Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 29 januari 2017

Liefde en Haat

Gevoelens van liefde en gevoelens van haat zijn beide gevoelens die een mens geheel in bezit kunnen nemen en een overweldigend deel van zijn leven kunnen uitmaken. Wat maakt een mens toch veel mee in z'n leven; zeker wat de liefde betreft. Iedereen op deze site zal dat kunnen beamen. In Wikipedia wordt de liefde omschreven als diepe acceptatie van en genegenheid voor, welgezindheid tot of toewijding voor een ander.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 22 januari 2017

Stappenstress

Een goede vriendin van mij maakte het onlangs mee: Zij is ook aan het daten en had een contact opgedaan op een datingsite. De man in kwestie wilde onmiddellijk afspreken maar gaf, buiten wat er in zijn profiel stond, niets over zichzelf prijs. Hij hield aan en mijn vriendin hield de boot af. Meteen daarop werd zij bedankt en was de man vertrokken. Daar zat zij dan beduusd te zijn.

Ik heb zelf wel eens van die gelegenheden gehad waarin ik behoorlijk lang voorzichtig moest aanhouden voor het tot een ontmoeting kwam. Het is natuurlijk lastig als je weinig tijd voor jezelf hebt, om wat voor legitieme reden dan ook. Kinderen die nog niet zelfstandig zijn vormen in dezen zeer legitieme redenen, geen twijfel aan wat mij betreft.

Uiteindelijk zitten wij allemaal op een datingsite om iets leuks te laten gebeuren. Dat leuke houdt het ontmoeten van andere mensen in, doorgaans van de kunne waar je seksuele voorkeur naar uitgaat. En dan is het wel vereist dat het tot een afspraak komt om de ontmoeting te laten plaatsvinden.

Iedere reden om iets niet te laten gebeuren, hoe legitiem ook, is uiteindelijk de reden waarom het niet gebeurt. Misschien denk ik te simpel: Je zit op een datingsite om de liefde van je leven te zoeken, en dan moet je niet terugschrikken om de volgende stap te zetten. Het argument “maar ik ken je niet!” is technisch gesproken volkomen juist, maar blokkeert meteen alles. Er is voldoende aan tips & trucs beschikbaar om een eerste ontmoeting veilig te laten verlopen, variërend van het afspreken in openbare gelegenheden tot een vriendin op een afgesproken tijd laten bellen zodat je een plausibel verhaal kunt houden over een ramp in het leven van die vriendin, welke ramp maakt dat je onmiddellijk weg moet. Uiteraard houd je dat verhaal alleen als jij je date kwijt wilt. [lees verder]

Lees verder!

geplaatst door Roost - 1 reactiezondag 22 januari 2017

Schoonheid


Ware schoonheid zit van binnen; ofwel een goed karakter is zeker zo belangrijk als een fraai uiterlijk. En dat kan niet vaak genoeg gezegd worden. Geen uiterlijk is perfect en dat hoeft ook niet – als het uiterlijk maar perfect is voor het oog van de geliefde dan ligt de wereld open en is geluk ieders deel. Hoeveel vrouwen zullen er niet, net als ik, regelmatig voor de spiegel staan en denken dat er toch nog echt wel wat te verbeteren valt.

Lees verder!

geplaatst door Riannezaterdag 21 januari 2017

De netwerk-geliefde

Het roer moet om. Daten via internet blijkt volkomen achterhaald. ‘Vergeet datingsites: de kans dat je daar een grote liefde vindt is uitermate klein, omdat de meeste profielen een veel te rooskleurig beeld schetsen. Die spontane levensgenieter is in werkelijkheid maar al te vaak een saaie bankhanger’, las ik onlangs in een bekend magazine. Hoewel mij dit de uitspraak lijkt van een vrouw die nog nooit honderd profielen op één avond heeft gelezen, intrigeert het me wel wat ze zegt: Ze adviseert elke vrouw om gebruik te maken van haar netwerk bij het vinden van een levensgezel. Je vriendenkring weet wat je nodig hebt, nietwaar?

Lees verder!

geplaatst door RodeJas - 2 reactiesvrijdag 20 januari 2017

Nu of nooit

Je hebt Fries bloed of je hebt het niet. Hoewel ik nooit in het hoge noorden heb gewoond, bestaat mijn bloed er voor de helft uit. En het is kennelijk een dominante helft, want het begint bij mij steevast te kriebelen zodra de temperatuur in de buurt van de 0 graden komt.

Lees verder!

geplaatst door Hanna - 5 reactiesvrijdag 20 januari 2017

Kijkers en een beetje meer,,,

Kijkers genoeg, en soms een date, maar wat moet ik met de kijkers. Soms reageer ik zelf als ik denk, dat is een leuk type. En dan de reacties. Soms ook helemaal niet.
Ik probeer zelf altijd wel te reageren als ik snel merk dat iemand wel of niet bij me past. Dan valt het digitale gesprek weg zeg maar. geen gemeenschappelijkheden en dan wens ik iemand verder heel veel succes. Meestal krijg ik dan nog een berichtje terug.
Andersom vind ik het nogal eens tegenvallen. Stilte. Niet reageren. Ik vind dat zo flauw. Ik doe dat alleen maar als ik iemand duidelijk heb laten weten dat ik geen interesse heb. En dan toch maar doorgaan. Dan houdt het een keer op.

Lees verder!

geplaatst door Vonny - 1 reactiewoensdag 18 januari 2017

Weerloos

Misschien voel ik te veel. Komt alles ongefilterd binnen. Ben ik een overgevoelige kwezel. Want zodra er maar iets op tv is met dieren, zap ik weg. Spots over dierenmishandeling, weg. Verdwijnen van leefgebieden, weg. Zelfs beelden van de dierentuin kan ik al niet velen.
Of gewoon op straat. Hondjes met pakjes. Te dikke hondjes. Eenzame hondjes. Verloren hondjes.
In het bakje op de brommer. Aan het touwtje in het park. Ik kan er niet naar kijken. Ik moet niet er niet naar kijken. En ik moet er ook niet aan denken. Aan die vrouw, vertrapt in eenzaamheid. Die alles wat ze niet kan vinden bij de mensen, in haar klein hondje legt. Dat hondje wat verpletterd onder aai, snoep en knuffeldrang, in vraag om liefde wat hij nooit kan geven, van wanhoop ooit eens in haar handen beet. Ik moet er niet aan denken. Ik moet er niet teveel aan denken.

Lees verder!

geplaatst door Parlante - 2 reactiesmaandag 16 januari 2017

What’s in a female nickname?

Ik krijg weleens het commentaar dat ik in mijn blogs alleen mannen op de hak neem. Ik zou natuurlijk kunnen tegenwerpen dat deze daar ook zoveel aanleiding toe geven, maar dat zal ik achterwege laten. Ik wil namelijk niet de indruk wekken dat ik een overgeëmancipeerde mannenhater ben. Oke, oke, ik snoei zelf de heg en repareer zelf een lekkende wc. Maar dat kan me onmogelijk aangerekend worden, want als ik dat niet zou doen, doet niemand het. En ik ben absoluut geen mannenhater. In tegendeel, ik hou erg van mannen en doe mijn uiterste best er een te vinden om de rest van mijn leven op aangename wijze mee te door te brengen.

Lees verder!

geplaatst door Hanna - 3 reactiesmaandag 16 januari 2017

De dag plukken?

Sommigen daten hier meer dan anderen. Het verschil dat maakt dat de één zo af en toe eens een visje uitgooit en voor het overige nauwelijks actief is, waar de ander denkt, ‘kom laat ik eens stevig rondneuzen en waar ik een mogelijkheid zie stuur ik wel een berichtje’. Die anderen hebben vast vaker dates. Voor zover er sprake is van een rangorde, houdt deze meteen hierbij op.

Is het nu gunstig om je rust te bewaren en pas te happen als die ander wel héél interessant lijkt, of is het juist wijs om veel afspraken voor dates te kunnen maken? Ik moet toegeven dat ik in de hoek zit van diegenen die vaker dates hebben.

Lees verder!

geplaatst door Roost - 4 reactieszondag 15 januari 2017

Ogen

Ogen kunnen zo verschrikkelijk belangrijk zijn en dan niet alleen de kleur van de ogen maar zeker ook de uitstraling ervan. Ogen zijn simpelweg en altijd de spiegels van de ziel. De wijze waarop iemand kijkt, geeft veel van zijn karakter weer. Toen ik jong was, dacht ik dat degene die voor mij bestemd zou zijn, zeker een combinatie zou hebben van de ogen van mijn vader en van Jerome.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 8 januari 2017

Wens en Werkelijkheid

Naast de jaarlijkse voorspellingen van wat ons allen wacht in het nieuwe jaar, verschijnen vaak ook uitkomsten van enquêtes in het nieuws. In dit geval was dat een enquête gehouden bij een concurrerende datingsite, waarbij gevraagd werd waarom de mensen zich bij die site hadden aangesloten en ook wat het daadwerkelijke resultaat was geweest. Altijd aardig om naar te kijken en verrast te zijn van de resultaten.

Lees verder!

geplaatst door Rianne - 1 reactievrijdag 6 januari 2017

What's in a nickname?

Een datingprofiel is geen sinecure. Je levensgeluk kan ervan afhangen. Zaak dus om het van het begin af aan goed aan te pakken. Want je toekomstige geliefde kan zomaar op een leuk bedachte, maar verkeerd uitgepakte, zinsnede afknappen en dan heb je het nakijken. “Zie er jonger uit dan ik ben”, bijvoorbeeld, niet doen, daar maken we verder geen woorden aan vuil. ”Zoekt dito vrouw” is er ook zo een, “Mam wat is een dito vrouw?” hoor ik mijn zoontje vragen. Mocht je het in je profiel hebben staan, meteen weghalen, dan praten we er niet meer over.

Lees verder!

geplaatst door Hanna - 7 reactieswoensdag 4 januari 2017

Daten en de maatschappij

Ik moet nog regelmatig denken aan de vaker terugkomende discussies met een vriendin in de jaren 70. Die elke keer gegrepen door menselijk leed weer naar het buitenland vertrok om hulp te verlenen. Ik stond daar zo anders in. Het ging en gaat mij meer om de diepste gronden onder de onbalans in de wereld. Dat dit wezenlijk doorvoelen pas de echte basis voor een omslag is. Doorvoelen van het hand in hand gaan van christendom en handelsgeest. Handelsgeest, gevoed in schuld, tekort, het rentmeesterschap, het beërven van Gods koninkrijk. Waarin het 'meer', het 'nooit genoeg', en zo de dwangmatige ontdekking van nieuwe continenten, in overzadigbare handelsdrang, verrijking, slavernij. En inmiddels grondig overhoop halen van culturen. Wat hadden we daar te zoeken? Met het woest verdrijven van de indianen uit hun continent. Hoe we in de missie en de zending als een blind paard over fijnzinnige en diepzinnige culturen heen walsten.

Lees verder!

geplaatst door Parlantemaandag 2 januari 2017

Eerst nog even lezen

Het voorbije jaar telde een seconde meer dan de jaren ervoor en erna. Ik heb die ene seconde benut voor het in gedachten herinrichten van mijn slaapkamer. Flits. En na een nacht vol carbid-klappen (dankbaar ben ik dat de jonkheid boze geesten verjaagt terwijl ik laf probeer te slapen) ligt er een mooie, lege dag voor me om het flitsplan uit te voeren: Ik heb geen kaartjes voor het plaatselijke nieuwjaarsfeest en mijn moeder wordt al drie jaar geen jaar ouder meer op nieuwjaarsdag.

Lees verder!

geplaatst door RodeJaszondag 1 januari 2017

Decemberblues

Dat vliegt er door me heen. De kerstliedjes, decemberdagen van de jaren ervoor. Herinneringen die opdoemen uit mijn leven tot nu toe. De kerstboom bij ons thuis waar mijn eerste vriendje mee mocht eten aan het kerstdiner. Een mooie foto van ons twee als resultaat. Verliefd kijken we elkaar aan. Hij 17 en in ik 14. En na al die jaren nog steeds contact. Of beter gezegd, weer contact.

Lees verder!

geplaatst door Vonnyzondag 1 januari 2017

2017


Het nieuwe jaar is aangebroken – volgens de Gregoriaanse kalender dan tenminste. Bent u geïnteresseerd in al die gepubliceerde voorspellingen voor 2017? Zo ja – ik niet. Tegen het einde van het jaar en aan het begin van het jaar worden wij eerst altijd lastig gevallen door de overheid die ons nadrukkelijk erop wijst dat wij Staatsslaven zijn. En daarna door allerlei zieners die hun mooie voorspellingen voor gebeurtenissen 2017 over ons heen strooien.

Lees verder!

geplaatst door Rianne - 1 reactieVorige berichten

Archieven

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl