Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 24 september 2017

Probleem

Als volwassene mens heb ik toch vaak leren twijfelen aan mijn vermogen om liefde aan een man te kunnen geven en ook aan mijn vermogen om de liefde van een man te ontvangen. Een probleem dat bindingsangst heet? Nee – ik denk niet dat ik daar ooit last van heb gehad of zelfs ooit daar last van zou kunnen krijgen. Het is niet mijn bedoeling om mijn weg verder helemaal alleen te vervolgen; liever doe ik dat met een geschikte partner naast mij. Volgens mij ligt mijn alleenzijn eerder aan de zo weinige keren dat ik daadwerkelijk die klik voelde en – natuurlijk – bij de betreffende man die klik ook gevoeld wordt. Gewoon wederzijdse aantrekkingskracht en verliefdheid. Deepak Chopra stelt dat er 7 stadia in de liefde zijn en mooi is hoe de volgorde van die stadia eruit ziet: aantrekking, verliefdheid, verkering, intimiteit, overgave, harstocht en extase. Dat zou goed kunnen kloppen – zou je zeggen. Klikt het (eindelijk eens) met een man dan ben ik de eerste drie punten meestal snel voorbij – met de resterende punten aarzel ik altijd een beetje. Chopra gaat dan verder door te stellen dat wij onbewust blokkades plaatsen tussen onszelf en ons aangeboren geluk. Waarna hij eenvoudige oefeningen en praktische handleidingen geeft om ervoor te zorgen dat wij deze blokkades bij onszelf overwinnen en onze innerlijke kracht vernieuwen. Bij blokkades kan ik mij wel iets voorstellen. Zoals bijvoorbeeld de blokkade van de beeldvorming die bij ieder mens van binnen groeit, gevoed door afkomst, opvoeding, opleiding, ervaring en nog meer van dergelijk soort zaken. Iedere potentiële partner zal toch snel eerst op basis van al die gegroeide factoren en beelden beoordeeld worden. Maar bij dat hele verhaal van Deepak Chopra mis ik alleen de andere betrokkene. Alles gaat over jezelf – terwijl voor liefdesgeluk je niet alleen jezelf nodig hebt maar ook de ander. Het is natuurlijk mooi als je de hele wereld en al het gebeuren daarin terug kunt brengen tot uitsluitend jezelf. Maar als individu alleen verander je de wereld niet, daar heb je toch ook anderen voor nodig; net alsdat je in de liefde daarvoor ook de ander nodig hebt. En volgens mij kom je, uitsluitend kijkend naar jezelf, niet ver op liefdesgebied. Stel je voor dat je een aardig man ziet en het wel eens met hem zou willen proberen – je loopt naar hem toe, legt op wat voor soort manier dan ook contact, en vertelt hem dat je al je blokkades de baas bent geworden en helemaal jezelf vernieuwd hebt volgens de leer van Deepak Chopra. Waarschijnlijk kom je dan niet verder dan dat stukje voorstelling, wat meteen elke toenadering een halt zal toeroepen. Dezelfde aardige man zal zich lichtelijk opgelaten voelen en heel snel weglopen, op zoek naar een vrouw die niet zo vreselijk ingewikkeld is en die niet alleen maar met zichzelf bezig is. Iedere man zoekt in principe gewoon een aardige vrouw – toch?! Een mooi streven natuurlijk; waarbij het merendeel van de vrouwen geneigd is heel ver te gaan in pogingen juist die indruk bij een man achter te laten. Leuk voor iemand zoals ik om naar te kijken en om uit te zoeken wie nu wie eigenlijk in dat geheel voor de gek houdt. Wat volstrekt onbelangrijk is, zolang het stel elkaar gevonden heeft en maar rustig bij elkaar blijft. Neem nu mij - geef mij maar een man waar ik intellectueel en spiritueel mee door dezelfde deur kan gaan. Het vinden van een dergelijke man is al een probleem op zich. Meer problemen heb ik dan ook helemaal niet nodig; van welke kant die problemen ook zouden komen.


geplaatst door Rianne - 2223 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl