Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
zondag 7 januari 2018

Het Duplo-poppetje

De match4me bloggers als schrijverscollectief: het zou zomaar kunnen, toch? Elke vrijdagmiddag een bijeenkomst rond de leestafel van zo’n gezellig industrieel gestyled eetcafé en dan de onderwerpen verdelen. Doe jij je nieuwste liefdesverdriet dan doe ik de nieuwste Brainwash-talk. Of het feit dat ik nu pas, nu pas weet dat ‘sapiosexueel’ bestaat - en dat ik moest opzoeken wat het inhoudt. En zou je dat wel doen, die details van je laatste date? Zeker weten? Dan hoop ik dat hij ook blogger wordt. En dat hij zíjn verhaal gaat schrijven. Dat moet toch smullen zijn voor de match4me-ers? Ik schuif de broedende Muzza ‘Het Duplo-poppetje’ toe - maar het ligt nog ongebruikt op de tafel als we opbreken. Ik neem het mee. Mijn Duplo-poppetje.

Een Duplo-poppetje is eenvoudig van postuur, wat iets anders is dan normaal van postuur. Het bestaat uit een hoofd en een lijf, met aan de brede onderkant één ingang danwel uitgang. Deze ingang danwel uitgang bevindt zich niet tussen de benen van het poppetje; benen zijn niet nodig bij Duplo. Het poppetje is op deze plek op één manier vast te klikken op oneindig veel andere plekken. Om het vastklikken prettig te laten verlopen, zonder wurmen, duwen en wegglijden, moet zowel je oog-hand coördinatie als je motoriek zich voldoende hebben ontwikkeld. Daarnaast dient je handelingsbereidheid groot te zijn, en zal uiterste concentratie op de handeling je geluksgevoel vergroten. Het past! Het bevindt zich op de goede plek! Nu pas kan je verder bouwen! Als je een speciaal Duplo-poppetje zoekt, die met die grijze krullen bijvoorbeeld, zal het nergens te vinden zijn. Pas als je ieder poppetje oppakt, het in je handen neemt en het aandachtig bekijkt, zal je het vinden en herkennen. Deze heb je nodig. Deze, zonder grijze krullen maar toch helemaal goed. Die Brainwash-talk ging trouwens over ons geheugen. We blijken wel over trucks te beschikken om dingen te onthouden, maar niet over trucks om dingen te vergeten. En onze herinneringen veranderen in de loop van ons leven; je verleden ligt niet vast. Hm, zou er wel een truck zijn om rottigheid te veranderen in blije herinneringen? ‘Zinvol’ is niet genoeg; er komt een dag dat ik de vrouw die zegt dat ik blijkbaar iets moest leren zal aanvliegen. Dat ik mijn vredelievende natuur zal vergeten. Herinner ik mij dat goed? Waren er echt alleen maar close-ups te zien van vrouwen in het publiek, niet van mannen? Als ik dat nu vastleg, zal het later zo blijken te zijn. En voordat ik mij herinner hoe ik als peuter op het kleed voor de kolenkachel met Duplo-poppetjes zat te spelen, een gedicht van Rutger Kopland. Uit ‘Geluk is gevaarlijk’:

WAT IS GELUK

Omdat het geluk een herinnering is
bestaat het geluk omdat tevens
het omgekeerde het geval is,

ik bedoel dit: omdat het geluk ons
herinnert aan het geluk achtervolgt het
ons en daarom ontvluchten wij het

en omgekeerd, ik bedoel dit: dat wij
het geluk zoeken omdat het zich
verbergt in onze herinneringen en

omgekeerd, ik bedoel dit: het geluk
moet ergens en ooit zijn omdat wij dit
ons herinneren en dit ons herinnert.


Bekijk mijn profiel op match4me.nl

geplaatst door RodeJas - 245 keer gelezen

beoordeeld 4.33/5 (6 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl