleeuwen was de duivel rood en merkwaardig genoeg droegen geestelijken toen rode gewaden met als doel, wordt beweerd, om zich tegen de duivel te beschermen. Je zou bij zo'n omschrijving bijna gaan denken dat de geestelijkheid zich in die tijd vereenzelfigde met de duivel – maar wellicht denk ik dan te ver en/of te kwaad. Mijn ervaring is dat vaak zaken niet zijn zoals zij lijken te zijn of zoals zij voorgespiegeld worden. Kwestie van mijn eerder al geponeerde stelling: onderzoek alles, behoud het goede etc. Even terug maar naar de eenvoudige uitdrukking van kleur bekennen ofwel voor je standpunt uitkomen. In de liefde is er altijd sprake van twee tegengestelde polen die om vaak onverklaarbare redenen elkaar lief hebben. Maar tussen alle liefde voor de ander door blijft het gegeven dat er sprake is van twee tegengestelde polen met ieder hun eigen achtergrond, hun eigen gedachten, hun eigen bewegingen en hun eigen wensen. Twee persoonlijkheden die elkaar gevonden hebben in de liefde en daarnaast in de loop der tijd elkaar nog werkelijk dienen te leren kennen, te doorgronden, met de bedoeling om elkaar nog meer te waarderen. Weinig mensen zijn helderziend, dus alles in de opbouw van een relatie staat en valt bij simpele zaken zoals eerlijkheid, openheid en communicatie. Een aan de ander gestelde vraag dient gewoon beantwoord te worden. Een aan de ander gestelde vriendelijke bemerking dient gewoon gehonoreerd te worden. Een belofte om dan en dan tijd voor elkaar te hebben, dient nagevolgd te worden. En mocht er onverhoopt bij die belofte wat tussenkomen aan de ene of aan de andere kant, dan is goede uitleg op z'n plaats. Eventueel samen met excuses en duidelijke pogingen om zo snel als mogelijk ervoor te zorgen dat die toegezegde tijd voor elkaar er wel is. Kleur bekennen in een relatie dient in principe de oplossing te zijn. Ik zeg met opzet – in principe. Pakt de ander de opmerking wel op en zo ja – hoe goed pakt hij die op. Maar een opmerking van een geliefde waarbij kleur wordt bekend, dient door de ander wel naar merites te worden beoordeeld en behandeld; immers de wederzijdse liefde vraagt dat van beide betrokkenen. Een opmerking met kleur bekennen achteloos als zijnde onbelangrijk ergens achter de coniferen mieteren – om bij Wim Sonneveld te blijven – doet de liefde zachtjes en onherroepelijk richting de sloot rollen – weg en het niets in. Ach – welke kleur zal het gevoel van twijfel in de liefde hebben? Mosterdgroen wellicht – in ieder geval een niet aangename kleur met een niet aangename geur en iets dat je het liefst zo weinig mogelijk wilt tegenkomen.


geplaatst door Rianne - 2319 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl