Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
woensdag 11 oktober 2017

Stoptober

Geplande acties. Overal wordt ons gedrag beïnvloed. Wordt gepoogd ons te verleiden. Dit met middelen die ons daarbij zouden ondersteunen en ons moeten motiveren andere keuzes te maken of te volharden in onze keuzes waar de actie bij aansluit. Het mooie krachtenspel gericht op in- en extrinsieke motivatie.
Geplande acties. We weten de acties ook goed in te plannen houden rekening met de randvoorwaarden en calculeren de onvoorspelbaarheid in na een gedegen risico taxatie. Uitvoeren is wat anders. Het proces van uitvoering raakt weleens verward met alle andere lopende uitvoeringen en we haasten ons naar de knooppunten om het overzicht te behouden en het plan te redden zodat er nog iets overeind blijft. Mislukkingen vallen onder het kopje “onvoorziene omstandigheden”.


Het leidend voorwerp blijft zitten met failliete leverancier, of ondeugdelijk product of niet werkend, een gesneuvelde bewindvoerder of, een “in de uitvoering hebben wij buiten de waard om gerekend”.

Niet alles is voorspelbaar en hoewel er van meta data tot micro en aqm analyses ingezet worden, het blijft iets van voor of door mensen. Een black box die wij zo klein mogelijk maken en soms is het opeens een blackhole.


Veel acties verlopen goed. Gelukkig, maar om eerlijk te zijn, iets wat goed loopt, eigenlijk dus voldoende aantrekkingskracht heeft, behoeft geen actie. Daar waar misère is ja daar komen acties. Al het overige zijn geen acties maar zelfverheerlijking en superlatieven daarvan.


Van de maand is het stoptober. Een actie om 28 dagen lang niet te roken. Een nobel streven ook voor mij. Immers roken en daten is een no go. Ja ik heb zwaktes en daar is roken er één van. Nu rook ik sinds maanden al veel minder maar “soms roken” is ook roken. Niet stoppen houd de gemiddelde inschrijf termijn hier op de site ook hoog. Sorry. Krijg een beetje het asiel gevoel. “Nah deze maar niet. Wel lief maar hij rookt.” Blij dat de virtuele sticker verboden te roken hier nog niet op de site aanwezig is.

In de lente had ik beloofd te stoppen. Maar de belofte strandde. Stop poging nr zoveel. Wel flink geminderd en het lukt al regelmatig een dag rook vrij te zijn. Ook de opmerking, voorafgaand aan de opeens versnelde ingreep dat roken niet de oorzaak van het probleem was, hielp mij niet echt. Baal zelf van mijn zwakte en was dan ook blij met stoptober. Alles weg in de kliko en vol goede moed. De app geïnstalleerd en starten maar. Waar zouden wij vandaag zijn zonder de hedendaagse media mogelijkheden en ondersteunende technologie welke het leven zo makkelijk maken? Juist. In de realiteit.

Advies van de app. Plaats foto van een geliefde… gestrand. Ik heb geen foto en ook geen beeldrecht. Daarbij, ik hou niet van playboy kalender benaderingen. Het advies van een foto van mijzelf in het verlengde om eens aan mijzelf te denken, ik ril. Weet die app veel. Begin naarstig te zoeken naar een peuk.


Bedenk wat je met het uitgespaarde bedrag kan doen. Een keuze die ik mij regelmatig tijdens het boodschappen voor hou en waar door de regel in normale besteding al bestemming voor is. Mensen drinken, snoepen, besteden aan eigen ontspanning en luxe dingen die hier nu eenmaal moeilijk in de dynamiek uitvoerbaar zijn. Hoe hou je het vol Indi wordt er gevraagd, wel ik rook. Roken is mijn enige eigen. Tja 8 euro per pakje voor een inhoud die je verbrand in verlangen naar warmte en al wat je hierbij ontbeert. Een alternatief is hier niet. Weet de app veel. Snak naar een peuk.


Begin andere motivaties te verzinnen als waar wil je over 5 jaar staan. Begrippen als voltooid leven, mijn leven op staatskosten en toegevoegde bruto negatief nationaal product daarbij, vliegen mij naar de strot naarstig op zoek naar een peuk.
De 3 minuten durende rook zucht komt in steeds kortere pauzes. Bezig zijn het gaat niet meer. Ik concludeer ik wordt bedient door een app. Nee ik laat mij bedienen door een app. Weet die app veel dat er andere apps lopen die een broertje dood aan mijn stop poging hebben. Outlook spuugt, dwingt, de werkelijkheid jaagt het leven vraagt, vraagt alles behalve hoe het stoppen gaat. De oude sociale binding is niet meer.

Ik mis een aantal randvoorwaarden. Ook in mij zelf. Daar zitten ook verhalen achter. Ik ken de oorzaken maar al te goed. Vandaar die verslaving. Warmte en geluksmomenten in een rolletje tabak. Beginnend als de nacht de verlangde rust voor zich zelf houd. Dan wel ontwakend uit illusie beseffend het is niet. Soms blij als de droom vooral ksst ksst met de bezem doet soms verdrietig als de droom mij voerde naar vervulling van geluk. Ik durf niet meer te dromen en ontwaak zo gauw de droom bezit van mij neemt. Met het tot as vergaan van de sigaret gaat gelijk de hoop en de angst in rook op. Ik kijk in de spiegel en denk je wil het zelf doe het dan ook zelf jij bent je sterkte en je zwakte De spiegel beslaat bekijk het maar. Verlang.


Ik concludeer we leven in een samenleving luisterend naar apps. Het niet kunnen luisteren is mijn eigen schuld. Het spijt mij. Vroeger hielpen andere illusies ik denk hoe ik mijn best deed voor sinterklaas. Zou deze kinderlijke motivatie graag nu wensen. Ik hoop alleen nog maar. Meer is er niet ik moet het alleen doen er is geen heilige voor mij ook geen aards persoon en zelfs zwarte piet laat mij links liggen. De kinderlijke eenvoud ligt ver achter mij.

Ik voel mijzelf schuldig boos op mij zelf en alles wat mijn enige vermaak in fikkie stoken verpest. Ik beschouw en bedenk voor wie zou ik veranderen? Een verandering in je zelf veranderd niet de wereld. Het verandert hoe je de wereld waarneemt. En die waarneming is marginaal en voorbehouden aan je zelf. Je kunt er alleen uit delen. Stoppen met roken is een heel klein onderdeel van het geheel aan plus en min punten van verlanglijstjes waar ik al lang de hoop heb opgegeven hieraan ooit te kunnen voldoen. Bij het zijn gestopt vervalt trouwens ook de kracht ervan. Het is dan niet rokend maar niets meer zeggend dan dat. Cupido zal er geen enkele moeite meer voor doen. Ook cupido is een kinderlijk verzinsel.


Ik heb met 3 maal een s op levensgebieden te dealen de stilte de sigaret en kort gezegd stik maar. Alle drie zijn ze tegelijk ik kan ze alleen veranderen als ze te veranderen zijn. Je kunt iets wat niet jou zelf is niet veranderen. Je kunt het alleen uitdagen ook hetgeen wat je zwak maakt. Geloof in je zelf… waar is dat zelf? Zijn we daar niet heel ons leven naar op zoek? Ik geloof liever in elkaar en in de ander. Ik probeer de denker te observeren zoals Eckhart Tolle mij voorspiegeld. Kort gezegd zeg ja tegen het nu en maak alleen uitstapjes in het denken naar verleden en toekomst als het daar om vraagt. Nu is. accepteer het. Bied geen verzet je denken is niet vrij als je denkt in wat moet en was….
Mooi maar wel in een nieuwe wereld orde en gelijk gestemde. Waarom verzint deze meester geen zeg nee tegen het nu. Ach de filosofie het klinkt mij maar al te bekend allemaal. Luister naar je hart. Laat het inzicht tot je komen je bent vrij in je keuze de keuze is aan jou. Ik ben niet vrij en niets geeft dat daar ook een andere waarneming in is. Een der meest kwetsbare opmerking ooit is “ik kies voor jou” waar de klemtoon op voor ligt met alle narigheid van dien. Het is het summum van de individualisering er staat namelijk: ik kies ongeacht jou existentie. Het is een adagium in het leven en het hele wereldse systeem is er van doordrenkt. Wij kiezen voor jou. Ik heb niets te kiezen ik ben verslaafd. Niet aan roken maar aan wat het roken veroorzaakt. Het verzet hier tegen. Vrijheid bestaat niet.


Er is niets anders niets dat mijn verslaving doorbreekt. Mijn geest draait overuren. sss…….de serpenter lacht. Naast hem cupido met een zware havanna. Ik zwicht de kliko is nog niet geleegd. Ik treur en haal de schade in alleen. De 2de dag vul ik in dat ik rook de derde ook 4de dag zwijgt de app.

Een bot werkt niet.
Een bot werkt op true en false principe op aangeboden bits vertalend in anonieme output. Digitale interactie een programma wat alleen maar beslissingsbomen volgt. Emotie loos geen warme arm geen knuffel omdat het tegenzit.
Wacht maar de volgende stoppoging is anders. Uiteindelijk win ik toch want zo alleen ben ik niet. Er is ergens ook voor mij iemand die wel de klemtoon op jou legt ook al gaat de hoop hier in rook op.


geplaatst door Indi - 2139 keer gelezen

beoordeeld 3.67/5 (3 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl