Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 31 december 2017

Spiraal

Het lijkt wel alsof wij beiden steeds om elkaar heen aan het zweven zijn. Kijkend naar elkaar, schrijvend naar elkaar, luisterend naar elkaar en verlangend naar elkaar. Een telkens doorgaande spiraal – steeds weer en steeds weer alsof het zo heeft moeten zijn. Het voelen en begrijpen van de ander dringt diep door in elk van ons. Alles soms toch nog afgewisseld met wat kleine twijfels en andere gedachten; even een stap terug om de situatie beter in te schatten. Om te beseffen hoe moeilijk het is om een stuk van je zelfstandigheid te moeten inleveren voor het grotere goed dat liefde heet. Om dan weer snel terug te keren naar het blijvende gevoel er voor elkaar te zijn zoals wij zijn allebei. Ver van elkaar vandaan in andere werelden en tegelijkertijd wetend en beseffend dat van elk van ons in gedachten en dromen telkens dwalen naar slechts die ene ander. Een eeuwig soort spiraal van verlangen verpakt in het fraaie cadeaupapiertje dat geluk heet te zijn. Zou er nog ooit een moment van stilstand komen, van een terugtrekken en afwachten of zijn wij dat stadium allang voorbij. Zou het mogelijk zijn dat de twijfels weggevlakt worden of is het verstandig die twijfels nog even te bewaren. Want wellicht is de afstand die twijfels geeft nodig om te beseffen wat er gebeurt en om te besluiten of het goed is wat gebeurt. Een kiezen met hart en hoofd is altijd te prefereren boven een kiezen met het hart alleen, zoals mij zo vaak en met voorbeelden is voorgehouden. Een oh zo wijze raad die ik in de loop van mijn leven volledig heb geaccepteerd en in mijn wezen heb ingekapseld. Wat wij beiden nu voelen geeft iets onverbrekelijks. Maar wat voor soort onverbrekelijks zal dat dan zijn. En is dat een toekomst die ik gezocht en gewenst heb en zo ja, is dat dan ook een toekomst die ik daadwerkelijk wil en die ik aankan. Het is lang geleden dat ik een dergelijk soort pad voor mijn ogen zag verschijnen. Kennen wij elkaar uit een eerder leven – hebben wij elkaar al eens gevraagd. Het voelt zo bekend en vertrouwd dat dat best wel eens het geval zou kunnen zijn. Ik ken hem en weet hoe hij reageren zal en hij weet mij te bespelen, wat uitzonderlijk is. Maar is dat de basis waar ik naar gezocht heb, de basis en de man die ik wens – zijn er niet meer voor mij heel geschikte mannen die ik kan lezen alsof zij een open boek zijn en die mijn aandacht en daarzijn zeker op prijs zullen stellen. Mijn wereld met de altijd weer zo vreemde toestanden, voorvallen, verwikkelingen en ontwikkelingen. Juist deze man heb ik de afgelopen jaren bij herhaling van mij weggegeduwd. Hij maakte het daar ook telkens naar. Deze keer heb ik mijzelf vanaf het eerste contact opgedragen niet nog eens zo snel weg te lopen. Dat is soms heel erg moeilijk geweest voor mij. Liefde hè – 2018 komt; tijd om de balans op te maken.


geplaatst door Rianne - 2463 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl