Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 19 november 2017

Stairway

Het woord stairway blijft altijd rondspelen in mijn gedachten omdat met 1 letter minder je zou kunnen indenken dat er staat de weg door de sterren – hoewel die vertaling niet helemaal klopt; maar toch. Een stairway is natuurlijk gewoon een trap omhoog naar de verdieping of naar beneden de kelder in. Led Zeppelin heeft er een heel mooi lied over geschreven, genaamd Stairway to Heaven. Ik ga dat niet op de Videowall zetten, maar de titel geeft voer voor elke mogelijke fantasie voorstelling en dat kan ook gelden voor de liefde. Alleen lijkt een Stairway to Heaven mij geen makkelijk te nemen route; tegen de tijd dat een mens die trap zou moeten nemen, ben je ofwel van bejaardheid of ziekte of ongeval zodanig in de kreukels dat je geen trap meer nemen kunt. Ik neem zaken en gezegden nu eenmaal graag letterlijk. Aanpassen dat beeld – zoals veranderen in een lift of in een roltrap de hemel in. A Moving Stairway to Heaven. Klinkt mooi, is een stukkie sneller en zeker prettiger. Ook in de liefde zou er wel eens wat versnelling mogen komen, vind ik de laatste tijd. Het lijkt er soms op alsof ik met de ander heel langzaam bezig ben om tree voor tree ieder een eigen trap op te lopen mijlenver van elkaar vandaan, op weg naar een gemeenschappelijke overloop. Bij de eerste trede heb ik standaard mijn blik gericht naar omhoog naar die overloop en mij afgevraagd of wij beiden en dan ook nog tegelijkertijd die overloop wel gaan bereiken. En dan zijn er nog zoveel treden te gaan. Hebben wij allebei hetzelfde tempo omhoog en blijft het omhoog gaan, of ren ik of rent de ander opeens heel hard weer naar beneden op zoek naar een andere trap met een andere date. Ik ben in het verleden zo vaak weggerend dat ik er zelf ook wel eens moe van word. Laat staan dat die dates er moedeloos van werden. Ik denk dat, als ik nu eens wat meer snelheid inbouw en de trappen verander in roltrappen omhoog of liften omhoog of zelfs een tweetal jets omhoog – wat zou er dan gebeuren. Het gaat dan natuurlijk ook een stukkie sneller, net als bij die Moving Stairway to Heaven en natuurlijk ook wat makkelijker. Wellicht met meer snelheid ook meer kans van slagen. Een positief idee in dit oerwoud dat daten heet of zie ik dat helemaal verkeerd. Gaat dat een kwestie worden van de Goden verzoeken en nog meer helaas op date gebied. Ik weet het niet. Maar wellicht is het risico dat ik weer een keer wegren bij het toenemen van de snelheid wat minder groot. Mijn uiteindelijke wens is toch om ook eens een keer de juiste date te treffen op die overloop; gewoon een aardigerd alleen voor mij. Een man die het net zo leuk vind als ik dat wij opeens beiden op een gemeenschappelijke overloop staan en met mij gaat bekijken hoe wij het samen nog een stuk gezelliger kunnen maken. Eens kijken wat wijsheid zal zijn. Ja – bij die paar potentiële dates weet ik het wel, maar daarbij verdwijnt bij mij continu elk verstand.


geplaatst door Rianne - 2414 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl