Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 30 april 2017

Er wordt wat afgedate

Inmiddels de vierde date achter de rug met mijn nieuwe lief, mijn prille lief zoals ik hem noem. Ogenschijnlijk passen we helemaal niet bij elkaar maar de mails en apps spraken boekdelen dus uiteindelijk na een maand afgesproken. Ik vond dat eigenlijk te lang maar vooruit.

Lees verder!

geplaatst door Vonny - 2 reactieszondag 30 april 2017

Goud

Ach – de wat oudere man wat is dat toch een goed geheel. Dit blogje heb ik gereserveerd voor een kleine ode aan juist de oudere man. Oud is goud las ik; waarmee in dit geval bedoeld werd dat de oudere man het nog steeds heel goed doet bij de vrouwen. En dat, hoewel de tomboy en de cougar even iets leken te worden, maar het niet werden bij de dames. Met als opgegeven redenen dat de oudere man meer wijsheid in pacht heeft en meer tijd heeft gehad om zichzelf te ontwikkelen.

Lees verder!

geplaatst door Rianne - 1 reactiedinsdag 25 april 2017

Lekker wippen

Soms krijgt een date een heel onverwachte wending, zoals ik in het begin van mijn dating avonturen heb mogen ervaren. Ik heb geaarzeld of ik je deze belevenis wel moet vertellen, want achteraf schaam ik me wel een klein beetje. En ik wil vooral geen gedoe met de mensen die van Venus komen. Daarom waarschuw ik voor de zekerheid toch maar even vooraf, als een soort leeswijzer. 

Lees verder!

geplaatst door Kompas - 3 reactiesmaandag 24 april 2017

Boer

Hebt u het al gelezen? De overheid schat ons te hoog in. Tot die schokkende conclusie komt de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) in een recent rapport. Schokkend is wat meneer Janszen betreft vooral de verklaring voor die conclusie.

Lees verder!

geplaatst door Janszen - 1 reactiezondag 23 april 2017

Intimiteit

Waar is naast de aandacht voor seks de aandacht voor intimiteit gebleven – vraag ik mij wel eens af. Nu weet ik wel dat seks voor een man belangrijk is; en dat is het voor een vrouw natuurlijk ook. Maar daarnaast wenst een vrouw zoals ik over het algemeen toch wel wat meer dan seks alleen van een partner. Voor mij komt bij liefde, naast de seks, de intimiteit op een heel belangrijke eerste plaats. Ik ga geen partner zoeken voor de seks alleen; het gigolo gebeuren is niet aan mij besteed.

Lees verder!

geplaatst door Rianne - 1 reactiewoensdag 19 april 2017

Date in de Eredivisie

Eerlijk waar. Ik ben al jaren aan het oefenen. Na een scheiding op latere leeftijd en na een poosje uitbundig van de vrijheid genoten te hebben is bij mij het verstand gekomen. Nou ja het was er natuurlijk al wel een beetje, maar je begrijpt wel wat ik bedoel. Jij bent natuurlijk niet voor niks door de ballotage van deze site gekomen.
Mijn oefenwedstrijdjes heb ik in verschillende lagere divisies gespeeld. En eerlijk waar. Ik ben daar nooit verder gekomen dan een treurig gelijkspelletje.

Lees verder!

geplaatst door Kompas - 8 reactieswoensdag 19 april 2017

Vrije liefde 2

Ja, dat contact. Wat zijn eigen vorm vindt. Waarin we heerlijk wegstromen. Het echt in zijn eigen kwaliteit kan komen. Omdat we geen eruit-tredende waakzaamheid hebben. Wat is er dan fijner dan in echte overgave in elkaars armen liggen.
Maar het is een droom. De werkelijkheid is anders. Als je er zo open ingaat, kom je meestal van een kouwe kermis thuis. Dat ga je niet doen. Ja, als andere mensen ook helemaal open zijn, altijd echt zouden zeggen wat ze vinden en voelen, dat zou al een hoop schelen. Maar dat doen ze niet. En jij gaat dan ook niet direct zeggen waar je staat, wie je bent, wat je ter plekke voelt, wat je raakt. Kun je op afgerekend worden. Afgekeurd. Afgewezen. Dat laat je niet gebeuren. Dus ja, dan maar eenzaam en bang in een hokje. Maar daardoor ga je juist intens verlangen. Daar schuilt dan weer het gevaar in van een blinde vlek. Dat je je met mooie woorden en lieve ogen in laat palmen.
En dan voor de zoveelste keer weer op je bek. Belogen, bedrogen, vernederd en gekwetst. Uiteindelijk dan maar leren uit je doppen kijken. Om niet verblind door verlangen de schapen van de bokken te kunnen scheiden. Maar ja, als je dan eens kijkt wat rest. Zijn we ook weer niet te benijden.

Lees verder!

geplaatst door Parlantewoensdag 19 april 2017

Vrije liefde

Ja, een contact. Wat zijn eigen vorm vindt. Waarin we heerlijk wegstromen. het echt in zijn eigen kwaliteit kan komen. Omdat we geen eruit-tredende waakzaamheid hebben. Wat is er dan fijner dan in echte overgave in elkaars armen liggen. Geen overgave die je kiest, maar die je overkomt. Om daar dan in weg te drijven. O, ja, in deze taal van samen, houd het kiezend ‘ik’ gewoon zijn mond. Ook, als het contact weer uiteen spoort. Waarin je eenvoudig meebeweegt. Zoals het is. Zonder pijn, omdat je niet meer maakt dan wat er werkelijk was. En een keus daarin ook nooit meer is, dan wat al lang verkozen.

Lees verder!

geplaatst door Parlantemaandag 17 april 2017

Zijn teennagels

Smerige titel, dit, ik weet het. Om veel lezers te trekken zou ik de woorden seks, chocolade en rode wijn moeten gebruiken, gelardeerd met een vleugje ‘zout op mijn huid’. ‘Teennagels’ doet mij denken aan de slappe lach-sessies met m’n ex-schipper, in de punt van zijn zeeschouw. Aan zijn quasi misnoegen omdat mijn ‘smerig’ de zijne overtrof. Seks, chocolade en rode wijn. Maar dit blog gaat nu eenmaal over teennagels - en over de liefde, natuurlijk: ‘Een goede test voor de ware liefde is of je de gedachte kunt verdragen de teennagels van je beminde te knippen.’*

Lees verder!

geplaatst door RodeJaszondag 16 april 2017

Hum

Het commentaar dat meneer Janszen op zijn laatste blog kreeg, was niet voor de poes. Wat dacht hij wel? Kon hij niet beter op een datingsite voor taalneuroten gaan staan? Had niemand hem verteld dat het onbeleefd is om mensen op hun taalgebruik te corrigeren? Zat hij soms bij de grammaticapolitie?

Lees verder!

geplaatst door Janszen - 5 reactieszondag 16 april 2017

Verlegen

Helemaal knalrood worden van verlegenheid. Hoe vaak heb ik dat niet meegemaakt toen ik jong was. En later ook nog op de Uni; zodat ik een vak uitkoos waar ik wist dat ik geen last zou hebben van openbare optredens, contacten met buitenstaanders nooit langer dan een uur zouden duren en ik rustig rood kon worden als daar aanleiding toe zou zijn.

Lees verder!

geplaatst door Rianne - 1 reactiemaandag 10 april 2017

Wensen of prioriteiten

Ik krijg nog weleens kritiek van mannen en in het algemeen dat mijn agenda te vol is.
Ik probeer dan uit te leggen wat voor mij prioriteiten zijn. Allereerst zijn dat mijn kinderen, doordat ik relatief gezien nog jonge kinderen heb wil ik mijn kinderen niet met mijn dates belasten. In die zin, ik ga daar geen agenda’s voor omgooien. Voor mij is dat heel logisch en duidelijk.

Lees verder!

geplaatst door Vonny - 3 reactieszondag 9 april 2017

Een camera aan boord

Het is zaterdagmiddag en ik wacht op de postbode. Ik zou naast dit wachten best iets anders kunnen doen: de renovatie raast nog door mijn huis (het is dus een bende) en het boek van Conny Palmen dat ik heb gekocht om afgelopen zondag de traditionele wandeling met A. en haar familie te kunnen maken (voorwaarde: we reizen met het boekenweekgeschenk), ligt ongelezen op de keukentafel. Bovendien staan op de muziekstandaard naast mijn keyboard acht nog te zingen koorstukjes. Muziek uit de Renaissance; teksten over de bijtjes en de bloemetjes, getoonzet voor drie- en vierstemmig vrouwenkoor. Maar die postbode heeft een pakje bij zich waarop ik mij verheug: een pakje met een spijkerrokje erin. Hét spijkerrokje. Ik moet de bel dus horen.

Lees verder!

geplaatst door RodeJaszondag 9 april 2017

Liefde

 

Zo vaak heb ik mijzelf afgevraagd hoe die gevoelens van liefde ook al weer voelden. Verliefd ben ik zat geweest en genoeg om te weten dat verliefdheid een passerend gevoel is, dat vaak verdwijnt als de spreekwoordelijke sneeuw voor de zon; soms heel snel en heel, heel sporadisch wat minder snel. Als echte vrouw ben ik snel verliefd; maar sja – verliefdheid en de duur daarvan.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 2 april 2017

Wilt

Meneer Janszen kijkt weleens naar de quizopties hier ter plaatse, die ongelooflijk spannende polaire paren. Want uiteindelijk is hij bereid elke mogelijkheid aan te grijpen om een nieuwe liefde te vinden en wil hij zelfs overwegen om een quizvraag te sturen.

Lees verder!

geplaatst door Janszen - 4 reactieszondag 2 april 2017

Nu

Wat is een Nederlander tegenwoordig zonder extra cursus 'om hoger op te komen'. Al heel lang word ik bijna wekelijks benaderd voor een cursus en tot heden toe weten de cursusgevers mij te vinden. Zelfs voor het daten is een cursus aanwezig – ter bevestiging van problemen waar je op date-gebied tegenaan zou kunnen lopen. Ik kreeg weer een mail van de blonde adonis die lessen geeft in het veroveren van een geliefde. Met een link naar zijn nieuwe video boodschap, die ik met grinnikend enthousiasme ben gaan bekijken. Niet elke cursus ga ik uit de weg.

Lees verder!

geplaatst door Riannezaterdag 1 april 2017

Hebben en houden

In een aantal blogs van mij is al naar voren gekomen hoe ik in relaties sta. Ik krijg van veel mensen daarom het advies mijn heil wat meer te zoeken in de polyamoureuze sferen. Dat is gek, omdat ik het steeds heb over de aard van de relatie zelf, polyamoureus of niet.
Wat zei ik daarin? Dat het hele begrip 'relatie' dodelijk is. Dodelijk, omdat het het vrije contact in de weg staat. Het vrije contact. Dat wat je wezenlijk met elkaar hebt en wat dan gewoon zijn eigen weg en eigen kwaliteit kan vinden. Daar ga je natuurlijk niks voor leggen. Met ideeën als 'we hebben nu een relatie'. Want een relatie heb je niet, die leef je.

Lees verder!

geplaatst door Parlante - 2 reactiesVorige berichten

Archieven

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl