Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

woensdag 31 mei 2017

Onderstroom

De derde dag is cruciaal voor hoe contact zich ontwikkelt tussen mensen, die nog onwennig intensief met elkaar optrekken. Verse vis blijft drie dagen fris. Je interesse in iemand stabiliseert, groeit - nieuwsgierig of begerig - of je ruikt vooral de stank. De derde week, de derde maand en het derde jaar zijn een herhaling van de derde dag. Meanderende stromingen hollen uit of slijpen bij, wassend water klotst kalm de uiterwaarden in en weer terug. Of beukt met grote kracht op het basalt langs de dijk. Vandaag is het drie dagen geleden dat Orpheus me benaderde op de datingsite.

Lees verder!

geplaatst door Muzzazondag 28 mei 2017

Zon

Haaaa - de zon schijnt weer en het is heerlijk warm buiten. Nederlanders (ook ik) wanen zich in Italiaanse sferen compleet met een stuk minder bedekking, volle terrasjes en heerlijke zwempartijen. Veel mogelijkheden om te kijken, veel mogelijkheden om aan te raken (indien gewenst natuurlik) en de onstuitbare neiging om de liefde te beleven.

Lees verder!

geplaatst door Riannedonderdag 25 mei 2017

Het briefje

Het is vandaag Hemelvaartsdag - en juist vandaag vond ik het briefje terug. Of toevallig vandaag, of wat dan ook. Als je niet weet wat ‘Hemelvaartsdag’ inhoudt: zoek het op. En als je het wel weet, juist als je het heel zeker weet: zoek het ook op. Trouwens, nu het zuiverende dauwtrappen in onbruik is geraakt, stel ik voor om Hemelvaartsdag te schrappen: je kunt immers ook een bank kopen op tweede Paasdag.

Lees verder!

geplaatst door RodeJas - 2 reactiesdonderdag 25 mei 2017

Ik ga verhuizen

Een thuis. Voor mij erg belangrijk. Vind het leven intens en er komt veel op me af. Ik mis op een of andere manier bescherming. Ik denk eigenlijk normaal. Dat je gewoon leeft en open staat. Maar misschien is dat juist in deze tijd heel moeilijk. Ik voel me vaak niet thuis. In veel ontmoetingen, ook gewoon tussendoor, op straat, eigenlijk overal. Dan weet ik niet waar ik aan toe ben en word ik onrustig, zenuwachtig.

Lees verder!

geplaatst door Parlantezondag 21 mei 2017

Pinokkio

Meneer Janszen las laatst het verhaal van Pinokkio voor aan zijn kleindochter uit het boek dat hij ooit van zíjn ouders had gekregen en onwillekeurig gingen zijn gedachten terug naar zijn eerste pinokkiootje.

Lees verder!

geplaatst door Janszenzondag 21 mei 2017

Mistwolk

Al die profielomschrijvingen zijn zo goed bedoeld en vermelden over het algemeen uitsluitend de goede eigenschappen die een ieder meent te bezitten. Maar op mij komt het altijd een beetje over als de veelgenoemde Wij van WCeend keuren WCeend. Men schept met zo'n profielomschrijving een mistwolk van goedheid met als bijkomend doel om de werkelijkheid aan het oog te onttrekken.

Lees verder!

geplaatst door Riannedinsdag 16 mei 2017

Groot geschapen


Het is een heikel onderwerp, maar ik denk dat we het er toch maar eens over moeten hebben.

Does size matter?


En even voor de duidelijkheid; we hebben het over een paar centimeter meer of een paar centimeter minder. Een wereld van verschil in beleving. En een geweldige bron van misverstand.

Lees verder!

geplaatst door Kompas - 4 reactieszondag 14 mei 2017

Balans

Altijd ben ik op zoek naar de balans in het geheel der dingen en zeker zoek ik dat in de relatie met een man. Vaak is die zoektocht vergeefs, maar somtijds ontstaat die balans als het ware natuurlijk vanaf het eerste contact.

Lees verder!

geplaatst door Riannevrijdag 12 mei 2017

Over de liefde en ander ongemak

Het is stil in huis - en dat zou het niet moeten zijn. De mannen op werkschoenen hebben nog een half uur. In de ochtend zouden ze komen, staat er in de brief, vertelde de man die gisteren alvast een kijkje kwam nemen. En nu zijn ze bij de overbuurvrouw aan het werk. Bij haar, terwijl ze aan mij waren beloofd. Er ligt hagelslag op het streepjes-kleed onder de keukentafel. Chocoladehagelslag, zelf gemorst. De stofzuiger staat diep in de trapkast achter de schoenen en ik heb het nog koud ook. Het is gewoon een kutdag vandaag.

Lees verder!

geplaatst door RodeJas - 2 reactieszondag 7 mei 2017

Kleren maken de man?

Wat is er heerlijker dan zitten op een terras. En dan kijken naar wat er zoal voorbij komt. In alle soorten en maten. Modische typjes, volgens de laatste trend gekleed. Maar missen de persoonlijke touché. Of de gekleurde vlinders. Smaakvol en eigen. Hun kleding een weerslag van hun innerlijk leven. Of mensen in onvoorstelbare combinaties. Soms van een schreeuwende lelijkheid. Dat je denkt, dat die mevrouw bij het aantrekken van die rok niet halverwege dacht, waar ben ik mee bezig? Nee, gewoon aangetrokken. Niks aan de hand. Gewoon mee de straat op.

Lees verder!

geplaatst door Parlantezondag 7 mei 2017

Meetlat

De laatste tijd ben ik een beetje verslingerd geraakt aan de countryzanger Willy Nelson met zijn mooie teksten en de daarbij horende langzame muzikale vondsten. Ik stuitte op zijn meest bekende lied Always On My Mind. Zo menselijk waar Willy Nelson over zingt en momenten die iedere vrouw en ook iedere man in haar/zijn leven wel eens meegemaakt zal hebben. Ook ik bezit een (heel) kleine rij bestaande uit twee mannen die ik niet vergeten kan en waarvan de naam en beeldtenis elke dag wel voorbij komen in mijn gedachten.

Lees verder!

geplaatst door Rianne - 1 reactiezaterdag 6 mei 2017

Match

Waar dat woord tegenwoordig allemaal niet voor, tussen of achter staat. In, laten we zeggen, negen van de tien gevallen gaat het natuurlijk om de naam van een site, app of dienst als die van ons knusse, toffe thuishonk.

Lees verder!

geplaatst door Janszen - 2 reactiesvrijdag 5 mei 2017

Het kruisverhoor

De zon scheen toen het tijd was om te gaan. Ik pakte dus mijn rode jas van de kapstok, trok hem aan en ging op weg naar de kat, met een rolkoffer en een rugtas.
Elf dagen lang heb ik het koud gehad in die jas - behalve die ene avond toen hij er was; toen had ik het juist lekker warm. Hij is een dierbare oude vriend. Losjes lig ik met mijn hoofd op zijn schoot, op het harde vlak gevormd door zijn sterke hardlopers-bovenbenen. Hij kijkt licht bestraffend naar mijn al te lang niet gezoende mond en onderwerpt me aan een kruisverhoor.

Lees verder!

geplaatst door RodeJas - 3 reactiesdinsdag 2 mei 2017

Kinderen en dames

Ik was een aantal weken verbonden aan een lieve en leuke dame, voorbij het punt dat we elkaar aan onze kinderen voorstelden. Leeftijden 17, 18, en 21 jaar. Mijn zoon (de 17-jarige) kon het uitstekend vinden met haar, en haar kinderen keurden mij ook goed.

Nu woont mijn zoon bij zijn moeder, en komt hij in weekends bij mij, onregelmatig sinds hij zelf zijn plan trekt. De reisafstand tussen mijn woning en die van de dame, naast dat ik voor mijn werk precies de andere kant op moet voor een heel eind, maken dat we elkaar

Lees verder!

geplaatst door Roost - 2 reactiesdinsdag 2 mei 2017

Boerka

Helemaal niks. Ik heb er echt hélemaal niks mee. Ik gun ieder zijn eigen ding; echt waar. Maar om daar nu zo pontificaal mee te koop te lopen….
Kijk… in mijn jeugd liepen we ook wel eens volkomen onherkenbaar op straat. En wat het grote verschil met nu is, is dat de mensen dat toen gewoon leuk vonden. Sterker nog - het was zelfs vrij gemakkelijk om een vriendin te scoren. Kwestie van het juiste masker een biertje aanbieden.

Lees verder!

geplaatst door Kompas - 7 reactiesVorige berichten

Archieven

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl