Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
zondag 6 augustus 2017

Liegen en bedriegen

Ja, wat een verhaal weer. Wat je allemaal niet krijgt te horen in dat daten. En nogal vaak van hetzelfde. Het thema komt vaak terug. Vrouwen die door de ene na de andere man bedrogen worden. Wat zijn dat voor mannen? Verslaafd aan aandacht van vrouwen? Die als een blind paard van het een in het andere vliegen. Nee, niet omdat ze zo gelukkig zijn. Dat is duidelijk. Daar zijn we het allemaal wel over eens. Misschien is het om daarin iemand te zijn. Dat dat het is. Dat ze elke keer weer het nieuwe, frisse bewijs daarvan nodig hebben. Van iemand zijn.
Maar goed, dan zijn er aan de ander kant dus ook de vrouwen die daar in tuinen. Waarom? Wat is het? Iemand om voor te zorgen? Of is het de romantiek, de koestering, de veiligheid? Of is het de kinderwens? En dan verblind door verlangen, gestreeld door aandacht en mooie woorden in een relatie of huwelijk verzeild te raken. Tot dan de aap uit de mouw komt. Bedrog. Een van de twee houdt er stiekem een ander op na. Soms al jaren, binnen een huwelijk. Meestal de man. Waar je trouwens inmiddels nog mee in bed ligt. Het heet een intieme relatie. Maar je hebt niks door. Wat is het dan nog? Ik vraag het soms aan die vrouwen. Hoe kan dat? Keert het toch uiteindelijk niet op jezelf terug als je je zo laat naaien? Als je het niet voelt. O, nee, over die man hoeven we het niet eens te hebben. Die zijn vaak alleen met zichzelf bezig. Die zitten niet op relatie. Dat zijn vaak kleine, bange jongetjes. Die in zo’n situatie alles bij elkaar liegen om maar niet die veilige buffer van hun huidige partner kwijt te raken. Tot het uiteindelijk toch uitkomt. En de boel klapt. Maar ja, wat dan? Vaak is het weer vrolijk op weg naar de volgende verhouding. Maar nu extra waakzaam. En dat heeft natuurlijk geen enkele zin. Want met 'waakzaam' zit je al weer in de gevarenzone. Waakzaam hoef je per slot niet te zijn als je gewoon kan kijken en kan voelen vanuit je eigen onafhankelijkheid. Dan kan je gewoon leven en ontmoeten. Wat een bevrijding. Vanuit echt contact met de ander.
Ik merk ook zo verschrikkelijk vaak in al die gesprekken dat veel vrouwen in boosheid en gekwetsheid blijven hangen. Hand in eigen boezem is er zelden bij. Dan vraag ik me af, relaties, wat zijn het eigenlijk? Therapeutisch functionele contacten op weg naar eventuele eigen bevrijding. De een is daarin ook niet meer slachtoffer dan de ander. Al lijkt daarin de vrouw wel kansrijker dan de ander. Ze heeft op een of andere manier daarin toch een beter aangrijppunt tot heling dan die man. Want die rommelt lustig door in zijn jachtgebied vol makkelijke prooien.
Ik kan dat niet. Ik begrijp het, ik voel het, maar ik kan het niet. Elk contact met wie dan ook, en ook met een vrouw, is direct op herkenning, thuisgevoel, weerklank. Ik kan niet voor minder. Ik kan een contact niet aanhouden als ik er niet van groei en bloei. Dat het vanzelf gaat. Dat alles wat ik aan gevoelens deel direct terugkomt in dat warme bad van herkenning. Dat daarin een samen is, dat er iets in het midden ligt, waarin je samen bent.


geplaatst door Parlante - 3662 keer gelezen

beoordeeld 2.33/5 (6 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl