Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
maandag 16 januari 2017

De dag plukken?

Sommigen daten hier meer dan anderen. Het verschil dat maakt dat de één zo af en toe eens een visje uitgooit en voor het overige nauwelijks actief is, waar de ander denkt, ‘kom laat ik eens stevig rondneuzen en waar ik een mogelijkheid zie stuur ik wel een berichtje’. Die anderen hebben vast vaker dates. Voor zover er sprake is van een rangorde, houdt deze meteen hierbij op.

Is het nu gunstig om je rust te bewaren en pas te happen als die ander wel héél interessant lijkt, of is het juist wijs om veel afspraken voor dates te kunnen maken? Ik moet toegeven dat ik in de hoek zit van diegenen die vaker dates hebben.

Medeblogster Rianne beschreef in haar blog van 8 januari het verschil tussen kandidaten die het als verzetje doen (entertainment), en diegenen die een serieuze relatie zoeken.
Ik ben een beetje bang voor die verzetjes. Stel je voor dat je dat ene verzetje nadien toch eindeloos zou willen herhalen met dezelfde persoon, waar die persoon dat niet ziet zitten? Ik sta op dit punt niet voor mijzelf in en houd het bij de serieuze relatie als bedoeling vooraf. Dan kan iets, dat vanuit jezelf als serieus bedoeld was, uiteindelijk toch een verzetje blijken te zijn geweest. Dat is beter dan omgekeerd het verzetje proberen om te zetten in iets serieus, waar de ander het toch echt serieus als een verzetje bedoelde. Ik ben er nog niet uit of de, in de eerste reactie op Riannes blog voorgestelde, tag aan je profiel waarin je zou kunnen aangeven ‘in voor het verzetje’ of ‘ik zoek een serieuze relatie’ echt iets toevoegt aan deze site.

Waar die rangorde tussen actieve en minder actieve leden op deze site ophoudt: Veel dates hebben met een serieuze bedoeling, betekent dat je iedere keer weer stevig investeert, want het is serieus bedoeld tenslotte. Als een date niet op een ‘succes’ uitloopt dan ben je (even?) leeg. Het maakt daarbij niet uit wat de oorzaak is van het uitblijven van ‘succes’: Ook als je er zelf van overtuigd bent dat je die betreffende persoon beter niet nog eens kan tegenkomen, heb je toch energie geïnvesteerd in het voorafgaande proces van contact leggen, mailen, contactgegevens uitwisselen, bellen/whatsappen, etc. En die investering is verdampt. Omgekeerd, als je veel dates hebt, dan kun je ook wel eens een verzetje tegenkomen, ook wal was je bedoeling vooraf nog zo serieus. Eenieder die weinig dates heeft, gooit per maand/jaar weinig geïnvesteerde energie weg aan niet-succesvolle dates, maar heeft ook weinig verzetjes. Wie wordt hier nu het gelukkigst van, het actieve of juist minder actieve lid?

Het antwoord op die vraag voor mijzelf mag je raden. Het antwoord voor jezelf is aan jou.

Eén bijzondere ervaring wil ik je graag meegeven:
Ik had in het verleden een stel oudere vrienden, zij op het moment van deze anekdote rond 60 jaar oud met ALS in ontwikkeling, hij rond 70 jaar oud en in aanvang kerngezond en erg actief, voordat bij hem de aorta klapte. Dat is iets waar je normaal gesproken aan hoort te overlijden maar dat overkwam hem niet. Hij kwam na eerste herstel in een revalidatiecentrum, waar hij tijdens mijn bezoek achter een rollator schuifelde naar de gezelschapsruimte. In die ruimte zaten tenminste 50 vrouwen, velen achter hun rollators. Mannen waren er niet. Terwijl zijn echtgenote zorgzaam om hem heen liep om obstakels uit de weg te halen, vraten al die vrouwen deze ene moeizaam voortbewegende man met hun ogen zo ongeveer OP!

Hetgeen in mijn ogen de wenselijkheid onderstreept om de dag te plukken terwijl hij er is. Voor je het weet is het donker. Ik wens je veel plezier bij het plukken!


geplaatst door Roost - 2262 keer gelezen

beoordeeld 4.14/5 (7 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl