Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
dinsdag 10 oktober 2017

De tiende

‘Voor de liefde zou het funest zijn,’ zeg ik.
‘Hoe kom je daar nou bij,’ antwoordt mijn vriendin. ‘Voor de liefde is het ideaal!’
‘Je bedoelt dat die mannen altijd verre reizen willen maken?’
‘Ook. En het maakt je lekker onafhankelijk.’
‘Had je gedroomd, binnen een paar maanden ben je een onzeker wrak.’
‘Hoe kom je daar nou bij?’
‘Dat is ook zo met vrouwen die hun oogleden laten liften, aan de botox gaan, en hun vetkwabben door de slangen van een chirurgijn laten opslurpen.’
‘Kun je ook doen,’ zegt mijn vriendin.
‘Vind je dat ik dat nodig heb?’ acteer ik alvast wat onzekerheid. ‘Kijk, zo gaat dat dan. Je streven om meer zelfvertrouwen te krijgen, pakt juist averechts uit. Voor je het weet maak je je druk om elk vlekje waar de ouderdom je mee siert.’
‘Sieren? Noem jij het zo?’
‘Ach, het hoort erbij. Sander vond alles aan mij leuk, lief en lekker. Ook de dingen waar ik zelf wat minder blij mee ben. Was,’ zeg ik lachend. ‘Sander was de best denkbare oppepper voor mijn zelfvertrouwen.’ Helaas vertroebelden de geestelijke verschillen wat we aanvankelijk met elkaar voor ogen hadden.
‘Rijkdom zou je liefdeskansen vergroten,’ zegt mijn vriendin. ‘Net als wanneer jouw roman een bestseller wordt.’
‘Ik hoop wel dat ik voor die tijd onder de relatiepannen ben,’ zeg ik.
‘Daarna heb je vast meer keus,’ zegt mijn vriendin. Ze doet alsof ze serpentines werpt.
‘En nooit meer zekerheid,’ verzucht ik.
‘Je hebt sowieso nooit zekerheid.’
‘Eens,’ zeg ik. ‘Maar daarna weet ik nooit meer of het die vent nou om mij gaat, of dat hij het vooral stoer vindt om een tijdje met de schrijfster te verkeren. Zolang ik Assepoester mag spelen, bestaat de echte prins misschien wel.'
‘Lijkt me heerlijk, alle mannen aan je voeten,’ zwijmelt mijn vriendin.


‘Wat denk je, kunnen we al kijken?’ zeg ik.
Mijn vriendin pakt haar tas. Ik ken de combinatie van serienummer en getal, waarmee ik elke maand automatisch meespeel in de Staatsloterij, van buiten. Dat is ook exact de reden waarom ik de toekomstige miljonairs blijf sponsoren. Stel je voor dat mijn lot mijn lot niet meer is en dat ik op een dag heel zuur moet ontdekken dat al mijn trouwe bijdragen voor niets waren…
‘Jammer, alleen een eigen-geldje,’ zegt mijn vriendin.
‘Hoera, ik blijf ook arm,’ zeg ik. ‘Voorlopig dan, totdat ik eindelijk die liefdesloterij win.’

 

 


geplaatst door Muzza - 1378 keer gelezen

beoordeeld 3.63/5 (8 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl