Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

dinsdag 28 februari 2017

Het stresssysteem

Doordat opruimen nu eenmaal opruimen uitlokt, en ik de zaal die mijn badkamer is moest leegruimen omdat morgen het blije, verwachtingsvolle ‘mijn huis wordt gerenoveerd’ verandert in de nachtmerrie van een huis vol mannen met drilboren, voorhamers en veiligheidsschoenen, vond ik het notitieboekje terug. Het is een notitieboekje uit een vorig leven: op het voorblad is met boeklon een zoet-gouden fluitspeelster van Rosina Wachtmeister geplakt en op de lijntjes-blaadjes heb ik met steeds ongeduldiger letters de cd’s, dvd’s en boeken geschreven die ik ooit wilde kopen. Georgs Pelêcis’ ‘Revelation’, ‘The secret of Roan Inish’, ‘Quirkology’ van Richard Wiseman. Het is er gewoon niet van gekomen. Dit boekje kan wel weg.

Lees verder!

geplaatst door RodeJas - 2 reactiesdinsdag 28 februari 2017

Een date op vrijdagavond

Deze ging wel heel snel. Ik had iets gelezen of Things to Share en had daarop gereageerd. Het leek me een leuk type. Normaal gesproken had ik nooit op hem gereageerd omdat hij toch wel bijna 8 jaar jonger is. Anderzijds waren er wel wat raakvlakken hoe we in het leven staan. Leek me zo.

Lees verder!

geplaatst door Vonny - 2 reactiesmaandag 27 februari 2017

Sparen

Nederlanders zijn dol op sparen. Als er zoiets als een volksaard bestaat, ligt in die van ons het sparen besloten. We sparen alles. Geld om te beginnen. Eind 2016 bedroeg het spaartegoed in Nederland meer dan 335 miljard euro en het aantal mensen met een spaartegoed is nergens in Europa hoger dan in Nederland (78%). De bijdrage van meneer Janszen in het nationale spaartegoed is overigens bescheiden, zo niet verwaarloosbaar, maar dat terzijde.

Lees verder!

geplaatst door Janszen - 4 reactieszondag 26 februari 2017

Chemistry


It's all chemistry in love zag ik bij een profielschets staan en in wezen heeft deze man helemaal gelijk. Dat woord chemistry houdt in grote lijnen in ieder geval in dat het dient te klikken met een date bij de eerste ontmoeting. Dat beide partijen het gevoel hebben dat zij elkaar nog een keer willen zien. Dat direct na die eerste ontmoeting er weer contact gezocht wordt met elkaar. Chemistry in love – zo'n mooie uitdrukking. Ergens vond ik de vraag – Is it chemistry, or is it love.

Lees verder!

geplaatst door Rianne - 2 reactieswoensdag 22 februari 2017

In het voorbijgaan

Het overkomt me vaker. In gedachten aan de wandel. De stad door. Amsterdam. Met al zijn wijken en zijn straten. Dan kruisen onze blikken. In het voorbijgaan. En dan soms, ineens, is er geraaktheid. Zomaar, in het passeren. In een flits. Gebeurt er wat. En dat is dan wederzijds. Dat weet ik zeker. En het is nooit een contact waardoor je terug zou willen lopen, die persoon aanklampen. Nee, het is genoeg, in die ene blik. Wat daarin wordt verteld. Ja, wat is dat? Ik weet het niet. Het is niet iets aanwijsbaars, iets duidelijk omschrijfbaars. Wat kan ik er van zeggen? Het zijn toch volle momenten.

Lees verder!

geplaatst door Parlantemaandag 20 februari 2017

Kilometerprijs en openheid

Na ettelijke verzoeken van M4M om weer eens iets op deze plaats te schrijven te hebben genegeerd, toch maar weer eens iets stichtelijks van mijn kant.

Er zijn in de afgelopen periode een aantal dames geweest waar ik mee op date ben gegaan. Stuk voor stuk waren de doorgebrachte uren niet verspild. De horeca voer er wel bij en de schoenmakers ook.

Lees verder!

geplaatst door Roost - 2 reactieszondag 19 februari 2017

Attentie

De alleenstaanden die aangeslotenen zijn op een datingsite zijn allemaal gewoon op zoek naar juist dat ene lief. Degene die het leven wat aangenamer kan maken dan het voor je is op dit moment als alleenstaande. En vind je het niet op de ene datingsite, dan is het zaak een keer bij een andere datingsite te gaan kijken. Niet dat ik deze datingsite alleen laat; het maken van wekelijkse blogjes vind ik veel te leuk om te doen.

Lees verder!

geplaatst door Riannezaterdag 18 februari 2017

Gevolg

Dat nu alweer bijna vier jaar geleden de liefde van zijn leven, zo noemde hij haar toen, door de bagagedrager van zijn fiets zakte, durft meneer Janszen gerust te omschrijven als een van de zwarte bladzijden in zijn toch al niet overdreven rooskleurige liefdesleven.

Lees verder!

geplaatst door Janszendonderdag 16 februari 2017

Grote schoonmaak

Ik ben aan het opruimen. Nu doe ik dat wel vaker. Zo heb ik vorig jaar mijn huis behoorlijk grondig opgeruimd, oude kastjes eruit en nieuwe erin. Spullen bewaren of toch maar weg doen. Of eerst naar de berging. Of op marktplaats. Of gewoon een ander verfje gegeven. Of een beetje vermaken of oppimpen afhankelijk van het product. Al die interessante artikelen en tijdschriften. Woonmagazines, Stapels de deur uitgegaan. Een jaargang mag ik van mezelf bewaren en ik mijmer terug, de keuken die we toen hebben uitgezocht, meubels.
En nu ben ik bezig met de laptop. Ooit ben ik gehackt geweest, inmiddels drie jaar geleden. Tot op de dag van vandaag heb ik daar af en toe nog steeds last van. Die ene instantie die ik niet had geïnformeerd. Totdat ik uiteindelijk een brief per gewone post kreeg.

Lees verder!

geplaatst door Vonnydinsdag 14 februari 2017

V-day

Even een tussendoortje, een entre porte, zwischen durch, in between, what the fuck, het is me toch wat met die Valentijnsdag. Wij kunnen onder ons, entre nous, unter uns, between us nu wel heel neerbuigend doen over die dag, maar wannéér moeten we dat dan doen?

Lees verder!

geplaatst door Janszen - 1 reactiezondag 12 februari 2017

De Valentijnskaart

Nog vier nachtjes slapen en dan is het Valentijnsdag. Niet dat ik wakker lig van de voorpret. Niet dat ik last zal hebben van Valentijnsdag, of gemak; het is elke dag wel een speciale dag, niet waar? Vandaag bijvoorbeeld is het WarmeTruienDag, de dag waarop wij (ja wij!) een extra trui aantrekken waardoor wij de thermostaat op 16 graden kunnen zetten waardoor wij de aarde zullen redden van de ondergang. Het is meer dat Valentijnsdag even vanzelfsprekend lijkt te worden als die andere van oorsprong heidense feesten.

Lees verder!

geplaatst door RodeJaszondag 12 februari 2017

Algoritme

Wie de Volkskrant van gisteren heeft gelezen, is weer helemaal bij als het gaat om de laatste inzichten op het gebied van online daten. In een speciale bijlage buitelen de wetenschappers over elkaar heen met de laatste onderzoeken, tips & tricks en do’s & don’ts.

Lees verder!

geplaatst door Janszen - 1 reactiezondag 12 februari 2017

Zoektocht

De liefde bestaat hieruit, dat twee eenheden elkaar beschermen en aanraken en begroeten (Rainer Maria Rilke 19e/20e eeuw). Maar zoiets moois aan liefde kan toch, zelfs met alle hulp van een datingsite als deze, een allemachtige tijd kosten voordat het eindelijk aan de horizon verschijnt.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 5 februari 2017

DatingDans

Het aangesloten zijn op een datingsite omschrijf ik al jaren als het vergroten van mijn actieradius. Daar bedoelde ik het territorium mee, en daar is wonderlijk genoeg de leeftijdsvariatie bijgekomen. In hoofdzaak zoek ik een man in de leeftijdsgroep 60-80 jaar. En in werkelijkheid heb ik nog nooit gedate met een man jonger dan ik zelf ben. Bij de bijna rituele datingdans om elkaar heen, op basis van foto, profiel en datewensen, kwam dat niet anders zo uit. Alleen het afgelopen jaar waren er voor mij heel geschikte mannen waarmee ik contact kreeg, die beduidend jonger zijn dan ik.

Lees verder!

geplaatst door Rianne - 2 reactiesvrijdag 3 februari 2017

Meervoud

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd zegt mijn moeder tot vervelens toe. Ik heb dat nooit begrepen. We waren van onszelf al met zo veel en dat werden er met het verstrijken van de tijd alleen maar meer. Eerst de aanhang van mij, mijn broer en mijn zussen, daarna onze kinderen, vervolgens de aanhang van onze kinderen, kort daarop gevolgd door hun kinderen.

Lees verder!

geplaatst door Janszen - 4 reactiesdonderdag 2 februari 2017

Onmogelijke liefde deel 1

Ik wilde weg. Naar Amsterdam. Naar het westen. Waar ik ooit vandaan kwam. De frisse zeelucht. Iets vlottere mensen. En voor de muziek. De kunst. Het theater. Als muzikant.
Nu was ik zo dom geweest mezelf te laten uitkopen voor ik iets anders had. Met de gedachte, o, geen probleem, ik heb 20 jaar inschrijving, een ander huis is zo gepiept. En dan ruilen met een Amsterdammer, klaar is Kees. Maar zo gemakkelijk ging dat niet. O, ja, een flatje, op 3 hoog. Maar daar kon ik moeilijk mee aankomen. O, ja, vraag zat van Amsterdammers naar een woning in dit klein stadje, in de natuur, weg van de drukte. Dat was het punt niet. Maar dan ging het op z'n minst wel over een woning met tuin. Om in de ruil aan te bieden. En dat kon ik voorlopig wel vergeten. Zelfs met 20 jaar inschrijving. Ik stond dus op straat. Na die uitkoop-affaire. Hoe dom kon ik zijn. Geen eigen plek meer. Dat lag kwetsbaar. Een stil rustpunt. Waarin het stof van mijn heftig leven weer even neer kon dalen. Maar dat plekje was er niet.

Lees verder!

geplaatst door Parlante - 1 reactiewoensdag 1 februari 2017

Dus wie weet.....

Het vriest of het dooit. Iets er tussenin bestaat niet. Deze week dooide het. En als we de pluim moeten geloven gaat het volgende week weer vriezen. Dus wie weet.....

Op een datingsite vriest of dooit het ook lijkt het wel. Maandenlang dooide het, tot mijn grote frustratie. Ik ben best kieskeurig in wie ik aanschrijf. Desondanks ging er een redelijk aantal mails de deur uit. Op de meeste hoorde ik uiteraard niets terug. Op andere kreeg ik de reactie “Sorry, maar ik heb sinds een maand contact met een leuke dame.” “Nou dat zal ze dan leuk vinden, dat je nog open en bloot op een datingsite staat,” schrijf ik dan altijd bijna terug. Bijna, want ik weet natuurlijk best dat het een smoesje is. De betreffende heer ziet me niet zitten, of staan, en dat mag. Een enkeling schrijft eerlijk dat hij zich met mij geen toekomst kan voorstellen. Dat zijn eigenlijk de prettigste afwijzingen. En afwijzingen horen erbij, als je daar niet tegen kan, moet je je niet op een datingsite begeven.

En nu ineens vriest het en niet zo’n beetje ook.

Lees verder!

geplaatst door Hanna - 3 reactiesVorige berichten

Archieven

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl