Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

vrijdag 29 september 2017

Warm eten

Het was de hoogste tijd om ‘Smilla’s gevoel voor sneeuw’ van Peter Høeg te herlezen. Het is een hartverwarmend boek, alleen al om deze woorden: ‘Ik eet hoofdzakelijk vlees. Vet vlees. Van groente en brood word ik niet koud of warm. Ik heb nog nooit overzicht gehad over mijn keuken, over de grondstoffen, over de basale chemie van het koken. Ik werk maar volgens één principe. Ik zorg altijd voor warm eten. Dat is belangrijk als je alleen bent. Dat is goed voor de geestelijke gezondheid. Dat houdt de moed erin.’ Ik mag Smilla wel. Ik neig van nature naar rauwkost, noten en boekweitpannenkoeken en er was destijds een wijze diëtiste voor nodig om me een flintertje kipfilet te laten eten.

Lees verder!

geplaatst door RodeJasdonderdag 28 september 2017

Pianospel.

 Vanochtend werd ik wakker met een beginnend piano spel in mijn hoofd. Lage eenvoudige diep doordringende akkoorden. Resonerend in een halve noot hogere aanslag erna. Enige momenten later vallen de korte kristal heldere hogere tonen bij. Pianospel. Twee handen die in verlangen vraag en antwoord verbeelden.

Lees verder!

geplaatst door Indimaandag 25 september 2017

Machteloos

Een machteloos gevoel. Geraaktheid tot in mijn diepste vezel van mijn lichaam. Tot in het diepst van mijn poriën. Tot in mijn ziel. Ik voel je, ik ruik je, ik hoor je, als ik aan je denk. Ik zie je als ik in gedachten aan je denk. En ik weet dat dit zal slijten. Op dit moment overheerst de machteloosheid. Het er niet bij kunnen. Niet bij dat bijna wanhopige gevoel.

Lees verder!

geplaatst door Vonnymaandag 25 september 2017

Onvoorwaardelijk

‘Ik ga vanavond wijn drinken met die man met wie ik eergisteravond zo leuk heen-en-weer aan het schrijven was,’ zeg ik tegen mijn dochter. Ik zet twee latte macchiato’s op de ontbijttafel en kaap de laatste plak rosbief.
‘Oh, Paul the wineguy,’ zegt Trix.
Ik kan me niet herinneren dat ik zijn naam heb genoemd. ‘Oké, Paul the wineguy,’ zeg ik verbaasd.
Trix proest het schuim van haar melkkoffie. ‘Heet hij echt Paul?’
‘Ja.'

Lees verder!

geplaatst door Muzza - 2 reactieszondag 24 september 2017

Wat lekker is, is goed!

Een vriendin legde me pas de volgende kwestie voor. Wat moet ik doen? Alle verlangens leren te overstijgen en me niet meer te laten leiden en lijden? Of gewoon blijven toegeven aan die verlangens, en dan ook het lijden wat daar bij komt kijken, volledig te accepteren?
Nou, daar hoef ik niet lang over na te denken. Dat is het laatste natuurlijk. Maar dan ook volledig. Zonder stiekem op een of andere manier je hakken in het zand. Gewoon totaal zonder oordeel meedrijven, en dan zien waarheen het gaat.  Hopla. Door schade en schande. Groeien en bloeien. Leven, vervloeien, op je bek gaan, naakt, kwetsbaar, overal terecht komen, met open vizier, vol overtuiging.

Lees verder!

geplaatst door Parlante - 1 reactiezondag 24 september 2017

Probleem

Als volwassene mens heb ik toch vaak leren twijfelen aan mijn vermogen om liefde aan een man te kunnen geven en ook aan mijn vermogen om de liefde van een man te ontvangen. Een probleem dat bindingsangst heet? Nee – ik denk niet dat ik daar ooit last van heb gehad of zelfs ooit daar last van zou kunnen krijgen.

Lees verder!

geplaatst door Riannewoensdag 20 september 2017

'K-'w I 'j't

Voldongen eenzaamheid is een gedicht over het nu, gemis aan toen en verlangen naar wat nooit meer is. Liefde geef je samen vorm dat vraagt 24/7 investering. Ik hou niet meer van je doe je ook samen. Als een verzaakt gaat de relatie slijten. Verwaarloosde liefde is vluchtig voor beide. Wens iedere match hier de innerlijke kracht om de liefde vast te houden.

Lees verder!

geplaatst door Indi - 2 reactieszondag 17 september 2017

Reservebank

Ik fietste vanochtend al vroeg door het bos. In het hart van het bos ligt een groot sportcomplex waar voornamelijk wordt gevoetbald. Het was al druk op de velden. Nu zijn het vooral de mindere goden die tot de vroege ochtenduren zijn veroordeeld, maar hun enthousiasme was er niet minder om.

Lees verder!

geplaatst door Janszen - 1 reactiezondag 17 september 2017

Aandacht

Wat is aandacht eigenlijk. Het woord aandacht wordt zo vaak gebruikt in alle context en betekenissen. Aandacht voor het geschreven woord, aandacht voor al het politiek gebeuren, aandacht voor de noden in de maatschappij. En op een datingsite – de aandacht voor de geliefde ander. Aandacht is iets dat altijd nodig is. Zonder aandacht verdort elk plantje en ook elke relatie.

Lees verder!

geplaatst door Riannewoensdag 13 september 2017

Eenzaamheid.

Over een week begint de week van de eenzaamheid. Onduidelijk waarom die week 11 dagen duurt. Misschien omdat eenzaam altijd de tijd laat kruipen vooral als je het gevoel van verbonden zijn mist. Geen onderdeel uit kunnen maken van een geheel is niet kunnen delen. Niet vanuit jezelf en niet kunnen ontvangen van een ander, veel redenen kunnen daar een rol in spelen. Het doet zeer. Ook als je het als toeschouwer ziet.

Lees verder!

geplaatst door Indidinsdag 12 september 2017

Patat aan zee

Doordat ik tweeëneenhalve week op de kat van mijn dochter mocht passen en de zon scheen, zat ik op het deftige strand van Wassenaarse Slag patat met tomatenketchup te eten. Ik dronk er cola bij; de originele, de mierzoete. De mensen om mij heen aten ook patat, of een bord bitterballen, of broodjes kroket met mayonaise. Vandaag is mijn wereldbeeld eenvoudig: Op het terras aan de andere kant van de duinopgang voedt de wijze zich met kikkererwtenpasta en muntthee, op dit terras kiest de onwijze voor patat en cola. Vandaag had ik domweg zin in patat en cola.

Lees verder!

geplaatst door RodeJaszondag 10 september 2017

Gekunstel

Op vrijdagavond krijg ik een hartstikke leuk bericht van een, naar het zich op dit moment laat aanzien, aantrekkelijke en spontane man. Sinds tijden heb ik niet zo’n leuk contactverzoek gehad. Ik kan nooit precies benoemen wat het is, waardoor het ene bericht ver uitsteekt boven het andere. Het gebeurt zelden, maar als het voorkomt, herken ik direct het ritme van de roffel van onbestemde hoop, die dwingend op mijn ribbentralies trommelt ten teken dat ik hem vrij moet laten. Misschien is dit wel mijn match. De man die de lange tijd van wachten, soms ook smachten, en miskleunen van een verklaring zal voorzien: hém moest ik hebben, maar hij was gewoon nog niet eerder op de markt.

Lees verder!

geplaatst door Muzza - 1 reactiezondag 10 september 2017

Toucher

Merkwaardig hoeveel Engelse woorden de laatste halve eeuw de Nederlandse taal zijn binnen geslopen. Wellicht door de Engelstalige geallieerden van WOII, door de enorme toewas daarna aan Engelstalige/Amerikaanse films in onze bioscopen en op de mongobuis, en natuurlijk door de verplichting vanuit Den Haag dat Engels de voertaal is bij het universitair onderwijs. Neem nu het Engelse woord – to touch – het Franse equivalent van dat woord klinkt toch aardiger en zachter – toucher. In het Nederlands bedoel ik gewoon het woord – aanraken. De aanraking van elkaar en het verbinden door elkaar aan te raken. Als het goed is tenminste

Lees verder!

geplaatst door Rianne - 1 reactievrijdag 8 september 2017

Afscheid II

Het ergste is dat definitieve. Het voor altijd afgesneden zijn. Nooit meer m’n moeder in haar ogen kijken. Ze is echt weg. Want ze is dood. In 2015. Ik las het op internet en de klap was hard. Had haar 25 jaar niet gezien. Ik had veel met haar. En zij met mij. Maar toch zijn we in al die jaren niet bij elkaar gekomen. Dat heeft een geschiedenis. Die al heftig begon. Toen in de bevalling m’n beide armpjes braken. En ik schreeuwde, vol in pijn. Maar ze me niet vast kon houden. Ze me nooit in haar armen kon nemen. Nu, heel veel later, begrijp ik dat wel. Het was te intiem. Ze zou ontploffen in haar eigen pijn. Wat zij zelf nooit kreeg, kon ze nu ook mij niet geven. O, ja, er dreigde herhaling. Want zij was ooit naar binnen geslagen. Maar ik ben doorgegaan. Ik schreeuwde en schreeuwde, en ja, natuurlijk, ze wist waar ik het over had. Ze voelde mijn pijn. Het was ook ooit haar pijn. Maar voor haar nu ook nieuwe pijn. Om hetzelfde ook haar kind niet te kunnen geven. Haar pijn, mijn pijn. Een diep iets wat we deelden. We waren twee mensen die elkaar nooit zouden vergeten.

Lees verder!

geplaatst door Parlante - 1 reactiedinsdag 5 september 2017

Liefde een brug voor Iedereen

 

Waar wij bruggen kunnen bouwen
Door ons muren worden geslecht
Waar vrede kan gaan groeien
Daar bloeit de liefde echt.

Lees verder!

geplaatst door Indidinsdag 5 september 2017

Het misverstand

Dit is een datingsite: Een soort club voor mensen die elkaar niet kennen en die de club verlaten zodra ze wel iemand hebben leren kennen. Meer specifiek, de opzet van deze club is: Je wordt als alleenstaande lid en je vertrekt als de levensgezel van een ander lid. Dit lijkt mij een begrijpelijke opzet, een opzet waarover geen enkel misverstand kan bestaan. De club is tolerant: je mag gewoon terugkomen als je niet meer de levensgezel van dat andere lid bent, bijvoorbeeld omdat je hem/haar echt hebt leren kennen. Immers, alleen mensen die je niet kent lijken ongecompliceerd in de omgang en vrij van frustraties, nietwaar?

Lees verder!

geplaatst door RodeJas - 3 reactieszondag 3 september 2017

Secretaresse

Ik stuitte laatst weer op een artikel waarin iemand beweerde te weten hoeveel dates je nodig hebt om er een relatie aan over te houden, de ware wel te verstaan. Complete nonsens, maar ik voelde me toch uitgedaagd en ben ook eens gaan rekenen.

Lees verder!

geplaatst door Janszen - 2 reactieszondag 3 september 2017

De Biechtstoel

Het merkwaardige bij mijn contacten met wie dan ook is, dat ik vanaf mijn eerste stappen op deze wereld op de luisterplek van de biechtstoel mag zitten.. Een eigenschap overgeërfd van een belangrijke opa die die functie ook al zijn jaren dankbaar bekleedde. Je hoort nog eens wat op die plek, ook over oude liefdes en nog veel en veel meer – zie het volgende verhaal. Noch het verhaal, noch het gebeuren, noch de man zelf wil ik beoordelen; de man is mij sympa.

Lees verder!

geplaatst door Rianne - 1 reactieVorige berichten

Archieven

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl