Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 26 november 2017

Aantrekkelijk

Dat vreemde Nederlandse woord aantrekkelijk dat bekoorlijk en knap kan betekenen, maar ook licht geraakt. De Engelsen en Fransen geven het woord tenminste maar eén betekenis, attractive en attractif. Aantrekkelijk – als we blijven bij bekoorlijk en knap, wat is dat dan precies? Want wat voor de ene aantrekkelijk is, hoeft voor de ander dat niet zijn – beauty is in the eye of the beholder. Er circuleert op het internet een hele lijst van 7 algemeen geaccepteerde schoonheden bij vrouw en man, waarvan niemand weet wie die lijsten ooit heeft opgesteld. U zoekt de lijst voor de vrouw maar zelf op. Ik vind de lijst van 7 schoonheden bij de man veel aardiger om naar te kijken en daar ligt ook mijn aandachtsgebied. Die 7 schoonheden van de man zijn – gedefinieerde kaaklijn, sterke gelaatstrekken, mooie ogen, volle lippen, gezichtshaar, kaal hoofd, gespierd strak lichaam. Een lijst zo verdories algemeen dat iedereen dat naar eigen believen kan invullen. Neem nu de paar mannen die mijn aandacht, liefde en vertrouwen wonnen, waar ik ooit echt voor gevallen ben en een redelijk lange relatie mee heb gehad. Ik adoreerde ze en ze hadden in ieder geval allemaal eén zelfde eigenschap – het waren echte karakters. Elk van mijn mannen voldeed maar aan een paar van de genoemde 7 schoonheden. Zoiets was op dat moment absoluut onbelangrijk. In mijn ogen waren ze mooi – en ik val nu eenmaal altijd op de duidelijke combinatie van een echt karakter en uiterlijk. Natuurlijk zijn er wel een paar punten buitenkant waar ik graag aan vasthoud. Mijn partner dient in ieder geval langer te zijn dan 1.85 meter. Een kleinere man kan ik aardig vinden, kan ik graag mee praten, kan ik zelfs graag mee uitgaan, maar verder komt het nooit. Ik wil tegen mijn lief kunnen aanleunen op een voor mij prettige manier en dat voelt het best bij een lange stevige man. En als ik een jurkje en schoenen met hakken draag, wil ik absoluut niet boven mijn partner uitsteken. Behalve de lengte heb ik weinig wensen wat de buitenkant betreft. Hij mag gespierd zijn maar dat hoeft niet, hij mag een baard(je) hebben maar dat hoeft niet, hij mag al zijn haar nog hebben maar dat hoeft niet, om volle lippen geef ik helemaal niet, en karakter straalt altijd uit gezicht en ogen. En ik neem aan dat bij iedere lezer van dit blog het partner-ideaalbeeld altijd een combinatie van factoren zal zijn. Kort gezegd – bij mij gaat het om karakter, oprechtheid en lengte waarbij ervaring leert dat de combinatie van die wensen neerkomt op het zoeken naar de spreekwoordelijke speld in hooibergen. Mijn lief waar ben je al die tijd geweest en wat heb je al die tijd gedaan – vertel eens? Dan schenk ik vast de wijn in, maak jij de open haard aan, zoeken we dezelfde bank op en gaan tegen elkaar aan vertellen wat wij elk in de tussentijd allemaal hebben meegemaakt. Als we dan moe geworden zijn, gaan we naar de slaapkamer om elkaar heerlijk te verwennen en lief te hebben, totdat wij allebei tevreden zijn en met de armen om elkaar heen in slaap vallen


geplaatst door Rianne - 2413 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl