Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 10 december 2017

Fonetisch

Wat zoek je eigenlijk op deze site? tikt mijn chatpartner.

De automatische spellingscorrector maakt voor het gemak direct schatpartner van het hem onbekende woord in de vorige zin. Hij heeft goed in de smiezen naar wie ik op zoek ben: een partner die ik als een schat kan zien. Een schat als in ‘een lieverd’, maar ook als in een berg spreekwoordelijk goud. Tijdens het chatgesprek (schatgesprek, alweer zo’n treffende interpretatie: een gesprek om in te schatten of iemand leuk genoeg kan zijn om er in een later stadium verliefd op te worden) werd ik nog niet gewezen op alle woorden met schat-voorvoegsel, dus daar gaf ik het antwoord dat ik meestal geef.
Ik zoek eerder een wie dan een wat, als ik eerlijk ben. Ik zoek een intelligente man die niet emotioneel eenzelvig is.
Soms gebruik ik ook ronduit het woord autist. Nu bevind ik mij nog helemaal aan het begin van het gesprek en dan weeg ik mijn woorden zorgvuldiger.
De andere zijde tikt: Haha …
Haha…, of haha ik ben zeker geen autist geldt als het standaard antwoord dat ik dan krijg. Ik wacht af of er nog iets origineels volgt. Zelf zou ik ook een vraag kunnen stellen, maar vanavond ben ik lui.
Wat betekent Muzza, is dat je echte naam?
Een inwendige zucht. En een interne autocorrectie: kom, laat ik de man een eerlijke kans geven. Misschien stelt hij de leuke vragen pas na de vragen over schuilnaam, beroep, hoe lang ik ben en of ik kroost heb.
Muzza is een balorige fonetische verbastering, schrijf ik. Van muts … soms heb ik even genoeg van al het serieuze gepraat hier.
Het blijft een poos stil.
Balorig ken ik, lees ik dan. Dat is dat kinderspeelparadijs, toch?
Hij schrijft er geen smiley achter. Ik zie drie puntjes die dansbewegingen maken, dat betekent dat de overkant nog typt. Rustig wacht ik af wat er zometeen verschijnt.
Maar fonetisch ken ik niet, wat betekent dat? 

 

Waarom verdoe ik mijn tijd met die vaak zo domme kletsgesprekken? Heel soms levert het een leuk contact op, wanneer iemand met originele vragen of antwoorden komt. Het kan ongedwongener zijn dan wanneer je beiden een profiel hebt waarin je jezelf beschrijft met beweringen, zonder in je tekst bewijzen aan te dragen voor de correcte inhoud van je zienswijze. Ik bedoel: laat je geweldige IQ of EQ of je originaliteit of je buiten-de-paadjes-weg blijken uit iets wat je schrijft.
Zo las ik onlangs in een profiel: Ik leef als een soort Anton Heyboer samen met de drie zusjes Zanussi. De ene is frigide en die geef ik mijn bederfelijke etenswaren in bewaring. De andere doet m’n was, wit of zwart, en de derde klaagt over te weinig afwas. Misschien moet je eens komen eten? Het was dat de man er ook uitzag als AH, anders had ik zeker gereageerd op deze ongetwijfeld creatieve persoon.
In een ander profiel: Ik hou van mensen die tussen de regels door kunnen lezen. Maar op datingsites kan ik de regelafstand helaas niet vergroten, waarmee ik mijn leeftijdscategorie, de leesbrilbehoeftigen, benadeel… Deze humoristische man benadeelde zichzelf, doordat hij geen foto had geplaatst. Althans, dat was voor mij de reden om niet te reageren.


Sorry, ik denk niet dat wij een match zijn, tik ik naar mijn zeker-niet-schatpartner. Nu maar hopen dat hij daar geen uitleg voor vraagt. Want hoe zeg je niet-kwetsend dat je sterke vermoedens hebt dat iemand je op geestelijk vlak niet bij kan benen?

 

 


geplaatst door Muzza - 3106 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl