Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
maandag 17 juli 2017

Over fruitvliegjes en roze cava

Laat ik, bij ontstentenis van een alles verzengend seksleven, maar eens over fruitvliegjes schrijven. Of over de wormpjes in het holletje van verregende frambozen, over de bloeiende bieslook in de helblauwe pot op mijn picknicktafel, over het verschil in woordkeuze bij een gelijke levensinstelling: ‘viriel’ is de man, ‘behoeftig’ de vrouw. Over mijn keukentafel waarop zes waxinelichten in dikke glazen kandelaars staan te wachten tot het kerstfeest is, over het via de mond inademen van een fruitvliegje, over de kunst van het niet luisteren naar een intiem telefoongesprek in de stiltecoupé van een trein.

Over fruitvliegjes die geen zwarte bessen rechtstreeks van de struik lusten maar wel yoghurt, over het via de neus inademen van een fruitvliegje, over de verschrikkelijke dingen die vrouwen terloops over en tegen elkaar kunnen zeggen, over het kiezen van de mooiste en meest efficiënte sekssimulator, over het oude stof onder mijn bed, over de gunstige werking van het zaaien van veldsla, lathyrus en Oost-Indische kers op het immuunsysteem, over het zielige verdrinken van fruitvliegjes in een bodempje Cabernet Sauvignon. Over de woorden ‘anyone who has still time for drama is not gardening enough’, over mannen die zich op datingsites als aantrekkelijke partner presenteren maar die bij toenadering niet op zoek blijken te zijn naar een levensgezel (althans, niet echt), over de ontdekking dat er op match4me geen enkele man jarig is op dezelfde dag als ik, over het alternatieve verhaaltje-voor-het-slapengaan van The Book of Life: “Bunny got married. He hated the feeling of being alone more than he loved the rabbit he’d proposed to.” Over de zin van het eten van chocolade koekjes bij huidhonger, over het onbevredigende resultaat van het kopen van nieuwe schoenen als substituut voor seks, over mijn onvermogen een bevredigend antwoord te formuleren op de vraag ‘hoe ziet je leven er over vijf jaar uit?’, over het raadsel van de aantrekkingskracht, over de beperkingen van woord en beeld bij het inschatten van iemands aantrekkelijkheid, over de urgentie van het ontwikkelen van zowel een geur-appje met vingertop-sensor als een uitstralings-simulator - waarmee acute mismatches de wereld uit zullen zijn. Over de lustverhogende schoonheid van brandende kerstlampjes in een oude appelboom, over het kiezen van de juiste man om tijdens een warme zomernacht onder die appelboom een fles roze cava mee te delen, over reclame voor duurzaam ijs, over het gegeven dat een schrijvende vrouw acht keer meer kans heeft om hatelijke reacties te krijgen dan een schrijvende (blanke) man, over de vraag ‘hoeveel vrouwen heeft een man eigenlijk nodig?’ waarop ik nog geen antwoord heb gekregen. Over het kaartspel ‘who should I be with’, waarmee de zoekende mens zijn idee dat zijn partner ‘humoristisch, ambitieus, sportief, optimistisch, knap en relaxed’ moet zijn, kan bijstellen. Of over de zee die, evenals de liefde, altijd zichzelf is en altijd weer nieuw.


Bekijk mijn profiel op match4me.nl

geplaatst door RodeJas - 1181 keer gelezen

beoordeeld 4.76/5 (17 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl