Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 12 november 2017

Warmte

Herfst met al de regen, de wind en de dode bladeren die rondritselen om mijn voeten heen en kringels vormen in onverwachte hoeken. Herfst geeft altijd het gevoel dat het binnen in huis prettig is en in ieder geval beter dan buiten. Dat de open haard met zorg kan worden gevuld en aangestoken, waarna ik eindeloos lang kan blijven kijken naar de zingende vlammen, terwijl allerlei gegevens door mijn hoofd dwarrelen. Gegevens uit mijn onderzoek, gecombineerd met de gegevens uit mijn ervaringen door de jaren heen. Leunend tegen mijn lief aan, pratend met elkaar over van alles en niets in het bijzonder, met een glas goede wijn in de hand en naast mij dat mooie boek wat ik bezig ben van Z tot A door te lezen. Ik lees boeken altijd vanuit de index, soms vanuit het alfabet achterin en altijd van Z tot A, nooit andersom. Warmte dat is wat een mens nodig heeft in een periode als dit. Winterkleren, de centrale verwarming, de openhaard, de aanwezigheid van mijn lief en de stille tevredenheid van binnen wat automatisch naar een gevoel van warmte leidt. Ik weet dan dat er iemand is die om mij geeft, die naar mij luistert, die mij begrijpt of tenminste pogingen doet om te begrijpen, die samen met mij mijn reuzehond uitlaat en die bereid is mij over alle letterlijke en figuurlijke dwarsliggers op elke route heen te helpen. Iemand om voor te zorgen, om er voor te zijn, iemand om lief te hebben, iemand om ademloos naar te luisteren, iemand die ik waardeer om de wijsheid, de wetenschap en kundigheid die hij in de loop van de jaren in zich verzameld heeft. Zo iemand waar ik graag tegenaan leun. Kortom iemand om van te houden en bij wie ik het gevoel van leegte en verlangen voel groeien als hij er niet is. Mijn gedachten die telkens naar hem gaan, naar zijn voorkomen, zijn wijze van bewegen, zijn wijze van handelen en optreden in bepaalde situaties. Warmte van binnen bij de gedachte aan zijn armen om mij heen, zijn lijf tegen het mijne en zijn kussen in mijn nek. Genieten van warmte waardoor ik de hele dag met een glimlach op mijn gezicht rondloop. Warmte dat tintelent vanaf de toppen van mijn vingers langzaam door mijn lichaam vloeit en met elke ademtocht weer verder rond lijkt te gaan. Warmte wat mijn leven en gedachten rust geeft, wat geeft dat ik het dagelijks voor mijn ogen verschijnende blanco blad kan vullen met de woorden en gedachten die herkenbaar zijn voor zowel mij als voor anderen. Want iedereen heeft in zijn leven ooit die warmte en zekerheid van de ander gehad en gevoeld. En bij verlies daarvan zoekt een mens onophoudelijk naar een terugkeer van datzelfde gevoel. Ooit en ooit weer weggelegd voor iedereen op deze site en ook weggelegd voor mij.


geplaatst door Rianne - 2625 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl