Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
woensdag 18 januari 2017

Weerloos

Misschien voel ik te veel. Komt alles ongefilterd binnen. Ben ik een overgevoelige kwezel. Want zodra er maar iets op tv is met dieren, zap ik weg. Spots over dierenmishandeling, weg. Verdwijnen van leefgebieden, weg. Zelfs beelden van de dierentuin kan ik al niet velen.
Of gewoon op straat. Hondjes met pakjes. Te dikke hondjes. Eenzame hondjes. Verloren hondjes.
In het bakje op de brommer. Aan het touwtje in het park. Ik kan er niet naar kijken. Ik moet niet er niet naar kijken. En ik moet er ook niet aan denken. Aan die vrouw, vertrapt in eenzaamheid. Die alles wat ze niet kan vinden bij de mensen, in haar klein hondje legt. Dat hondje wat verpletterd onder aai, snoep en knuffeldrang, in vraag om liefde wat hij nooit kan geven, van wanhoop ooit eens in haar handen beet. Ik moet er niet aan denken. Ik moet er niet teveel aan denken. Soms ben ik wel eens bang dat het me dan gaat beheersen. Die gedachte, hoeveel dieren in elk moment geslagen worden, getrapt, zomaar, door gefrustreerde baasjes. Als ik dat echt voel, ben ik bang dat ik dat gevoel nooit meer los kan laten. Dat ik niet meer gewoon verder kan leven. Doordrongen van dat dier, met ogen steeds weer vol vertrouwen. Getrapt en weer geslagen, hoe hij piept en jankt. En dat het zijn baas ook nog pleziert, met een vreemd genoegen. O, nee, zoiets moet ik zeker niet zien gebeuren. Dan sta ik niet voor mezelf in. Dat is moordlust, dodelijke moordlust. Ik denk nog erger dan bij mishandeling van een mens. Wat is het? Die overweldiging van wat weerloos is. Dat is denk ik wat mij zo raakt. Dat dat de kern is. Dat weerloze. Het beschikken over. Het bemachtigen. Het gewelddadige. Het onstuitbare daarin.
Zou mijn gevoeligheid hiervoor met mijn jeugd te maken hebben?
Zou ik misschien in de weerloze herkennen hoe er met mij als kind werd omgegaan? Ja, dat denk ik wel. Heb het ten volle doorgemaakt. Ten volle gevoeld en beleefd. En er gelukkig tegen opgestaan. Maar ik voel het nog, nog even kwetsbaar als toen. Dat is gelukkig niet verloren gegaan.


Bekijk mijn profiel op match4me.nl

geplaatst door Parlante - 2500 keer gelezen

beoordeeld 3/5 (8 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl