Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
vrijdag 20 januari 2017

Nu of nooit

Je hebt Fries bloed of je hebt het niet. Hoewel ik nooit in het hoge noorden heb gewoond, bestaat mijn bloed er voor de helft uit. En het is kennelijk een dominante helft, want het begint bij mij steevast te kriebelen zodra de temperatuur in de buurt van de 0 graden komt.

Dus, toen ik gisteren doorkreeg dat er hier in de uiterwaarden, tegen het advies van alle rayonhoofden in, werd geschaatst, dacht ik “Nu of nooit!” Ik had vorige week al, toen de vooruitzichten nog veel winterser waren, gisteren en vandaag in mijn agenda geblokt met het plan op een van die dagen een toertocht te rijden. Want wat is dat lang geleden, de laatste keer dat ik dat deed was mijn puberdochter net geboren. Maar goed, de toertochten gingen net oan, het schaatsen hier op de uiterwaarden wel. En dus nam ik vanmiddag vrij en toog met mijn oude noren naar het ijs.

Het is jammer dat ik bij deze blogs geen foto’s kan plaatsen, want wat een sprookjesachtig tafereel trof ik daar aan. Nederland is normaal al mooi, maar zo onovertroffen prachtig als op zo’n dag als vandaag is het maar zelden. Het ijs was spiegelglad, er stond geen wind, en de zon scheen heerlijk op ons en het ons omringende witte landschap. Goed, je moest wel over stalen zenuwen beschikken, want jee wat kraakte het ijs angstaanjagend, zeker als er even iemand naast je kwam schaatsen. Maar het aanrollende geluid van schaatsen op het ijs, en scheuren die tot een kilometer ver in het ijs knallen, is er iets mooiers en Hollandser dan dat?

Het enige wat niet helemaal paste was misschien de temperatuur. Want hoor je niet na zo’n middagje ijspret met tintelende vingers en een gloeiend hete chocomel bij de kachel te kruipen? Nu heb ik meer zin in een koud pilsje.

Wat dit allemaal met daten te maken heeft? Helemaal niks. Maar dat geeft niet, want deze prachtige middag nemen ze me niet meer af.

 


geplaatst door Hanna - 2951 keer gelezen

beoordeeld 4.17/5 (6 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl