Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 24 september 2017

Wat lekker is, is goed!

Een vriendin legde me pas de volgende kwestie voor. Wat moet ik doen? Alle verlangens leren te overstijgen en me niet meer te laten leiden en lijden? Of gewoon blijven toegeven aan die verlangens, en dan ook het lijden wat daar bij komt kijken, volledig te accepteren?
Nou, daar hoef ik niet lang over na te denken. Dat is het laatste natuurlijk. Maar dan ook volledig. Zonder stiekem op een of andere manier je hakken in het zand. Gewoon totaal zonder oordeel meedrijven, en dan zien waarheen het gaat.  Hopla. Door schade en schande. Groeien en bloeien. Leven, vervloeien, op je bek gaan, naakt, kwetsbaar, overal terecht komen, met open vizier, vol overtuiging. Maar ja, makkelijk gezegd. Wie doet dat? Wie gaat er zo leven? Dat moet je maar kunnen. Om zo ongecontroleerd los te gaan. Daar is heel veel geloof in jezelf voor nodig. En wordt je in ieder geval geen monnik, met dat rare idee om in de onthouding hun ware zelf te vinden. Daar zit een christelijke moraal onder, beklemming, niet mogen, beheersen. En dat is juist wat de kans op perverse uitspattingen alleen maar groter maakt. Daar groei en bloei je ook niet van. Dat is even grenzeloos graaien en dan weer terug in je hok. Ik ben opgegroeid in een dorp waar niks mocht en kon. Nergens waren zoveel meisjes van 15 zwanger en was de incest niet van de lucht. Je hoeft ook maar te denken aan de excessen in de katholieke kerk. Trouwens, dat is overal waar ‘niet mogen en beheersen’ de moraal bepaalt. Omdat het mensen in een enorm sociale eenzaamheid werpt als ze zich van alles ontzeggen. Het is niet vrij jezelf, maar gevangen in een angstig ego. Waardoor ook vaak die fixatie op seksualiteit. Mmmmm. Daarin ligt het orgastische moment van even vrij zijn. Maar uiteindelijk omdat daarin het mooiste en diepste samenzijn verscholen is. Helaas alleen maar te bereiken in vrij stromen.
Ik ben voor vanaf het begin totaal in vrijheid stromen. Dus ons mens-zijn in eerste impuls naar buiten leven. Als een baby. En dan zo verder gaan. Is er een hoop leed geleden. Helaas, de maatschappij, dat is, hoe wij ons samen-zijn ingericht hebben, geeft daartoe niet echt veel ruimte.
Maar ok, laten we het simpel houden. Wat lekker is, is goed. Als je daar helemaal aan toegeeft, dat wil zeggen, dat je al helemaal niet meer bezig bent met beheersing en controle, dan vindt dat vanzelf zijn eigen evenwicht.

 


geplaatst door Parlante - 4269 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl