Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
dinsdag 12 september 2017

Go with the Flow,

Al een paar dagen zit ik te wachten op dat ene berichtje van die bijzondere dame. We hadden wat geschreven en ze wilde graag alles even laten bezinken. Nou dat begrijp ik best. Ik was wel in de staat van een graag een afspraak maken maar dam moet je wel samen dit willen. Ik was in een soort flow gekomen, voelde mij gelukkig, was al door woorden bijna verliefd en dacht echt dit is de vrouw van mijn dromen maar nu nog even afwachten op haar toestemming.

Dit heb ik even moeten opzoeken om goed te vertellen wat FLOW is: Flow is een geestestoestand waarin we geluk ervaren omdat we positief en intensief met iets bezig zijn. Flow is het optimaal beleven van een moment. Voorbeelden van flow zijn de sporter die scoort of de chirurg die geconcentreerd maar tegelijkertijd ontspannen een operatie verricht. Het begrip ‘flow’ is afkomstig van de psycholoog en hoogleraar Mihaly Csikszentmihalyi. Hij is een van de grondleggers van de positieve psychologie. Mihaly Csikszentmihalyi heeft veel onderzoek gedaan naar het beleven van geluk. In een toestand van flow is onze aandacht gericht op maar één enkel ding. Mihaly Csikszentmihalyi ontdekte dat mensen zich het meest gelukkig voelen als zij totaal opgaan in een bezigheid.

Nou dan mag ik nu wel compleet in de flow zijn. Ik voel me helemaal gelukkig en denkt echt dat ik binnenkort die ontmoeting ga krijgen waar ik naar verlang. Ik laat het op mij afkomen en probeer ook rustig te blijven. Gelukkig had ik in de cursus van Mindfullness veel geleerd om vooral rustig aan te doen en bewust te leven. Het hielp zeker maar bracht me ook in een onzekere toestand.

Wat is nou een flow? Flow is een optimale staat van bewustzijn waar vooral geluk boven drijft. Het is een staat waarin je het beste functioneert en jij je het beste voelt. Andere woorden of uitdrukkingen voor flow zijn: ‘je bent in de zone’ of ‘je komt in aanraking met je inner voice‘ of ‘in de groove zijn’. Wie wil dat nu niet? Nou geloof me, het is heerlijk maar het kan je ook veel onrust geven. Of ben ik gewoon niet in balans?
Jij hebt het ook wel eens meegemaakt. Jij kent vast wel het gevoel dat je ergens mee bezig bent en dat alle besef van tijd en je ego verdwijnen. Als je bezig bent met muziek maken. Als je aan het sporten bent. Als je mediteert of als je iets anders aan het doen bent. Iets waar je helemaal in op gaat. Dat is flow.

Ben ik dan in de FLOW omdat ik graag die date wil of ben ik in de FLOW omdat ik juist geloof dat ik de juiste persoon denkt te hebben gevonden. PING................M4me heeft mij een bericht gezonden
Er komt een bericht binnen, sorry geen belangstelling....................
Ben ook gelijk geblokkeerd.

 

 


Bekijk mijn profiel op match4me.nl

geplaatst door Lev1 - 755 keer gelezen

beoordeeld 2.5/5 (6 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl