Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
woensdag 29 november 2017

Een Dating Workshop.

Liefde is voor mij een serene aangelegenheid ook al maak ik af en toe er een puinhoop van. Lange tijd zat ik al te dubben hoe meer bezoekers te krijgen. Liefst een gewenste bezoeker. Iemand die ook kiest voor duurzaamheid. Die ook verder wil dan de oppervlakkigheid van dating als dagelijkse behoefte bevrediging. Voorbij plotseling verlangen in verstandsverbijstering. Voorbij de ontsnapping aan de werkelijkheid middels verrijking van gemis bij derden. Maar hoe pak je dat nu aan? Ik lees en lees. Zo een beetje ieder advies ik vraag links en rechts maar loop vast in het oerwoud van de succes formules. Allemaal zegt het iets en door de regel past het niet voor en bij mijn gevoel. Natuurlijk wil ik best schuiven. Maar ook het hebben van minder gespannen verwachtingen helpt niet.


Liefde is voor mij geen spel en ik wil ook niet acteren. Wens mij ook niet te scharen in de massa van klaar met het verleden, opgeruimde zakjes en “heb alles dik voor elkaar net als jij en moet je alleen nog even ontmoeten liefst bij Appie”


Nee de adem van het verleden hijgt als een opgehitste speurhond in mijn nek. Een mens heeft nu eenmaal een verleden en vandaar uit verplichtingen en verantwoordelijkheden naar de toekomst. Gelukkig heb je naast de gevolgen ook revenuen. Waarom mag dit laatste wel en het belastende niet mee genomen worden. Beiden staan symbool voor wie en wat je bent. Niet perfect. Gewoon mens. Een mens met een beloning voor de speurhond blij dat die je gevonden heeft zorgend dat het juist niet meer kwijtraakt. Lerend van de gemaakte fouten. Dat is mijn metafoor. Hoe nu dat in je profiel te plaatsen en toch in de gunst te komen? Daar moest een deskundige misschien naar kijken. Een echte met verdiensten. Een autoriteit in datingland.


Voor de zomer al vol enthousiasme een web seminar gevolgd. De prijs van de daarbij aangeboden zomercursus was helaas boven het budget. Behoorlijk ook zo liet ik de coach weten. Ach buiten de periodieke gepersonaliseerde mails met datingadviezen bleef antwoord uit. Ook deskundige coaching van het hart is keiharde business met een vaststaand tarief voor verrichtingen bedacht ik.


De eenzaamheid vrat echter en zodra het begrip workshop mij in zijn greep kreeg liet het mij niet meer los. Het lag binnen bereik en daarmee ook de toekomst en de toekomstige partner die nu op mijn netvlies gebrand moet zijn. Inschrijving met het vereiste bedrag (ook een dating coach moet leven) zorgde dat er geen weg meer terug was. Hals reikend keek ik uit naar een mail waarin nadere informatie over het profiel werd gevraagd en bevestiging van de inschrijving. Het bleef stil. Tot 2 dagen voor de workshop de routebeschrijving binnen rolde en wat algemene informatie en benodigdheden; laptop of papieren versie van profiel, pen en geen lunch en zo want daar werd voor gezorgd. Keek nog even of ik zin mee moest nemen. Zag er niets over en besloot het toch maar in de tas te doen. Bedoel, de coach is een autoriteit op dating gebied die weet echt wel hoe ze dit vorm gaat geven. Alleen even dat profiel wat aanpassen dan wel resoluut wijzigen en de foto’s onder handen nemen.


Op de bewuste zaterdagochtend deze maand ging ik op zoek naar het Noorden van het land dan wel de beloofde toekomst. Op zoek naar de keukentafel om te werken aan een minder stoffig imago. De locatie was goed aangegeven en na anderhalf uur rijden stond ik bij een soort kantoor veilig achteraf geen winkelend publiek een top locatie voor AIVD werkzaamheden. Ja overeenkomst was er wel immers de vast te stellen identiteit werd veranderd al blijft het gelukkig bij het profiel van een datingsite in deze.


Ik was op tijd en zag kans kennis te maken met de coach en deze met mij. Iets wat ik, zoals gesteld, mistte bij het traject van inschrijving en toch volgens mij als motivatie van mij en oordeel vormend voor de coach, richting bepalend was. Ik bracht haar op de hoogte wat het voor mij zo moeilijk maakt in het profiel en dat zoiets als levensloop invloed heeft en je marktwaarde onder druk zet. Ook nam ik de ruimte in mij op. Ja hier moest vandaag gewerkt worden. Dat was de sfeer die de ruimte uit ademde. Er werd een enorm beroep gedaan op mijn voorstellingsvermogen om de ruimte te zien zoals de coach die zag. Het lukte mij niet. Ook het intieme kantoortje met een joekel van een kopieerapparaat bureau met wat stoelen en archiefkasten, gaf mij niet het visioen mijn hart uit te kunnen storten. Na de koffie schoven we aan de grote keukentafel. Wat heet, voor mij was het een onoverbrugbaar plateau van 3 meter doorsnee van zakelijk belang. Daten een agenda punt. Nee al erg snel besefte ik dat dit niet aan mij besteed was in ieder geval niet zo als dit zich voltrok. Ik probeerde mij er over heen te zetten. Dit is coaching 2017 praten en onderzoeken van hoe je een toekomstige partner zoekt, is een zakelijke bespreking dat behoeft geen ambiance.


Stapsgewijs werd uitgelegd wat de dag in zou houden en wat de coach aan programma’s in de aanbieding had. Ik bespiedde de overige deelnemers. Beluisterde wie ze zijn en wat ze hoopte te vinden. In aangeboden termijnen kregen wij spreektijd. De workshop was een werkoverleg waarbij de coach mij bruikbare adviezen en deviezen gaf om een beter profiel op te stellen. Ja we reageerde op elkaars standpunten maar ingeleid en afgesloten. Iedere aspect van “wie ben je en wie wil je vinden” werd besproken en afgebroken. Allicht daar kwam ik ook voor. Begreep dat vrouwen van een intro opgewonden moeten worden, dat ik bestuurder ben van mijn eigen bus waar mijn dates in en uit stappen maar ik de chauffeur ben... Ik moet aan een voormalige staatssecretaris denken zou hij ook deze workshop gevolgd hebben nu hij buschauffeur is geworden? Toch wel een merkwaardige switch voor een voormalige officier van justitie. Het moet haast wel. Bedoel heb tijdens de workshop ook een declaratie bonnetjes verhaal voorbij horen komen.


Ik bedenk nee ik walg. Liefde en bussen een metafoor die ver van mij is. Ik haat een visie waarbij liefde te veel als vrijheid blijheid gezien wordt en dates in en uit stappen. Daten heeft voor mij toch echt een wilsbeschikking in zich waar beiden zich aan committeren. Waar je bij wederzijds interesse ook oprecht investeert. Geen een “bij de volgende halte wil ik eruit knop “ en ook geen chauffeur die zelf mag bepalen waar de bus naar toe rijdt en of die wel bij een bushalte wil stoppen. Laat staan in welke mate er aandacht is voor de passagier. Liefde voor de ander en mijzelf staat voor mij op dezelfde plaats.


Mijn hart is voor mij geen vervoersmiddel waar na believen in en uitgestapt wordt. Daten doe je samen en gelijkwaardig met zorgzaamheid naar elkaar zo voel ik het. Niks te egotripperij. Ach, in de middagsessie moeten wij een denkbeeldige ballon om ons heen op pompen. Wat had ik graag een denkbeeldige naald gebruikt.


Ik had verwachtingen. Verwachtingen die niet uitkwamen. Kreeg adviezen, oprecht gemeend en beeld bepalend, waarom mijn verwachtingen niet uit kunnen komen. Mijn profiel, op welke manier dan ook geschreven, daar komt niemand op af. Hoe mooi ik mijn kernkwaliteiten ook toelicht. Hoe open ik het ook hou. Een tropische zoutwatervis hoort nu eenmaal niet in een tropisch zoetwater aquarium. Ook al is het allebei afhankelijk van warmte. Ik begrijp het.


De dag wordt afgesloten. De coach vraagt of ik nog een appel wil. Ik bedankte, veel te gezond voor mij antwoorde ik. Metaforen schieten door mijn hoofd. De zure appel. Ja ik bijt erdoor heen maar wel op mijn tijd.
De giftige appel voor het stieflid op de datingsite. Tja die boodschap was ook duidelijk.
Tot slot de appel als de verboden vrucht. Een hap leidt tot een bepaald inzicht en dat inzicht tot verbanning uit dit land der liefde. Ben blij dat ik de appel afsloeg. Het vinden van een partner zonder vrucht der kennis is al moeilijk genoeg. Ik hou het liever bij mijn gevoel.


Ik rij terug een desillusie rijker en een behoorlijke som geld armer. Besluit dat de tijd voor afscheid nog niet aandient en het aangeboden coach traject tegen gereduceerd tarief, nee dank u. Ik verander mijn profiel en stort mijn hart uit bij lieve contacten die mij begrijpen en ook advies geven. Gratis en alleen daardoor al van onschatbare waarde. Lekker liggend op mijn eigen bank en een familiezak chips. Voor mij alleen. Denkend dankbaar aan alle lieve contacten hier nimmer echt ontmoet en toch dichtbij. Bindend.


Indi.


geplaatst door Indi - 1940 keer gelezen

beoordeeld 3.6/5 (5 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl