Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 24 december 2017

Klik

Kersttijd – een tijd van dennebomen met lichtjes, vervelende dennenaalden op de grond, een tijd dat de plaatselijke kerk bij uitzondering helemaal vol zit op Christmas Eve en tijdens de kerstdagen. Een tijd dat er vrede zou dienen te zijn, want dat wordt ons immer voorgehouden, en dat is er gedurende mijn leven wereldwijd nog nooit geweest. Een tijd om teveel lekker te eten, een tijd voor alle familieleden bij elkaar, een tijd voor overbodige kerstliedjes waar je na een paar dagen voor het hele komende jaar genoeg van krijgt. Eerder organiseerde ik jarenlang altijd van alles bij mij thuis en kwam iedereen van heinde en verre naar mij toe. Vreselijk aardig om te doen en familie was daar altijd zeer tevreden over. Maar dit jaar heb ik mijn kerstdagen voor de eerste keer in eeuwen, en voor de afwisseling eens, gevuld met het zelf gaan naar mijn zo verspreid over Nederland wonende familie en ik verheug mij daar gigantisch op. Geen eigen rompslomp bij mij thuis – een heerlijk verblijf dankzij andermans moeite elders. Alles met veel gezelligheid, familiegeschiedenissen en familieroddel met natuurlijk ook goede praat over de aandelenkoersen, de economie, de politiek. Zeker gaan we daarbij Camiel Eurlings niet vergeten. En zou Alexander Pechtold de afgelopen decennia wellicht hele wilde feestjes in dat geheime hem ter beschikking staande en nu geschonken Scheveningse flatje gehouden hebben? Want geen mens gelooft toch alleen dat plantjes water geven en post ophalen. Geenstijl.nl heeft over Pechtolds flatje gisteren/zaterdag een aardige video op haar site gezet – gemaakt met hulp van een PVVer (nota bene) – lachen hoor. Ook een tijd dat het jaar zakelijk voorbij is en niets meer verwacht hoeft te worden – een tijd van stilte en overdenking van alles wat gepasseerd is en wat nog te verwachten valt. Waarbij het lijkt alsof alles pas weer begint te lopen na 1 januari van het komend jaar. Bij die overdenkingen gaan mijn gedachten standaard naar de liefde; want daarom zitten we allemaal op deze site. Denkend aan de warmte die dat van binnen geeft, het verlangen naar de ander en de verwachtingen die daarmee gepaard gaan. Het tevreden gevoel dat ik er bij krijg; het gevoel dat ik er niet alleen voor sta – dat er een schouder is waar ik tegen aan kan leunen en stevige armen die mij vasthouden. Een luisterend oor en iemand die mij behoeden kan voor weet ik niet wat. Hoewel ik zelf mijzelf ook heel aardig beschermen kan. Liefde in al haar vormen is toch iets waar ik graag over blijf mijmeren. En eigenlijk is liefde heel eenvoudig – het klikt of het klikt niet. Zwart of wit net als de toetsen van een piano, een tussenvorm bestaat niet – en als het klikt dan is het nog altijd maar de vraag of het klikt voor een korte periode of voor veel langer. Zoals een paar verhalen die ik hoorde, dat het zo goed begon en hij bij nader inzien na enige maanden toch de dame heeft verlaten. Of na de eerste date met meteen een nacht samen, het ook weer direct uit was want nog voor het ontbijt waren beiden het met elkaar eens dat zij ieder iets misten in het geheel. Een altijd lastig te verstouwen verspilling van tijd en moeite in de zoektocht naar geluk. Iedereen op deze site zoekt die klik en vindt het vervelend als die klik niet binnen afzienbare tijd gevoeld wordt. Kwestie van volhouden natuurlijk want voor iedereen zal er een ander zijn. Bakens verzetten, eisen en verwachtingen aanscherpen of wellicht ruim versoepelen en dan opeens zal dat gevoel daar zijn. Positief de toekomst tegemoet en met een opgewekt gevoel gaat de liefde in 2018 vast beter van start en beter lopon dan in het afgelopen jaar.


geplaatst door Rianne - 2415 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl