Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
zondag 22 januari 2017

Stappenstress

Een goede vriendin van mij maakte het onlangs mee: Zij is ook aan het daten en had een contact opgedaan op een datingsite. De man in kwestie wilde onmiddellijk afspreken maar gaf, buiten wat er in zijn profiel stond, niets over zichzelf prijs. Hij hield aan en mijn vriendin hield de boot af. Meteen daarop werd zij bedankt en was de man vertrokken. Daar zat zij dan beduusd te zijn.

Ik heb zelf wel eens van die gelegenheden gehad waarin ik behoorlijk lang voorzichtig moest aanhouden voor het tot een ontmoeting kwam. Het is natuurlijk lastig als je weinig tijd voor jezelf hebt, om wat voor legitieme reden dan ook. Kinderen die nog niet zelfstandig zijn vormen in dezen zeer legitieme redenen, geen twijfel aan wat mij betreft.

Uiteindelijk zitten wij allemaal op een datingsite om iets leuks te laten gebeuren. Dat leuke houdt het ontmoeten van andere mensen in, doorgaans van de kunne waar je seksuele voorkeur naar uitgaat. En dan is het wel vereist dat het tot een afspraak komt om de ontmoeting te laten plaatsvinden.

Iedere reden om iets niet te laten gebeuren, hoe legitiem ook, is uiteindelijk de reden waarom het niet gebeurt. Misschien denk ik te simpel: Je zit op een datingsite om de liefde van je leven te zoeken, en dan moet je niet terugschrikken om de volgende stap te zetten. Het argument “maar ik ken je niet!” is technisch gesproken volkomen juist, maar blokkeert meteen alles. Er is voldoende aan tips & trucs beschikbaar om een eerste ontmoeting veilig te laten verlopen, variërend van het afspreken in openbare gelegenheden tot een vriendin op een afgesproken tijd laten bellen zodat je een plausibel verhaal kunt houden over een ramp in het leven van die vriendin, welke ramp maakt dat je onmiddellijk weg moet. Uiteraard houd je dat verhaal alleen als jij je date kwijt wilt. [lees verder]

Ik ben er intussen wel heel erg achter dat het lastig is om die ene te vinden waar ik tevreden oud mee kan worden. Ik ben er wel eens dichtbij geweest, en dat was in het begin een zaak van lange adem, gevolgd door een paar jaar van groot welbehagen. Toen eenmaal de vraag om een eerste date werd geopperd, werd er niet in hindernissen en problemen gedacht, maar in oplossingen.
Maar ik heb ook heel wat dates gehad die op zich een aardige tijdspassering vormden en aan het einde van de date werden bezegeld met een definitief afscheid. Ik bijt niet hoor, niet als ik word bedankt en ook niet als ik de dame bedank.

Kom op dames, als je wilt dat er iets gebeurt, laat het dan ook gebeuren!
Dat wil niet zeggen dat je met de al vooraf zichtbaar ongeschikten mee moet. Die kun je vooraf ook wel melden dat je het met hen niet ziet zitten. Volg je hart daarin en houd ze niet aan het lijntje. Maar regel de ruimte in je agenda om iemand te ontmoeten. Het hebben van (kleine) kinderen levert hindernissen op, maar zoek naar de oplossing.

Omgekeerd, heren, de zaken zo onder druk zetten zoals het mijn goede vriendin overkwam werkt net zo min.

Een beetje de middenweg zoeken is en blijft nodig. En dan: weg met de stappenstress!

 


geplaatst door Roost - 2680 keer gelezen

beoordeeld 4.1/5 (10 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl