Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 30 juli 2017

Maskers

 

Wat zijn mensen in principe toch simpele wezens die in elk leven vaak al veel problemen achter of voor zich hebben opgeruimd. Ergens wordt het leven omschreven als een aards tranendal. Maar dat is mij toch te negatief over alles wat het leven geven kan. Neem bijvoorbeeld de liefde, wat in principe zoiets moois is en veel vreugde kan toevoegen aan ieders aardse bestaan.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 23 juli 2017

Kleur

Kleur bekennen ofwel voor je standpunt uitkomen. Ook wel de kaarten van een bepaalde kleur laten zien. Het woord kleur kan ik in heel veel betekenissen gebruikt worden. Zoals – zij krijgt er een kleur van, of een politieke kleur. Voor mij is het woord kleur in eerste begin gewoon echt een kleur. Blauw, groen, geel, rood en ga zo maar door. Waarbij gevoelens en veranderingen worden omgezet in een bepaalde kleur.

Lees verder!

geplaatst door Rianne - 2 reactiesdonderdag 20 juli 2017

Samen

Blikken die elkaar vangen. Een hand die een andere vindt. Een hoofd tegen een schouder. Vonken worden vuur. Lippen die ontmoeten. Tongen die verkennen. Vingers die strelen, kneden en omvatten. Een lijf tegen een lijf, een lijf in een lijf. De geur van liefhebben, er is geen lekkerder parfum. Warme handen op een koude buik. Samen in de verte kijken. Tijd die niet bestaat. Samen verliefd. Soms voor even, soms voor een leven, meestal iets ertussenin. Zo begint het. Herstel, zo begon het. Pak de tissues er maar bij.

Lees verder!

geplaatst door Janszen - 3 reactiesmaandag 17 juli 2017

Over fruitvliegjes en roze cava

Laat ik, bij ontstentenis van een alles verzengend seksleven, maar eens over fruitvliegjes schrijven. Of over de wormpjes in het holletje van verregende frambozen, over de bloeiende bieslook in de helblauwe pot op mijn picknicktafel, over het verschil in woordkeuze bij een gelijke levensinstelling: ‘viriel’ is de man, ‘behoeftig’ de vrouw. Over mijn keukentafel waarop zes waxinelichten in dikke glazen kandelaars staan te wachten tot het kerstfeest is, over het via de mond inademen van een fruitvliegje, over de kunst van het niet luisteren naar een intiem telefoongesprek in de stiltecoupé van een trein.

Lees verder!

geplaatst door RodeJaszondag 16 juli 2017

Afscheid

Van de week mijn kat naar een asiel moeten brengen. Ik heb hem ooit gered van de ondergang, toen mijn toenmalige zakenpartner het beest een spuitje wilde laten geven omdat hij aan de meubels krabde. Ja, omdat hij aan de meubels krabde. Het is niet te geloven. Was trouwens een gezin waar het beest gekroeld en geknuffeld werd, maar zonder echt contact. Alleen maar als haar kinderen het nodig hadden, maar ze hadden net zo goed een teddybeer kunnen nemen. Nadat ik het beest overgenomen had, is er ook nooit meer naar hem gevraagd. Hoe is het met Boefje?

Lees verder!

geplaatst door Parlantezondag 16 juli 2017

Geest

Nee – dan heb ik het niet over mistige witte vormen die in films en in boeken opeens gezien worden als ze verschijnen en voorbijlopen en door eenieder dan meteen gekwalificeerd worden als zijnde spookachtige geesten. Ik heb het dan over de ingewikkelde werking van de menselijke geest en meer in bijzonder de ingewikkelde werking van de menselijke geest als er sprake is van verliefdheid en/of liefde.

Lees verder!

geplaatst door Riannedinsdag 11 juli 2017

Hey dude

De subway van New York is een fascinerend onderaards universum: op de perrons ruikt het naar steenkool, er waait een lauwwarme wind, er is live muziek en zowel het wachten als het in- en uitstappen geschiedt met een haast bovenaardse rust. Maar in de treinstellen zag ik in grote letters een zeer aards verzoek hangen: ‘Dude…Stop the Spread, Please.’ Nu heb ik het wijdbeens zitten van een man altijd gezien als iets wat hij nu eenmaal doet. Als een teken dat hij de doorbloeding van zijn edele delen niet wil belemmeren, als het logische uitvloeisel van zijn mannelijkheid. Dat was behoorlijk naïef van me: het blijkt een ongewenste gewoonte te zijn, een gewoonte die hij kan afleren.

Lees verder!

geplaatst door RodeJasmaandag 10 juli 2017

Veer

Er bestaat een datingsite die met quizzes werkt. Je mag zelf de vragen bedenken. Eerst drie meerkeuzevragen en als de prospect deze met goed gevolg heeft beantwoord, kun je hem of haar drie open vragen voorschotelen. Ik beantwoord de volgende open vragen, om te onderzoeken of mijn vermoeden juist is.

Lees verder!

geplaatst door Muzza - 1 reactiezondag 9 juli 2017

Sprookje

Het sprookje van de liefde is altijd zo mooi weergegeven in boeken en films, met de uiteindelijke steeds terugkerende eindconclusie – en zij leefden nog lang en gelukkig. Hoe dat lang en gelukkig er na de eerste stappen in huwelijk uitzien, wordt wijselijk nooit verder besproken. Het heeft ook absoluut geen zin om kinderen lastig te vallen met de soms rauwe werkelijkheid waar volwassenen mee te maken kunnen krijgen in hun affectieve verbintenissen. Zo mooi en zo mooi zo'n sprookje,

Lees verder!

geplaatst door Rianne - 1 reactiewoensdag 5 juli 2017

De hitte

Hij stond al lang op me te wachten, de vrolijk verdrietige man met wie ik verkering zou krijgen: een fascinerende mix van fysieke kracht, wijsheid, seks en stijl.
Ik zou zijn geur willen drinken. Hij wil me sandalen geven want ik moest persé wandelschoenen aan van hem en ik had naar hem geluisterd.

Lees verder!

geplaatst door RodeJas - 2 reactieswoensdag 5 juli 2017

Laf

De Amerikaans-Engelse dichter en cultuurfilosoof T.S. Eliot heeft onvoorstelbaar mooie poëzie geschreven. Nog niet zo lang geleden herlas ik zijn gedicht The Waste Land. Ik doe het jaarlijks; het is een gedicht waar een mens met gemak een leven over kan doen.

Lees verder!

geplaatst door Janszen - 3 reactieszondag 2 juli 2017

Liefde

Het woord liefde is zo vreselijk veelomvattend. Er is liefde voor familie, voor vrienden, voor het werk, voor de omgeving, voor de nieuwe auto en voor de mensen op je pad. Of zoals apostel Paules het al zei – Al had ik de gave om te profeteren en doorgrondde ik alle geheimen, al bezat ik alle kennis en had ik het geloof dat bergen kan verplaatsen – had ik de liefde niet, ik zou niets zijn.

Lees verder!

geplaatst door Rianne - 2 reactiesVorige berichten

Archieven

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl