Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
zondag 12 februari 2017

De Valentijnskaart

Nog vier nachtjes slapen en dan is het Valentijnsdag. Niet dat ik wakker lig van de voorpret. Niet dat ik last zal hebben van Valentijnsdag, of gemak; het is elke dag wel een speciale dag, niet waar? Vandaag bijvoorbeeld is het WarmeTruienDag, de dag waarop wij (ja wij!) een extra trui aantrekken waardoor wij de thermostaat op 16 graden kunnen zetten waardoor wij de aarde zullen redden van de ondergang. Het is meer dat Valentijnsdag even vanzelfsprekend lijkt te worden als die andere van oorsprong heidense feesten.

In de winkels is de kerstverlichting vervangen door fel rode harten en facebook bedeelt mij met speciaal voor mij geselecteerde verleiding. Van glanzend rode Valentijns-lingerie tot ‘verras je Valentijn met een panda.’ Van hartvormige pannen tot een gratis Valentijns-appel bij besteding van vijfentwintig euro. ‘Happy Valentine’, staat er op de schil. Terug naar de oer-verleidings-scène van Eva en Adam in het paradijs - al geloof zelfs ik, ongelovige, dat die appel een granaatappel was. Muziek. Valentijns-speellijsten met zacht-kabbelend gemurmel. Tja. Ik zou ‘Love gets in the way’ van Dayna Kurz erop zetten. Of een vioolconcert van J.S.Bach in een stevige uitvoering - maar ik heb nu eenmaal geen ervaring met Valentijnsdag.
Facebook hielp mij ook aan een Valentijnskaart, dé Valentijnskaart, van de in de liefde immer behulpzame filosoof Alain de Botton. Te downloaden en te printen, wat ik uit pure nieuwsgierigheid heb gedaan, ook al heb ik geen Valentijn in het vizier. ‘Be my Valentine’, staat er in rode letters op. En: ‘I love you so much…..which really means:

I am partly mistaking you for somebody else. I will later blame you for not being who I imagined (without checking) you were.
I will try to change you.
I will try to possess you, then resent you for trapping me.
I will one day think of other people when we make love.
I will expect you to understand what I’m feeling without me ever telling you.
I will use you to pretend we’re not all fundamentally alone.
I will blame you for having ruined my life - and you will do the same.
I will attribute all my joys and, more particularly, all my sorrows to you - it will
always be your fault.’

Versierd met gestileerde figuurtjes, rode vrouwtjes en blauwe mannetjes, is de kaart van een klassieke schoonheid. Als je een link wilt hebben om hem zelf te printen en te versturen, wil ik je die wel geven. Ik gun je immers alle geluk van de wereld, vooral op Valentijnsdag. Maar geef mij niet de schuld naderhand; wíj hebben geen liefdesrelatie...


Bekijk mijn profiel op match4me.nl

geplaatst door RodeJas - 1959 keer gelezen

beoordeeld 4.33/5 (12 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl