Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
zaterdag 11 november 2017

Een vlinder die verder fladdert met een glimlach.

Vaak gebruik ik de metafore dat ik mij opstel als een soort vlindertuin en dat de dames waar ik contact mee krijg zich mag opstellen als een vlinder en deze mag fladderen. Je kunt dan nog zo’n mooie levensfilosofie hebben maar verliefdheid en vlinders in de buik is een echt fundament waar een relatie op kan worden gebouw. Ik was verliefd maar die was niet helemaal wederzijds. Maar ik wil dit nu eens door de ogen van de natuur bekijken. Hoe opstaan nu vlinders? De ombouw van rups naar vlinder kun je het beste vergelijken met een drastische woningrenovatie. Tijdens het ‘stille’ popstadium wordt veel van het spijsverteringskanaal van de rups, zijn huid en zijn spieren en zenuwstelsel uit elkaar gehaald, zoals een huis tot op zijn grondvesten wordt afgebroken. Ondertussen worden de nieuwe volwassen onderdelen aangemaakt, vlinder geschikt laten we het maar noemen. Ook het oude zenuwstelsel van de rups ondergaat een reorganisatie, waarbij de cellen die niet vernietigd worden een andere plek krijgen. Dat resulteert in een heel ander zenuwstelsel, alsof de volledige bedrading van een huis is vernieuwd. Er is echter een groot verschil met de renovatie van een woning. Daar gaat alles wat gesloopt wordt naar een stortplaats en nieuwe materialen worden naar binnen gebracht. Bij een pop of een rups is dat anders. De pop eet niet, dus alle onderdelen moeten komen uit de materialen die tijdens het larve stadia zijn opgeslagen. De vloeibaar gemaakte onderdelen van de rups vormen de bouwmaterialen voor de vlinder. Dus als je verliefd wordt en je voelt vlinders in je buik dan is er al veel gebeurd. Normaal noemen we dit de chemie of de klik die er is.

Vlinders leven van nectar, een stroperig vocht dat ze uit bloemen halen. In nectar zitten suiker en kleine hoeveelheden eiwitten en vitamines. Vooral de vrouwtjes hebben dit nodig om eitjes aan te maken. Behalve nectar uit bloemen eten sommige vlinders nog ander voedsel. Atalanta's en dagpauwogen bijvoorbeeld zijn dol op rottend fruit. In het najaar zijn ze vaak te vinden in boomgaarden, waar rottend fruit op de grond ligt. Ook zijn deze vlinders gemakkelijk te lokken met wat rotte appels of pruimen in de tuin. Op een datingsite moet je vlindertuin ook de juiste elementen hebben, bijvoorbeeld je profiel of een paar foto’s of hoe actief je bent op de site.

Een gevarieerd vlindertuinlandschap met afwisselend struiken, bomen en planten helpt vlinders zich te oriënteren in het landschap. Dit doen ze ongeveer op dezelfde manier als wij onze omgeving herkennen aan sommige gebouwen. Als alle planten er hetzelfde uitzien, verdwalen de vlinders. Soms ook handig, dat heb je een vlinder in je tuin en kun je haar verleiden maar ja ze is wel verdwaalt toch? Vlinders voelen zich prettiger in een omgeving waar een variatie is in zowel hoge als lage planten. Dit maakt het ook makkelijker voor de mannetjes en vrouwtjes om elkaar te vinden. Op deze dating site is precies het zelfde. De dames op de site gaan in de metafoor over de vlinders, de mannen richten hun vlindertuin in en dan laten we de natuur nu zijn gang gaan. Ja en soms gaat dat ook met liefdesverdriet of niet samen verliefd kunnen worden. Het was een zeer mooie tijd met die lieve vlinder en zij fladdert ook weg met een glimlach verder.

 


Bekijk mijn profiel op match4me.nl

geplaatst door Lev1 - 297 keer gelezen

beoordeeld 0/5 (0 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl