Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 19 november 2017

Woord

We mogen weer inzenden! Voor het Woord van het Jaar al een poosje, voor Weg met dat woord sinds eergisteren. Het is met deze verkiezingen zoals met het leven.

Wat we niet (meer) willen, weten we heel goed, dus voor Weg met dat woord hoeven we alleen maar tien minuten onze oren open te houden, maar voor Woord van het Jaar moet je wel in dusdanige kringen verkeren dat je die nieuw ontstane woorden ook gebezigd hoort worden.
Proef op de som. Ik was vorige week vrijdag uit eten met mijn collega’s. Overdag hadden we een workshop die ging over verbinden. Verbinden? Ja, als in echt contact maken. En als je dat doet, kan iedereen shinen. Maar goed, daarna gingen we dus uit eten. Echt een toppertje, dat restaurant. Het eten was super, een ware smaakexplosie. Toen ik thuis was, had ik beter een theetje kunnen nemen, voor een koffietje doen was het sowieso te laat, maar ik heb lekker nog een wijntje gedaan. Waarom? Omdat het kan! Ik had wel iets te weinig me time dat weekend.
Ik durf wel te veronderstellen dat iedereen de gecursiveerde woorden dit jaar vaker dan gewenst heeft gehoord en er geen bezwaar tegen zou hebben, als ze in 2018 uit het taallandschap verbannen zouden worden. Maar nu het Woord van Jaar; dat is een stuk lastiger. HP/De Tijd is zo vriendelijk geweest ons een handje te helpen en eerlijk is eerlijk, ik kende er zelf ook maar vijf. Ik wil ze (wederom gecursiveerd), althans een aantal ervan, de lezer niet onthouden. Ik zeg er wel bij dat ik vrijelijk varieer, aanvul en invul, maar verder ben ik voor dit blog schatplichtig aan het tijdschrift.
Laten we beginnen met taalpardon. Op de gemiddelde datingsite beslist geen overbodige luxe! Zullen we het daar maar bij houden?
Sigarettenslachtoffer dan: als je een date had met iemand die had gezworen niet te roken, maar die de hele ontmoeting naar gebluste bosbrand rook en die dus op zijn best de boeken in gaat als een mwah-date.
Tinder blijft de fantasie prikkelen. Hadden we in vorige jaren al tindersletje en tinderellasyndroom, dit jaar doet tralietinder van zich spreken. Dat is een puberpooier die in de gevangenis is beland en van daaruit seksdates probeert te regelen met instasletjes die een bikinicarriëre ambiëren en die daar dan later op terugkijken als spijtseks.
Op mij is dit allemaal godzijdank niet van toepassing, want ik krijg over een half jaar pensioen, zij het onderhand een kruimelpensioen. Gelukkig beun ik fulltime bij. En mocht ik toch bezwijken voor de charmes van een bejaardenlokker (een jongere vrouw die kinderen wil met een oudere man, ik verzin het ter plekke), dan ben ik dus gewoon een sjoemelvader met een sjoemelbaby.
Is dat bumor of niet? De politiek, ook zo’n onuitputtelijke inspiratiebron. Bumor is de humor van Buma. Jesse Klager vindt er niets aan, net als zijn soy boys (jonge mannen die op Groen Links stemmen en een take away soja latte drinken, voordat ze hun flexplek in een monsterlijk lelijke kantoorkolos op de Zuidas gaan bevechten). In het bedrijfsrestaurant waakt de Snickerpolitie over een gezonde lunchkaart.
Tot slot dan het favoriete Wildersonderwerp: de islam en het terrorisme. Ook elk jaar goed voor een paar nieuwe woorden. Zelf vind ik dit jaar de moslim-only-vakantie erg leuk. Je gaat als nietsvermoedende rechtse populist en stiekeme PVV-stemmer naar je vaste all-in-resortadresje in Turkije en tot je grote schrik merk je, dat de hele boel overnight halal verbouwd is, tot de badkledingvoorschriften, de menu- en tot overmaat van ramp ook de voorheen zo prettig voordelig geprijsde wijnkaart aan toe! Daar heeft de doorsnee rolkoffertoerist toch geen goed woord voor over!

 


geplaatst door Janszen - 1099 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl