Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 17 september 2017

Aandacht

Wat is aandacht eigenlijk. Het woord aandacht wordt zo vaak gebruikt in alle context en betekenissen. Aandacht voor het geschreven woord, aandacht voor al het politiek gebeuren, aandacht voor de noden in de maatschappij. En op een datingsite – de aandacht voor de geliefde ander. Aandacht is iets dat altijd nodig is. Zonder aandacht verdort elk plantje en ook elke relatie. Zonder aandacht kan geen liefde zich ontwikkelen of zelfs maar ontstaan of bestaan. Aandacht voor de ander, wat zich dient te uiten in handelingen van genegenheid en liefde. Aandacht – dat je ergens op let of over nadenkt, of de bewust gerichte focus, de belangstelling, het opletten en niet aan andere dingen denken, het mentaal bewustzijn van het hier en nu, de gerichte belangstelling of interesse, het cognitief proces van het zich selectief richten op één aspect van de omgeving, het opzettelijk aan of over iets denken, de aanblik, het aandachtig luisteren, de aandachtigheid, de attentie, het bekijks, de belangstelling, de concentratie, het gehoor, het denken aan iets, de interesse, het medeleven, de notitie, de oplettendheid, de opmerkzaamheid, de regard, de studie, de toewijding, de zorg. Ongelooflijk hoeveel betekenissen het woord aandacht kan hebben. Even weer terug naar de aandacht voor de geliefde persoon in een liefdesrelatie, wat natuurlijk begint met een eerste persoonlijke kennismaking om – bij geschiktheid – verder te gaan met in ieder geval een meer aandacht schenken aan elkaar. Het maken en uitvoeren van plannen om elkaar regelmatig te zien en regelmatig bij elkaar te verblijven, het elkaar verrassen met aardige attenties, het zeer regelmatig contact hebben met elkaar via alle mogelijke media, het samen op vakantie gaan. Dat laatste is wel aardig – voor zover dat ik mij kan herinneren, is er in mijn leven geen vakantie geweest waar ik ongeschonden uitgekomen ben. Lichamelijk was ik altijd de klos. Wat varieerde van geschaafde knieën, geschaafde ellebogen en verstuikte enkels, tot blauwe plekken,wonden en wondjes overal. Nu denkt de lezer wellicht dat ik mij bij elke vakantie bezig houd met risicovolle sporten. Maar dat is niet zo. Het enige dat ik deed was lopen in de bergen – wat in mijn optiek ook een sport genoemd mag worden – en dan nog het liefst zo horizontaal als dan mogelijk was. En ik deed rennen achter mijn 4 kinderen aan om ze te behoeden voor de rampen waar ik dan vervolgens zelf tegenop botste, bij uitzondering zelfs samen met het betreffende kind. Een EHBO- doos behoort altijd tot mijn vaste vakantie uitrusting en menig keer heb ik mijzelf bedankt dat ik er weer aan gedacht had dat voor vertrek te controleren en bij te vullen. Aandacht heb ik altijd ruim gegeven aan mijn geliefden en, nu mijn kinderen volwassenen zijn, krijg ik die aandacht tot mijn grote genoegen zo mooi weer terug. Wat een mens zaait, zal hij ook oogsten – om een mooi en waar Bijbels spreekwoord te gebruiken. Ook in een liefdesrelatie, of dat nu beginnend is of al wat verder op de rit, zijn zaaien en oogsten de toverwoorden. Dat begint met de aandacht voor de ander die onontbeerlijk en noodzakelijk is om de liefde te laten ontkiemen zich te laten ontwikkelen en te laten groeien. En om voor mijzelf te spreken – ik houd van de andacht van mijn lief, gecombineerd met kleine verrassingen en ik houd ervan om te troetelen en vertroeteld te worden, net als elke andere vrouw.


geplaatst door Rianne - 2206 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl