Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 1 oktober 2017

Verlangen

Voor een verdieping in de liefde is een gevoel van verlangen een van de eerste vereisten. Een gevoel dat doordringt tot in de verste hoeken van je lichaam. Een gevoel dat zich op geen enkele wijze meer laat verwijderen. Iets waar ik lang op heb gewacht en wat mij zo zelden overkomt. En dat is precies wat mij de afgelopen tijd wel is overkomen en waar ik zelf nog steeds vanaf een afstand met verwondering naar kijk. Dit is mij in alle jaren toch nauwelijks gebeurd. Normaliter kijk ik eerst elke kat uit elke maar vindbare boom. En nu – elk uur, elke minuut en elke seconde van mijn bestaan is gevuld met dat zinderende gevoel van verlangen naar hem en interesse in hem. Het is gewoon daar en hoe het daar gekomen is, weet ik eigenlijk ook niet zo goed. Over het algemeen vind ik elke man fantastisch; alleen is daar zelden een man voor mij bij. Te kritisch wellicht? Te veeleisend wellicht? Te egocentrisch wellicht? Ach ik weet het antwoord zelf wel – het heeft werkelijk weinig met mijzelf te maken. Die daarboven hebben zo hun eigen bedoelingen met mij. En ervaring heeft geleerd dat mijn enige antwoord op die regelzucht is – het accepteer en niet gaan dwarsliggen. Het is nu eenmaal zo – alle schietgebedjes ten spijt. Natuurlijk heb ik geprobeerd om mijn eigen weg te gaan – met als restulaat altijd een harde confrontatie met een muur. Het is nu eenmaal mijn lot om geduldig te wachten totdat de juiste man voorbij komt lopen. En komt er eindelijk zo'n man voorbijlopen, dan ga ik twijfelend mijzelf nog vragen stellen of dit dan inderdaad de juiste man is. Een opsomming van de twijfelvragen die bezit namen van mij – zou het bij deze man zijn uiterlijk zijn, zou het zijn vriendelijkheid naar mij zijn, zou het zijn gewoonte zijn om de baas te spelen – terwijl ik altijd de grootst mogelijke moeite heb met het accepteren van welke autoriteit dan ook. Zou het zijn versiertalent voor vrouwen zijn – en mijn versiertalenten dan?! Of zou het zijn vermogen zijn om zijn werk en zichzelf vanaf een afstand te bekijken; met daarnaast zijn zucht naar kennis over dat wat ongrijpbaar is – en waar ik veel van weet. Zouden wij elkaar al eens eerder ontmoet hebben in een ander leven?! Ken ik hem van weleer en is het daarom zo volstrekt logisch dat dit verlangen is ontstaan?! Kan natuurlijk – er is iets bij deze man wat heel vertrouwd is voor mij. Het lijkt dat wij elkaar kennen. Ik heb simpelweg het gevoel dat het meer is dan liefde alleen. Verliefdheid en liefde zijn louter gevoelens, die kunnen blijven of verdwijnen. Gevoelens die in het slechtste geval veranderen in onverschilligheid, in afkeer, en soms in haat voor elkaar. Dit verlangen dat bezit van mij genomen heeft, is veel meer dan liefde alleen - het is iets blijvends. Ik weet dat dit verlangen zich genesteld heeft in ons wezen en ons verbindt. De verbondenheid uit zich regelmatig bij elk van ons; bijvoorbeeld in het gegeven dat er over en weer soms geen woorden nodig zijn of maar een half woord nodig is om de ander en de situatie te begrijpen.


geplaatst door Rianne - 2147 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl